ECONOMICS - INDUSTRY & TRADE - EXPORT MARKETS   [Αρχική Σελίδα]










Norma : «Απόσυρση» μεγάλης ποσότητας κρασιών ελληνικής εταιρείας

Η μετρίου μεγέθους για τα δεδομένα της αγοράς γερμανική αλυσίδα discount NORMA, η οποία αγόραζε ημίγλυκο κόκκινο από γνωστή ελληνική οινοποιητική εταιρεία όχι σε σταθερή βάση ( Listung ), αλλά περιοδικά για ειδικές προσφορές των καταστημάτων της ( Aktionen ), απέσυρε σχετικά πρόσφατα μία μεγάλη παρτίδα του συγκεκριμένου κρασιού.

 

Η αιτία της απόσυρσης ήταν, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η διαπίστωση από τον έλεγχο που διενεργήθηκε στα εργαστήρια της αλυσίδας, της περιορισμένης διάρκειας κατανάλωσης του κρασιού ( κάτω από τρεις μήνες τότε !! ). Η ελληνική οινοποιητική εταιρεία, η οποία συμφώνησε για την επιστροφή των συγκεκριμένων κρασιών αποθηκεύοντας τα σε γερμανική μεταφορική εταιρεία ( και χρεώθηκε φυσικά από τη NORMA για διαφυγόντα κέρδη !! ), απέστειλε νέα δείγματα στη NORMA, με σκοπό τον έλεγχό τους πριν από την προγραμματιζόμενη νέα φόρτωση.

 

Δυστυχώς και στα δείγματα αυτά διαπιστώθηκε το ίδιο πρόβλημα, οπότε δεν ακολούθησε καινούργια φόρτωση, με αποτέλεσμα να παραμένει «άδεια η θέση του ημίγλυκου» τα ράφια της εταιρείας.

 

Το παράδοξο στη συγκεκριμένη ιστορία είναι το ότι, το ημίγλυκο που αποσύρθηκε από τη  NORMA ( κυπριακής προέλευσης, με άνω των 1.000 τόνων αποθέματα!! της ελληνικής εταιρείας ), διατίθεται χωρίς κανένα ανάλογο πρόβλημα τουλάχιστον από τη REWE, η οποία διακρίνεται από πολύ μεγάλη ευαισθησία στις ποιοτικές της προδιαγραφές.



Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον;

 Επιστροφή
 

 
© Copyright 2005-2012 K&B Analysis ΕΠΕ. Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση / αναπαραγωγή περιεχομένων του παρόντος website με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς προηγούμενη έγγραφη άδεια των εκδοτών.