ECONOMICS - INDUSTRY & TRADE - EXPORT MARKETS   [Αρχική Σελίδα]










ΣΕΒΤ και Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών : Ημερίδα με θέμα τα Λειτουργικά Τρόφιμα

                                      

 

 

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων* και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργάνωσαν από κοινού μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα «Λειτουργικά Τρόφιμα: Πρόκληση για την Επιστήμη και τη Βιομηχανία» η οποία  πραγματοποιήθηκε (6/10/2008) στο Αμφιθέατρο Μεγάρου Θ. Καρατζά της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδoς.

 

Η Hμερίδα περιλάμβανε δύο θεματικές ενότητες:

 

α) Λειτουργικά Τρόφιμα & Διατροφικά Πρότυπα και

β) Λειτουργικά Τρόφιμα & Σύγχρονες Τάσεις.

 

Στην Hμερίδα αναπτύχθηκαν θέματα όπως η θέση που κατέχουν τα Λειτουργικά Τρόφιμα τόσο στην Παραδοσιακή Ελληνική Διατροφή όσο και πέρα από αυτή, το ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο καθώς και η δυνατότητα αξιοποίησης των νέων επιστημονικών δεδομένων από τη Βιομηχανία Τροφίμων με στόχο την παραγωγή τροφίμων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καταναλωτών.

 

Ο κ. Ευάγγελος Καλούσης, Πρόεδρος του ΣΕΒΤ, στον χαιρετισμό που απεύθυνε τόνισε ότι η διατήρηση της εμπιστοσύνης του καταναλωτή αποτελεί πρωταρχικό στόχο σήμερα για τη Βιομηχανία Τροφίμων. Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΕΒΤ, τα τελευταία δύο χρόνια βρίσκεται σε διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να ξεκινήσει η υπεύθυνη ενημέρωση των καταναλωτών γύρω από τα θέματα των τροφίμων και να επιτευχθεί μια εθνική στρατηγική για την διατροφή.

 

Ο κ. Καλούσης στην ομιλία του επεσήμανε τις πρωτοβουλίες που  παίρνει o ΣΕΒΤ με πιο σημαντική τη σύνταξη του Κώδικα Αρχών για τη Διατροφή, τη Φυσική Δραστηριότητα και την Υγεία. Στο πλαίσιο αυτό οι δράσεις του ΣΕΒΤ περιλαμβάνουν την πρωτοβουλία για Πανευρωπαϊκή Διατροφική Επισήμανση καθώς και τη σύσταση Επιτροπής Δεοντολογίας.

 

Στην Hμερίδα απεύθυναν επίσης χαιρετισμούς ο Καθηγητής Γ. Ζέρβας - Πρύτανης Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ. Γ. Οικονόμου – Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή και ο Καθηγητής Α. Ζαμπέλας – Πρόεδρος ΕΦΕΤ, και συμμετείχαν εκπρόσωποι της επιστημονικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, της Βιομηχανίας Τροφίμων, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των καταναλωτών.

 

 

*Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών τροφίμων (Σ.Ε.Β.Τ.) είναι από το 1978, το επίσημο όργανο εκπροσώπησης των κοινών θέσεων και απόψεων της ελληνικής Βιομηχανίας Τροφίμων.  Μέλη του είναι Κλαδικοί Σύνδεσμοι της Βιομηχανίας Τροφίμων αλλά και πολλές μεμονωμένες επιχειρήσεις του Κλάδου.  Ο ΣΕΒΤ εκπροσωπεί περίπου το 90% της Ελληνικής Βιομηχανίας Τροφίμων.  Ο κλάδος συμβάλλει στην ελληνική οικονομία με το 26% της συνολικής βιομηχανικής παραγωγής της χώρας σε αξία, ενώ οι πωλήσεις του ανέρχονται στα €11 δις., απασχολώντας το 26% του εργατικού δυναμικού της δευτερογενούς  παραγωγής.



Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον;

 Επιστροφή
 

 
© Copyright 2005-2012 K&B Analysis ΕΠΕ. Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση / αναπαραγωγή περιεχομένων του παρόντος website με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς προηγούμενη έγγραφη άδεια των εκδοτών.