ECONOMICS - INDUSTRY & TRADE - EXPORT MARKETS   [Αρχική Σελίδα]


Terra Creta: Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο που εκφράζει ιδανικά το υψηλότερο ποιοτικό δυναμικό της Κρητικής γης.

 

  

 

 

 

 

Η Terra Creta SA, δημιουργήθηκε το 2001 με αποκλειστικό αντικείμενο εργασιών την τυποποίηση και την διακίνηση του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου από την φημισμένη περιοχή του Κολυμβαρίου Κρήτης.  

 

Η Terra Creta SA κατάφερε πάρα πολύ ασυνήθιστα πράγματα μέσα σε λίγα χρόνια:

 

Πλήθος βραβείων μεταξύ εκατοντάδων ελαιόλαδων από όλο τον κόσμο (με αποκορύφωμα το πρώτο βραβείο έγκυρου Γερμανικού περιοδικού, μεταξύ 600 συμμετοχών!), καινοτόμα προϊόντα (όπως το ελαιόλαδο σε φιάλη με μηχανισμό ψεκασμού για τον έλεγχο των θερμίδων που καταναλώνονται), εκπληκτικό σύστημα ιχνιλασιμότητος που επιτρέπει στον τελικό καταναλωτή να διαπιστώνει μόνος του στοιχεία της φιάλης ελαιόλαδου που έχει στα χέρια του μέσω του διαδικτύου και μια σειρά προϊόντων (βιολογικών και συμβατικών) εξαιρετικής ποιότητας.

 

Η Terra Creta SA λειτουργεί στις ολοκαίνουργες, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις παραγωγής (ελαιουργείο) και τυποποίησης ελαιολάδου στην καρδιά της περιοχής Κολυμβαρίου φιλοδοξώντας να παράγει το ποιοτικότερο ελαιόλαδο που μπορεί να προσφέρει η φύση της Κρήτης.  

 

Η εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων της Terra Creta SA οφείλεται στις εδαφολογικές και κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στην  Κρήτη γενικά αλλά και στο μικροκλίμα της βορειοδυτικής Κρήτης (γεωγραφική περιοχή Κολυμβαρίου) ειδικά, οι οποίες δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για την παραγωγή  του ποιοτικότερου ελαιοκάρπου (φρούτο του ελαιόδενδρου).

 

Το γεγονός αυτό συνδυάζεται ιδανικά με τις βασικές αρχές της εταιρικής φιλοσοφίας που –μεταξύ άλλων- επιβάλλουν:

 

  • Ο ελαιόκαρπος να είναι υγιής και ακέραιος.
  • Να μεταφέρεται αυθημερόν στο ελαιοτριβείο και να εκθλίβεται αμέσως.
  • Να μην έρχεται σε επαφή με θερμοκρασίες ανώτερες των 27oC, σε κανένα στάδιο της παραγωγής.
  • Το ελαιόλαδο που παράγεται να αξιολογείται σωστά και να αποθηκεύεται ανάλογα.
  • Να ελέγχεται αυστηρά προς όλες τις δυνατές παραμέτρους πριν τη μεταφορά και εμφιάλωσή του.
  • Κάθε χώρος που φιλοξενεί τον ελαιόκαρπο ή το ελαιόλαδο σε κάθε μορφή του, θα πρέπει να είναι απαλλαγμένος εντόμων - τρωκτικών - μικροοργανισμών- βακτηρίων κτλ.
  • Να διενεργούνται αυστηροί έλεγχοι υλικών συσκευασίας που έρχονται σε επαφή με το προϊόν και τα οποία πρέπει να προέρχονται αποκλειστικά από εργοστάσια που εφαρμόζουν συστήματα ασφάλειας και υγιεινής κατά την παραγωγική διαδικασία.
  • Το προσωπικό που εμπλέκεται σε όλα τα στάδια παραγωγής, να είναι πιστοποιημένα υγιές.
  • Να καταγράφεται όλη η διαδρομή του προϊόντος, βήμα - βήμα από το κτήμα έως τη συσκευασία. (ιχνηλασημότητα).  

1000 τόνοι εξαιρετικού ελαιόλαδου είναι μέχρι σήμερα η ετήσια παραγωγή της Terra Creta SA με πιστοποιημένο σύστημα ασφάλειας-υγιεινής και διαχείρισης ποιότητας (HACCP-ISO 9001:2000-IFS VERSION 4) και με την προσωπική σφραγίδα του δημιουργού της Μανώλη Αναγνωστάκη ο οποίος με συνέπεια και επαγγελματισμό μετατρέπει σε πράξη το όραμα του για την παραγωγή ενός ελαιόλαδου που να εκφράζει ιδανικά το υψηλότερο ποιοτικό δυναμικό της Κρητικής γης.  

 

 

 

 

 

 

Όλα τα προϊόντα της Terra Creta SA είναι Εξαιρετικά Παρθένα Ελαιόλαδα (ο φυσικός χυμός του φρούτου της ελιάς, χωρίς καμία απολύτως επεξεργασία) και είναι τα εξής:

 

 

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Terra Creta".

Ο ελαιόκαρπος είναι ένα φρούτο. Το φρούτο του ελαιόδεντρου. Όταν οι πρακτικές καλλιέργειας και έκθλιψης που ακολουθήθηκαν έχουν κρατήσει υψηλό το επίπεδο των ποιοτικών στοιχείων του ελαιολάδου που παρήχθη εξ αυτού, τότε αυτό είναι και ονομάζεται εξαιρετικό παρθένο. Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδό της Terra Creta SA, προέρχεται πάντοτε από την ίδια περιοχή, την ίδια ποικιλία ελιάς και τα ποιοτικά του στοιχεία (οξύτητα, κηροί κτλ) δεν υπερβαίνουν το 50% των ανώτατων επιτρεπτών ορίων  του κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Super Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο, 0-0,3%.

Η οξύτητα των προϊόντων διατροφής θεωρείται ο εχθρός της υγείας. Το Super Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο, 0-0,3 είναι ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με όλα τα χαρακτηριστικά του Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Terra Creta", το οποίο εξαιτίας της ιδιαίτερης προσοχής στην καλλιέργεια, συλλογή και την έκθλιψη, η οξύτητα και τα υπόλοιπα επιβαρυντικά για την ποιότητά του στοιχεία, αγγίζουν τα όρια των μηδενικών. Η ποσότητα που παράγεται ετησίως και διατίθεται στην αγορά είναι περιορισμένη.

 

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο, Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης, (ΠΟΠ) Kolymvari Chania CRETE

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, με όλα τα χαρακτηριστικά των δύο προηγουμένων και επιπλέον ελέγχεται αυστηρά και πιστοποιείται η ποιότητα και η καταγωγή του, από υπηρεσίες του Ελληνικού Κράτους. Όλες οι συσκευασίες, φέρουν ταινία ασφαλείας με εγκεκριμένο αύξοντα αριθμό, ο οποίος αποκαλύπτει την πορεία του προϊόντος από τον ελαιώνα, έως τα χέρια του καταναλωτή. Προέρχεται από την παγκοσμίως γνωστή, για την ποιότητα του ελαιολάδου που παράγει, περιοχή  Κολυμβάρι Βορειοδυτικής Κρήτης. Το ελαιόλαδο που παράγεται από την εν λόγω περιοχή, έχει γίνει διάσημο μέσω των αλλεπάλληλων παγκόσμιων διακρίσεων που έχει επιτύχει.

  

Βιολογικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Προστατευμένης Ονομασίας Προέλευσης, Kolymvari Chania CRETE.

Εξαιρετικό παρθένο Ελαιόλαδο, με όλα τα θετικά χαρακτηριστικά των προηγουμένων,  διαθέτει πιστοποιημένη ποιότητα και καταγωγή (ΠΟΠ) και επιπλέον η καλλιέργεια των ελαιόδεντρων από τα οποία παράγεται το εν λόγω προϊόν, πραγματοποιείται με αποκλειστικά παραδοσιακούς τρόπους, χωρίς τη χρήση χημικών φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων. Το συγκεκριμένο προϊόν πιστοποιείται για την ποιότητα και την καταγωγή του από υπηρεσίες του Ελληνικού κράτους και για την βιολογική του καλλιέργεια, από τον  Ελληνικό Οργανισμού Πιστοποίησης Βιολογικών προϊόντων (Δ.Η.Ω.)

 

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο με αρωματικά φυτά.

Χιλιάδες χρόνια πριν, οι Έλληνες, χρησιμοποιούσαν αρωματισμένο ελαιόλαδο στην διατροφή και τον καλλωπισμό τους. Η Terra Creta SA, αναγεννώντας αυτήν την σχεδόν ξεχασμένη συνήθεια, προσφέρει όλα τα ευεργετήματα του υψηλής ποιότητας εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, σε συνδυασμό με αρωματικά βότανα, μέσα σε καλαίσθητες συσκευασίες.

 

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο σε spray και Βαλσάμικο Ξύδι Κρήτης σε spray

 

Η Terra Creta SA συνεχίζοντας να πρωτοπορεί στον χώρο της παραγωγής τροφίμων υψηλής ποιότητας και ανταποκρινόμενη στην επιθυμία των καταναλωτών για υψηλή ποιότητα και μεγαλύτερη ευκολία στη χρήση, κυκλοφόρησε πρόσφατα 2 νέα προϊόντα: Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο σε spray και Βαλσάμικο Ξύδι Κρήτης σε spray . Τα πρωτοποριακά αυτά προϊόντα κυκλοφορούν σε μία πρακτική συσκευασία με μοντέρνα εμφάνιση: Μία γυάλινη φιάλη με βαλβίδα ψεκασμού (spray) που προσφέρει τον απόλυτο έλεγχο στη κουζίνα με την χρήση της επιθυμητής ποσότητας ελαιολάδου με απόλυτη ακρίβεια.

 

 

 

 

 

 

BIO.ΠΑ. (Κτίριο 1603), Χανιά 732 00, Κρήτη

Τηλ: 28240 833 40 , Fax28240 833 43, 

e-mail: info@terracreta.gr , http://www.terracreta.gr

 

 

 

Η Terra Creta SA διατηρεί ατομικό περίπτερο στην Χ-Hellenica, την Διαρκή Έκθεση Ελληνικών Τροφίμων & Ποτών (Αίθουσα Α – Τρόφιμα, Υπο-αίθουσα Ελαιολάδου) το οποίο μπορείτε να επισκεφθείτε κάνοντας κλικ εδώ.

 

 

Κ&Β Analysis

9 Μαρτίου 2010 (Κ 1054)

kb@kbanalysis.com

 

 

 

Άλλο άρθρο μας :

Terra Creta: Νέες συσκευασίες με μηχανισμό ψεκασμού!Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον;

 Επιστροφή
 

 
© Copyright 2005-2012 K&B Analysis ΕΠΕ. Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση / αναπαραγωγή περιεχομένων του παρόντος website με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς προηγούμενη έγγραφη άδεια των εκδοτών.