ECONOMICS - INDUSTRY & TRADE - EXPORT MARKETS   [Αρχική Σελίδα]










OYZO: Άμεση αντίδραση της Ο.Ε.Υ. Βερολίνου για την απομίμηση Ελληνικού Ούζου

                                                  

 

Μετά από σχετικό δημοσίευμα μας το οποίο αφορούσε την κυκλοφορία ενός Γερμανικού ποτού με «αθέμιτο» στόχο της τεράστια αγορά του Ελληνικού Ούζου στην Γερμανία με την βοήθεια και την υποστήριξη Γερμανικών αλυσίδων λιανικής (ολόκληρο το άρθρο μας υπάρχει στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/1142.aspx ) το τμήμα των Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας Βερολίνου, αντέδρασε άμεσα με επιστολή που απέστειλε στην Γερμανική αλυσίδα Cash & Carry Fegro/Selgros  με την οποία την καλεί να αποσύρει αμέσως την πινακίδα που έχει τοποθετήσει στα ράφια της με την ένδειξη «ΟΥΖΟ ΟΥΖΕΚΙS» επισημαίνοντας πως η «πληροφορία» αυτή αποτελεί παραπλάνηση των καταναλωτών της αφού το Γερμανικό προϊόν «OYZEKIS» δεν είναι Ούζο.   Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

 

Ελληνική Πρεσβεία

Βερολίνο, 22 Φεβρουαρίου 2008

 

Προς την

Fegro/Selgros

Στα χέρια των διαχειριστών κ.κ.

John Matthew, Rainer Brohl, Holger Schmied

 

Αγαπητοί κύριοι,

 

αισθανόμενοι δυσάρεστη έκπληξη από την επιχείρηση σας, θεωρούμε ότι είμαστε αναγκασμένοι να σας ενημερώσουμε για τη δυσαρέσκεια μας.

 

Στα καταστήματα σας πωλείται σαν Ούζο ένα προϊόν κάτω από την επωνυμία Ουζέκις, το οποίο παρασκευάζεται στη Γερμανία και δεν είναι Ούζο. Οι φιάλες με το Ουζέκις ευρίσκονται στα ράφια δίπλα από τις φιάλες Ούζου και στην ετικέτα που αναγράφεται η τιμή φέρεται σαν ονομασία του προϊόντος η λέξη Ούζο.  

 

Φαίνεται επομένως ότι οι καταναλωτές παραπλανόνται σκόπιμα να αγοράσουν σαν Ούζο ένα προϊόν που δεν είναι Ούζο και μάλιστα σε μία τιμή, η οποία είναι 36% φθηνότερη από το Ελληνικό Ούζο. Στην πραγματικότητα πρόκειται για απάτη και είμαι βέβαιος ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν η πρόθεση της επιχείρησης σας.

 

Επιθυμούμε να σας παρακαλέσουμε να λάβετε όλα τα αναγκαία μέτρα, έτσι ώστε να σταματήσει αυτό το απαράδεκτο γεγονός.

 

Περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον την απάντηση σας και παραμένουμε,

 

Με φιλικούς χαιρετισμούς

 

Γεώργιος Δουδούμης

Πρεσβεία της Ελλάδος

 

 

Επειδή σαν Έλληνες συνήθως «γκρινιάζουμε» για την ολιγωρία των Ελληνικών αρχών σε παρόμοια θέματα, οφείλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στο τμήμα των Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας Βερολίνου, για την άμεση και ουσιαστική αντίδρασή του.

Είμαστε βέβαιοι, από την ποιότητα και την ταχύτητα της αντίδρασης, ότι θα αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το θέμα αυτό σε επίπεδο Γερμανικών αλυσίδων λιανικής.

Σε επίπεδο όμως του Γερμανού «παραγωγού» του ποτού αυτού θα πρέπει, με την ίδια ταχύτητα, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Αποσταγμάτων και Οινοπνευματωδών Ποτών (Σ.Ε.Α.Ο.Π.) να προσφύγει σε Γερμανό δικηγόρο ο οποίος θα επιδιώξει την νομική εξουδετέρωση της παραπλάνησης των Γερμανών καταναλωτών που επιχειρείται με την χρήση λέξεων, χρωμάτων και συμβόλων (Ουzekis, χρώματα μπλε – λευκό, Ακρόπολη κ.α) ώστε το κάλπικο αυτό «ούζο» να μην θεωρείται από τους ανυποψίαστους Γερμανούς καταναλωτές σαν ένα αυθεντικό Ελληνικό Ούζο!



Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον;

 Επιστροφή
 

 
© Copyright 2005-2012 K&B Analysis ΕΠΕ. Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση / αναπαραγωγή περιεχομένων του παρόντος website με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς προηγούμενη έγγραφη άδεια των εκδοτών.