ECONOMICS - INDUSTRY & TRADE - EXPORT MARKETS   [Αρχική Σελίδα]


Κτήμα Σκούρα: Κρασιά σταθερής αξίας, αναλλοίωτης ποιότητας που περιλαμβάνουν αξέχαστες και σπάνιες χρονιές σε μικρές ποσότητες.

 

 

 

 

 

Το Κτήμα Σκούρα στο Μαλανδρένι κοντά στο Άργος

 

 

Ο Γιώργος Σκούρας, είναι ένας οινοποιός που έχει βάλει μια ξεχωριστή σφραγίδα στο σύγχρονο ελληνικό κρασί. Γεννημένος στο Άργος, μια από τις αρχαιότερες πόλεις της Ελλάδος, πήγε στην Dijon της Γαλλίας με στόχο να σπουδάσει πάνω στον τομέα της γεωργίας. Με αφορμή τη γνωριμία του με έναν οινοπαραγωγό της Βουργουνδίας, άλλαξε την κατεύθυνση των σπουδών του κι έτσι αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Dijon ως οινολόγος. Στη συνέχεια εργάστηκε σε διάφορα οινοποιεία στη Γαλλία, την Ιταλία και την Ελλάδα. Το 1986 ξεκίνησε το δικό του οινοποιείο στην Πυργέλα, ένα μικρό χωριό έξω από το Άργος.

 

Το 1988 ο Γιώργος Σκούρας παρουσίασε για πρώτη φορά τον Μέγα Οίνο, ένα πρωτοποριακό κρασί από Αγιωργίτικο και Cabernet Sauvignon. Το καινοτόμο αυτό κρασί από τότε αφήνει εποχή και άξια χαρακτηρίζει το brand Σκούρας, τόσο στην Ελλάδα όσο και ανά τον κόσμο.

 

Το 1996, ο Γιώργος Σκούρας έχτισε ένα λιτό οινοποιείο στην κοινότητα Γυμνό μέσα στη ζώνη της Νεμέας ενώ το 2004 το Κτήμα εγκαταστάθηκε στο οινοποιείο που χτίστηκε στο Μαλανδρένι κοντά στο Άργος.

 

Η γη της Πελοποννήσου, πλούσια σε αρχαία μνημεία από το ένδοξο παρελθόν της, καλλιεργείται με αμπέλια για κρασί εδώ και πολλούς αιώνες. Η κέντρο-ανατολική πλευρά της Πελοποννήσου, όπου βρίσκονται οι Μυκήνες και η Επίδαυρος, είναι μια ευλογημένη αμπελοοινική περιοχή με βραχώδη εδάφη. Οι αυτόχθονες ποικιλίες που ευδοκιμούν στην Αργολίδα, στην Κορινθία, στη Μαντινεία και στη Νεμέα είναι ο Ροδίτης, το Μοσχοφίλερο (λευκές ποικιλίες) και το Αγιωργίτικο (ερυθρή ποικιλία). Επίσης, καλλιεργούνται οι κοσμοπολίτικες ποικιλίες Chardonnay, Viognier, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc και Merlot, παράγοντας κρασιά με έντονα αρακτηριστικά του terroir.

 

Το Κτήμα Σκούρα προμηθεύεται σταφύλια από δικά του αμπέλια καθώς και από άλλους εξαιρετικούς παραγωγούς της περιοχής.

 

Τα τελευταία είκοσι χρόνια, το Κτήμα Σκούρα έχει δημιουργήσει ένα πειθαρχημένο, καινοτόμο και σοβαρό οινοπαραγωγικό δυναμικό. Απολαυστικά, καθημερινά κρασιά, πρωτοποριακή ανάμειξη, εμπνευσμένες  εμφιαλώσεις, κλασική μέθοδος οινοποίησης γηγενών και κοσμοπολίτικων ποικιλιών, αξέχαστες και σπάνιες χρονιές, πολύ μικρές ποσότητες.  

 

 

 

 

Γιώργος Σκούρας : Οινοδημιουργίες με δυναμική που ανανεώνεται και αναγεννιέται.

 

 

Όλα διαγράφουν την προσωπικότητα του Γιώργου Σκούρα. Παραγωγός, οινοποιός και «μαέστρος», δεν κάνει απλά κρασί: γεμάτος ενέργεια και ενθουσιασμό, πείρα και διαίσθηση, προσθέτει σε όλα τα προϊόντα του και σε όλες τις δραστηριότητες της οινοποιίας του μια δυναμική που ανανεώνεται, αναγεννιέται και αναζωογονείται με κάθε τρύγο. 

 

Η ίδια δυναμική είναι ολοφάνερη και στις εγκαταστάσεις του Κτήματος, απέριττες, λειτουργικές και επισκέψιμες. Και εδώ η οινοδημιουργία συνεχίζεται, ακριβώς όπως και η ζωή. Γευθείτε τις λοιπόν: και τις δημιουργίες και τη ζωή!  

 

 

 

 

 

Μέγας Οίνος: Το διαχρονικό brand Σκούρας

 

 

Ο κόσμος του κρασιού αναγνωρίζει και βραβεύει κάθε νέα σοδειά από την Πελοπόννησο και ειδικά τα κρασιά του Κτήματος Σκούρα, τα οποία – με το εξαίρετο στιλ και την αναλλοίωτη ποιότητα που τα διακρίνει – έχουν εξελιχτεί σε σύγχρονα ελληνικά κλασικά έργα.

 

ΚΤΗΜΑ  ΣΚΟΥΡΑ: 10ο χιλιόμετρο Άργους-Στέρνας,  212 00 Μαλανδρένι Άργους, Ελλάς . Τηλ.  +30 27510 23688, +30 27510 91380, Fax. +30 27510 23159. e-mail: skouras@hol.gr   , www.skouras.gr 

 

 

Κείμενα από το ατομικό περίπτερο «Κτήμα Σκούρα» που υπάρχει σε δύο γλώσσες (Ελληνικά/Αγγλικά) στην X-Hellenica, την Διαρκή Έκθεση Ελληνικών Τροφίμων & Ποτών στο Διαδίκτυο.        Επισκεφθείτε το ατομικό περίπτερο κάνοντας κλικ εδώ

 

 

 

K & B Analysis

12 Απριλίου 2010 / 1070

                                                                                                                                                                kb@kbanalysis.com


Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον;

 Επιστροφή
 

 
© Copyright 2005-2012 K&B Analysis ΕΠΕ. Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση / αναπαραγωγή περιεχομένων του παρόντος website με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς προηγούμενη έγγραφη άδεια των εκδοτών.