ECONOMICS - INDUSTRY & TRADE - EXPORT MARKETS   [Αρχική Σελίδα]










Το πρώτο ελληνικό επιχειρηματικό σχήμα συνεργασίας στο χώρο των ξενοδοχείων

Σύμφωνα με την εφημερίδα Η, δεκατρείς συνολικά ξενοδοχειακές επιχειρήσεις συνένωσαν τις δυνάμεις τους με στόχο τη δημιουργία ενός ισχυρού ξενοδοχειακού σχήματος (cluster) για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων τους.

Οι 13 επιχειρηματίες που συν-αποτελούν το πρώτο επιχειρηματικό σχήμα στον τουριστικό κλάδο στην Ελλάδα, το οποίο θα αρχίσει τη λειτουργία του τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, θα αναπτύξουν αρχικά τη συνεργασία των ξενοδοχείων τους στον τομέα των προμηθειών και στη συνέχεια σε αυτούς της τεχνολογίας, της διασφάλισης της ποιότητας, της διαχείρισης προσωπικού και του περιβάλλοντος.

Το νέο ξενοδοχειακό θα ξεκινήσει να δραστηριοποιείται στο χώρο των τροφίμων και ποτών, ενώ  σταδιακά θα επεκταθεί και στους υπόλοιπους τομείς προμηθειών. Η τροφοδοσία τροφίμων και ποτών συνολικά στα ξενοδοχεία είναι μια ιδιαίτερα σημαντική αγορά, μεγέθους άνω των 250 εκατ. Ευρώ ετησίως. Στην πρώτη φάση τα ξενοδοχεία - μέλη θα ωφεληθούν από τη μείωση του κόστους για προμήθεια τροφίμων και ποτών, το οποίο υπολογίζεται περίπου στα 15% - 20% (χονδρεμπορικό μικτό κέρδος). Με βάση το επιχειρηματικό σχέδιο, εντός των επομένων πέντε ετών το cluster θα εκπροσωπείται από 300 ξενοδοχεία, συνολικής δυναμικότητος 70.000 δωματίων.

Με βάση την εφημερίδα, η λειτουργία του «σχήματος θα βασίζεται στη λογική του μέλους, σύμφωνα με την οποία όλοι οι ξενοδόχοι μπορούν να συμμετέχουν (αναθέτοντας στο cluster να διαπραγματεύεται για αυτούς, κατηγορίες προμηθειών) και να επωφεληθούν από την υψηλή διαπραγματευτική δύναμή του.

Το όφελος το οποίο αποκομίζει ο ξενοδόχος από τη συμμετοχή του δεν θα περιορίζεται μόνο σε οικονομικά θέματα. Θα εστιάζεται με την ίδια βαρύτητα και στη δυνατότητα ανοιχτής ενημέρωσής του για τις τελευταίες εξελίξεις και στην εξειδικευμένη γνώση, την οποία θα προσφέρει το cluster στα μέλη του. Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν και οι οποίες θα διαχειρίζονται αθροιστικά πάνω από 10.000 δωμάτια είναι οι κατωτέρω :

1. Capsis Hotels με ξενοδοχειακές μονάδες στην Ρόδο και την Κρήτη, αλλά και με δύο από τα σημαντικότερα συνεδριακά κέντρα στη Μεσόγειο.

2. Mamidakis Hotels με ξενοδοχειακές μονάδες στην Κρήτη και την Ρόδο.

3. Airotel με ξενοδοχεία στην Aθήνα, την Πάτρα και την Eύβοια.

4. Mamidakis Hotel Experience με δύο ξενοδοχειακές μονάδες στην Kρήτη και τον Πολυχώρο Aθηναϊς.

5. Iberostar Greece S.A. με ξενοδοχεία στην Kρήτη, την Kω, τη Zάκυνθο και την Kέρκυρα.

6. Aldemar Hotels & spa με έξι ξενοδοχειακές μονάδες στην Kρήτη, στην Pόδο και τη Δυτική Πελοπόννησο.

7. M - Hotels με τέσσερις ξενοδοχειακές μονάδες στην Kρήτη.

Στο επιχειρηματικό σχήμα συμμετέχουν και οι ξενοδοχειακές μονάδες Aeolos Beach στην Kέρκυρα, Cosmopolitan Hotel, Atrium Palace Thalasso Spa Resort & Villas στη Pόδο, Caravia Beach στην Kω, Steps of Lindos στη Pόδο, Kontokali Bay στην Kέρκυρα και Marbella Corfu Hotel & Bungalows στην Kέρκυρα.



Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον;

 Επιστροφή
 

 
© Copyright 2005-2012 K&B Analysis ΕΠΕ. Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση / αναπαραγωγή περιεχομένων του παρόντος website με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς προηγούμενη έγγραφη άδεια των εκδοτών.