ΜΕΤΑΧΑ: Λαμπερή επέτειος για 120 χρόνια διεθνούς επιτυχίας.

Με ένα μοναδικό cocktail party, αντίστοιχο της προσωπικότητας του, το ΜΕΤΑΧΑ γιόρτασε την Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2008 - τα 120 χρόνια ιστορίας και διεθνούς πορείας του. Σε μια λαμπερή βραδιά που επεφύλασσε πολλές ξεχωριστές στιγμές – ανάμεσά τους και την πρώτη επίσημη παρουσίαση του πολυτιμότερου ελληνικού αποστάγματος, του νέου, συλλεκτικού AEN METAXA - περισσότεροι από 600 καλεσμένοι από τον πολιτικό, επιχειρηματικό και καλλιτεχνικό κόσμο γιόρτασαν τα 120 χρόνια επιτυχίας του πιο διάσημου ελληνικού ποτού.

Ντυμένη στα χρώματα του ΜΕΤΑΧΑ, σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό, η Στοά Σπυρομίλιου – City Link, στο κέντρο της Αθήνας, υποδέχθηκε τους  προσκεκλημένους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ κεντρικός παρουσιαστής της βραδιάς ήταν ο Αλέξης Κωστάλας.

Για τη διεθνή πορεία και τις διακρίσεις του ΜΕΤΑΧΑ έκανε λόγο  ο κ. Σπύρος Γκίκας,  Διευθύνων Σύμβουλος της Σ.&Η.&Α. ΜΕΤΑΞΑ ΑΒΕ & Managing Director Europe – Middle East & Africa, Remy Cointreau Group.

«Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι και περήφανοι που μοιραζόμαστε απόψε μαζί σας την ιστορία μας, μια ιστορία  που χαρακτηρίζεται από σεβασμό στις παραδοσιακές αξίες και από μια αδιάκοπα επιτυχημένη διεθνή πορεία» δήλωσε ο κ. Γκίκας, συνεχίζοντας : «Η πρώτη διάκριση απονεμήθηκε στο ΜΕΤΑΧΑ το πολύ μακρινό 1895 και έκτοτε ακολούθησαν αναρίθμητα βραβεία. Το σημαντικότερο όμως όλων ήταν και παραμένει η αγάπη των καταναλωτών μας σε Ελλάδα και εξωτερικό. Χάρη σ’ αυτή το ΜΕΤΑΧΑ, ένας πραγματικός Πρεσβευτής της Ελλάδας στον κόσμο, κατέκτησε  φέτος την 42 θέση  στα ποτά κύρους παγκοσμίως, ενώ είναι ανάμεσα στα ποτά με την ταχύτερη ανάπτυξη διεθνώς».

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έγινε η παρουσίαση του ΑΕΝ ΜΕΤΑΧΑ, του μοναδικού αποστάγματος που προέρχεται αποκλειστικά από το Βαρέλι Νο 1, γνωστό ως βαρέλι «του Σπύρου Μεταξά», και περικλείει την «καρδιά» του ΜΕΤΑΧΑ.

Περισσότερα από διακόσια διαφορετικά blends, τα οποία έχουν παλαιώσει έως και 80 χρόνια, βρίσκονται σε κάθε σταγόνα του ΑΕΝ ΜΕΤΑΧΑ, που συμβολίζει την παντοτινά ζωντανή καρδιά του ΜΕΤΑΧΑ και την αιώνια μυσταγωγία της αρχαίας Ελλάδας. Το διαυγές, πολύτιμο νέκταρ, στο βαθύ χρώμα του μαονιού,  φιλοξενείται  σε φιάλες από φίνο Γαλλικό κρύσταλλο Σεβρών, αποκαλύπτοντας τον πραγματικό του χαρακτήρα μόνο σε 1.888 connoisseurs από όλο τον κόσμο. Η χειροποίητη φιάλη, εμπνευσμένη από την κομψότητα και την απέριττη ομορφιά της αρχιτεκτονικής Δωρικού ρυθμού, αποκαλύφθηκε στους καλεσμένους για πρώτη φορά, μέσα από μία ξεχωριστή χορογραφία που εντυπωσίασε το κοινό.

Στα 120 χρόνια της ζωής του το ΜΕΤΑΧΑ έχει πετύχει εκατοντάδες διακρίσεις. Το ποτό που συγκαταλέγεται σταθερά στα 50 κορυφαία premium international drinks γιόρτασε με αυθεντικό τρόπο τη διεθνή φήμη του, λάνσαρε ένα μοναδικό συλλεκτικό είδος περιορισμένης παραγωγής και είναι έτοιμο για τον επόμενο κύκλο επιτυχιών.