ECONOMICS - INDUSTRY & TRADE - EXPORT MARKETS   [Αρχική Σελίδα]










Rewe : Ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι η δημοπρασία για το ελληνικό ημίγλυκο

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ολοκληρώθηκε χθες με επιτυχία η δημοπρασία μέσω διαδικτύου ( με απαιτούμενο κωδικό πρόσβασης ) για το ελληνικό ημίγλυκο κόκκινο στη φιάλη των 0,75 λίτρων, για πιθανή αντικατάσταση του επιτραπέζιου κυπριακής προέλευσης ημίγλυκου της εταιρείας GWC.

 

Στη δημοπρασία συμμετείχε και η εταιρεία Ε. ΤΣΑΝΤΑΛΗΣ Α.Ε., η οποία στο παρελθόν «απείχε» από τον τιμολογιακό ανταγωνισμό, ο οποίος μάλλον διακρίνει τις δημοπρασίες αυτού του τύπου. Επίσης η εταιρεία Cavino ( πιθανολογούμε με την εμπορική σειρά Deus ), καθώς και η Achaia Clauss, η οποία πρόσφατα είχε καλύψει ( συνεχίζει ακόμη ) ένα μέρος των προμηθειών της Rewe σε ημίγλυκο, σε αντικατάσταση της GWC.

 

Η Rewe δεν έχει δεσμευθεί στην υποχρεωτική αγορά του προϊόντος από τον «επικρατέστερο», με βάση την τιμή πώλησης, παραγωγό. Εν τούτοις, πιθανολογούμε ότι η χαμηλότερη συγκριτικά τιμή που θα επιτευχθεί θα επηρεάσει σε κάθε περίπτωση την τιμή αγοράς της αλυσίδας ( ακόμη και αν ο «επικρατέστερος» δεν επιλεχθεί τελικά ), η οποία ήταν μέχρι πρόσφατα 1,18 Ευρώ C.I.F.  ( υπολογίζουμε ότι η καινούργια τιμή αγοράς θα «υποσκελίζει» τα 0,90 Ε ).

 

Υποθέτουμε δηλαδή με σχετικά μεγάλη βεβαιότητα ότι η Rewe θα απαιτήσει αντίστοιχη χαμηλή τιμή από αυτόν που τελικά θα προτιμήσει ( υφιστάμενο ή καινούργιο ), ακόμη και αν αυτός έχει προσφέρει υψηλότερη.

 

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να «απολέσει» τελικά η GWC το συγκεκριμένο κωδικό ( παρά το ότι την αποκλειστική αρμοδιότητα και ευθύνη για τη γερμανική αγορά έχει πλέον ο ιδιοκτήτης της εταιρείας κ. Β. Κουρτάκης, σύμφωνα με δικές του δηλώσεις ), ο οποίος αντιπροσωπεύει το συντριπτικό μέρος των πωλουμένων ποσοτήτων ελληνικών κρασιών από την αλυσίδα.



Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον;

 Επιστροφή
 

 
© Copyright 2005-2012 K&B Analysis ΕΠΕ. Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση / αναπαραγωγή περιεχομένων του παρόντος website με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς προηγούμενη έγγραφη άδεια των εκδοτών.