ECONOMICS - INDUSTRY & TRADE - EXPORT MARKETS   [Αρχική Σελίδα]










ΜETAXA : Νέα, εντυπωσιακή εικόνα στην οικογένεια των «αστεριών».

 

 

         

  

 

 

Η οικογένεια των προϊόντων ΜΕΤΑΧΑ απέκτησε μια νέα εικόνα η οποία αποτελεί ένα παγκόσμιο επανασχεδιασμό που στοχεύει στην επικοινωνία, με ακόμη μεγαλύτερη έμφαση και λάμψη, των διαχρονικών στοιχείων της ταυτότητας και της διεθνούς επιτυχίας του θρυλικού ΜΕΤΑΧΑ. 

 

Η νέα εικόνα του πιο διάσημου στον κόσμο ελληνικού ποτού αφορά όλα τα «αστέρια»  ΜΕΤΑΧΑ (3*, 5* & 7* - υποδηλώνουν την παλαιότητα των οινικών αποσταγμάτων που περιέχει κάθε ΜΕΤΑΧΑ) και έγινε από την Γαλλική εταιρεία The Brand Union σε συνεργασία με την ομάδα marketing του ΜΕΤΑΧΑ.

 

Ο Σαλαμινομάχος  - έμβλημα της ποτοποιϊας ΜΕΤΑΧΑ από το 1888 και σφραγίδα της ιστορίας και της αυθεντικότητας του ποτού  – δεσπόζει στις νέες ετικέτες της οικογένειας μαζί με τις εικόνες των μεταλλίων από τις πολυάριθμες διακρίσεις που έχει κερδίσει το ΜΕΤΑΧΑ στη μακρόχρονη πορεία του.

 

Η νέα φιάλη του ΜΕΤΑΧΑ 5* εμφανίζεται με ελαφρώς διαφοροποιημένο σχήμα που παραπέμπει με  σύγχρονο τρόπο στην ελληνικότητα του προϊόντος, διατηρώντας τον αυθεντικό της χαρακτήρα. Η χαρακτηριστική φιάλη – αμφορέας του ΜΕΤΑΧΑ 7* που σχεδιάστηκε, στις αρχές της δεκαετίας του ’60, από τον Γιάννη Τσεκλένη, εξελίσσεται αποκτώντας πιο μοντέρνα, αφαιρετική και εκλεπτυσμένη φόρμα.

 

Ο χρωματικός κώδικας όλης της εικόνας – λαμπερό χρυσοκίτρινο και βαθύ μπλε του ζαφειριού – παραπέμπει απευθείας στα χρώματα της Ελλάδας.

 

To ΜΕΤΑΧΑ, το διασημότερο ελληνικό ποτό στον κόσμο, αποτελεί μια κατηγορία ποτού από μόνο του.  Ιδιαίτερη και ξεχωριστή, η διαδικασία παραγωγής του παραμένει πιστή στην αυθεντική συνταγή που δημιούργησε στα 1888 ο Σπύρος Μεταξάς: Παλαιωμένα αποστάγματα οίνου από ελληνικές ποικιλίες παντρεύονται με παλαιωμένο γλυκό μοσχάτο κρασί και μία μυστική συνταγή αιθέριων ελαίων από ροδοπέταλα και βότανα, για να δημιουργήσουν τo μοναδικό, απαλό του χαρακτήρα.

 

Σήμερα το ΜΕΤΑΧΑ εξάγεται σε πάνω από 60 χώρες και οι πωλήσεις του παγκοσμίως ξεπερνούν τις 15 εκατομμύρια φιάλες ετησίως, ενώ συγκαταλέγεται σταθερά ανάμεσα στα 30 ταχύτερα αναπτυσσόμενα ποτά στην αγορά travel retail (27η θέση, IWSR Drinks Record, Οκτώβριος 2009).

 

Υπενθυμίζεται ότι ολόκληρη η οικογένεια των προϊόντων ΜΕΤΑΧΑ διανέμεται στην Ελλάδα από την Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ ΑΕ. (Τηλ. 210 81 41 801).

 

 

                                                                                                                                                                                                                                           vsp   26/10/2009

 

 

 

Άλλα άρθρα μας για ΜΕΤΑΧΑ:

 

METAXA : Ένα όνομα με 120 χρόνια ιστορίας που μοσχοβολάει Ελλάδα!

 

ΜΕΤΑΧΑ: Λαμπερή επέτειος για 120 χρόνια διεθνούς επιτυχίας.

 

O πιο διάσημος Chef στην Αμερική κ. Μιχάλης Ψιλάκης εμπνέεται από το ΜΕΤΑΧΑ: Το ΜΕΤΑΧΑ είναι για τον Μιχάλη Ψιλάκη σημείο αναφοράς όσον αφορά στα Ελληνικά προϊόντα

 

 



Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον;

 Επιστροφή
 

 
© Copyright 2005-2012 K&B Analysis ΕΠΕ. Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση / αναπαραγωγή περιεχομένων του παρόντος website με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς προηγούμενη έγγραφη άδεια των εκδοτών.