ECONOMICS - INDUSTRY & TRADE - EXPORT MARKETS   [Αρχική Σελίδα]










Ο.Π.Ε. : Νέα Road Shows στην Αμερική τον Μάιο για το ελληνικό κρασί

                              

 

                              

                               

 

Ο Οργανισμός Προώθησης Εξαγωγών σε συνεργασία με την Σοφία Πέρπερα (All About Greek Wines) χρηματοδοτεί τρία νέα Road Shows για το Ελληνικό κρασί σε 3 μεγάλες πόλεις των Η.Π.Α.: Σικάγο, Σαν Φρανσίσκο και Νέα Υόρκη. Το πλήρες πρόγραμμα έχει ως εξής:

 

Σικάγο:  Πέμπτη 8 Μαΐου 2008

990 N. Michigan Ave at E. Delaware: Σεμινάριο Ελληνικού κρασιού 10.30 έως 12,

Διαγωνισμός κρασιού 12 έως 1, Γνωριμία με τους οινοπαραγωγούς 1-4.

Κατά την διάρκεια του διαγωνισμού 2 παρευρισκόμενοι νικητές θα κερδίσουν σαν έπαθλο μια επίσκεψη στους Ελληνικούς αμπελώνες.

 

Σαν Φρανσίσκο:  Τρίτη 13 Μαΐου 2008

Westin St. Francis (Union Square): Σεμινάριο Ελληνικού κρασιού 10.30 έως 12,

Διαγωνισμός κρασιού 12 έως 1, Γνωριμία με τους οινοπαραγωγούς 1-4.

Κατά την διάρκεια του διαγωνισμού 2 παρευρισκόμενοι νικητές θα κερδίσουν σαν έπαθλο μια επίσκεψη στους Ελληνικούς αμπελώνες.

 

Νέα Υόρκη:  Πέμπτη 15 Μαΐου 2008

Le Parker Meridien, 119 W 56th (Μεταξύ 6ης και 7ης Λεωφόρου): Σεμινάριο Ελληνικού κρασιού 10.30 έως 12, Διαγωνισμός κρασιού 12 έως 1, Γνωριμία με τους οινοπαραγωγούς 1-4. Κατά την διάρκεια του διαγωνισμού 2 παρευρισκόμενοι νικητές θα κερδίσουν σαν έπαθλο μια επίσκεψη στους Ελληνικούς αμπελώνες.

 

                           

 

 

Παράλληλα, ο Οργανισμός Προώθησης Εξαγωγών προχώρησε σε δύο ολοσέλιδες καταχωρήσεις (σαλόνι) στο μεγάλης κυκλοφορίας Αμερικανικό περιοδικό Food & Wine (1.000.000 τεύχη) στο τεύχος Απριλίου, με τις οποίες διαφημίζονται τόσο το Ελληνικό κρασί, όσο και οι τρεις εκδηλώσεις του Μαΐου 2008.

 

Όλες οι προσκλήσεις που απεστάλησαν αναφέρουν πως «παρουσιάζονται οι τρέχουσες κυκλοφορίες ερυθρών – δοκιμές της σοδειάς 2007», και συμπεριλαμβάνουν τις ενδείξεις: «Ελεύθερη Είσοδος», «Περιορισμένος αριθμός θέσεων», «Μόνο με προσκλήσεις» και παρέχονται τα στοιχεία (e-mail και ιστοσελίδα) της All About Greek Wines.

 

Αναμφισβήτητα πρόκειται για μια ακόμα απόλυτα ορθή προσπάθεια προώθησης των εξαγωγών Ελληνικών κρασιών στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής οι οποίες, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλονται με τεράστιες δαπάνες, παραμένουν καθηλωμένες εδώ και πολλά χρόνια στα επίπεδα των 200.000 κιβωτίων. Μια καλοπροαίρετη επίσης παρατήρηση που θα μπορούσε κανείς να κάνει αφορά την παντελή απουσία του Greek Food & Wine Institute στις εκδηλώσεις αυτές (όπως και από όλες τις προηγούμενες – βλέπε σχετικό άρθρο μας στην διεύθυνση: http://www.restaurant.com.gr/PressCenter/Articles/1183.aspx) καθώς επίσης και την αντίστοιχη απουσία σημαντικών Ελλήνων εξαγωγέων στις ΗΠΑ (Κτήμα Χατζημιχάλη, Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου, Αχαΐα-Κλάους, Κώστα Λαζαρίδη κ.α.).

 

Μήπως ήρθε η ώρα τα χρήματα που δαπανώνται από τον  Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών να προσφέρουν ίσες ευκαιρίες σε όλους τους Έλληνες εξαγωγείς που δραστηριοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες και όχι μόνο σε εκείνους που συνεργάζονται με την καθ΄ όλα εκλεκτή και δραστήρια Σοφία Πέρπερα (All About Greek Wines);



Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον;

 Επιστροφή
 

 
© Copyright 2005-2012 K&B Analysis ΕΠΕ. Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση / αναπαραγωγή περιεχομένων του παρόντος website με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς προηγούμενη έγγραφη άδεια των εκδοτών.