ECONOMICS - INDUSTRY & TRADE - EXPORT MARKETS   [Αρχική Σελίδα]










«Αφρός και Φυσαλλίδες»: Μια νέα εκδήλωση, για τους αφρώδεις οίνους, λίγο πριν τα Χριστούγεννα

 

Μερικά από τα καλύτερα κρασιά στον κόσμο, σαμπάνιες και άλλους αφρώδεις οίνους, θα φιλοξενήσει η Αθήνα λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, σε μια εκδήλωση γευσιγνωσίας με τίτλο «Αφρός & Φυσαλλίδες».

 

Τα αφρώδη κρασιά, με πρωταγωνιστή τη σαμπάνια, είναι τα κατ’ εξοχήν κρασιά των εορτών και η συγκεκριμένη εκδήλωση έχει σαν στόχο να βοηθήσει τους οινόφιλους καταναλωτές να επιλέξουν τις φιάλες που θα κοσμίσουν το εορταστικό τραπέζι.  

 

Η εκδήλωση, που είναι ανοικτή στο κοινό, θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα Ballroom του ξενοδοχείου King George, στην πλατεία Συντάγματος, το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2006 και ώρες 13:00 έως 21:00.

 

«Είναι η 1η φορά στην Ελλάδα, που γίνεται μια οργανωμένη προσπάθεια να φέρουμε το κοινό πιο κοντά στα σπουδαία αυτά κρασιά», δήλωσε ο κ. Ντίνος Στεργίδης της εταιρείας Vinetum, που οργανώνει την πρωτότυπη αυτη γευσιγνωσία. «Στόχος μας είναι να πείσουμε τον κόσμο πως τα αφρώδη κρασιά δεν είναι μόνο για ειδικές περιπτώσεις αλλά για όλες τις περιπτώσεις. Για παράδειγμα είναι εξαιρετικά απεριτίφ, για πριν το φαγητό».

 

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν σαμπάνιες αλλά και άλλα αφρώδη και ημιαφρώδη κρασιά από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Πολλά απ’ αυτά είναι διάσημα και ιδιαίτερα αγαπητά και αντικαθιστούν, συχνά, τη «βασίλισσα» σαμπάνια, όπως το Moscato dAsti από την Ιταλία, το Cava από την Ισπανία, το Cremant και άλλα αφρώδη από τη Γαλλία... Σε περίοπτη, βέβαια, θέση θα βρίσκονται και τα θαυμάσια αφρώδη κρασιά Ελλήνων παραγωγών, που θα τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

 

Η απαστράπτουσα, λόγω του αντικειμένου της και της εορταστικής περιόδου, εκδήλωση «Αφρός και Φυσαλλίδες» διοργανώνεται από την εξειδικευμένη εταιρεία οινικής επικοινωνίας Vinetum. Στο πλαίσιο της καλύτερης δυνατής λειτουργίας της οι δοκιμές όλων των αφρωδών οίνων θα γίνουν σε ποτήρι σχήματος τουλίπας «flute», της κορυφαίας εταιρείας ποτηριών κρασιού Riedel, ειδικά σχεδιασμένο για οίνους αυτού του τύπου. Το αναμνηστικό αυτό ποτήρι θα χαρίζεται σε κάθε επισκέπτη και θα συμπεριλαμβάνεται στην τιμή εισόδου στην εκδήλωση, που κοστίζει 20 ευρώ.

 

 

Περισσότερες πληροφορίες στα 210 766 0560, info@vinetum.gr και www.vinetum.gr

 



Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον;

 Επιστροφή
 

 
© Copyright 2005-2012 K&B Analysis ΕΠΕ. Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση / αναπαραγωγή περιεχομένων του παρόντος website με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς προηγούμενη έγγραφη άδεια των εκδοτών.