ECONOMICS - INDUSTRY & TRADE - EXPORT MARKETS   [Αρχική Σελίδα]










Lamda Development: Εγκαίνια για το «Golden Hall» στο Μαρούσι, με πέντε εστιατόρια στο τρίτο επίπεδο

Πραγματοποιήθηκαν χθες στο Μαρούσι τα εγκαίνια του Golden Hall, ενός νέου εμπορικού κέντρου διεθνών προδιαγραφών, υψηλής αισθητικής και αρχιτεκτονικής, η ανάπτυξη και εμπορική εκμετάλλευση του οποίου θα ανήκει για τα επόμενα 40 χρόνια στην εταιρεία LAMDA Development μέσω της θυγατρικής της εταιρείας LAMDA Δομή.

 

Το Golden Hall άνοιξε και επισήμως τις πύλες του στο αγοραστικό κοινό, το οποίο «υποδέχεται» στις εγκαταστάσεις του πρώην Διεθνούς Κέντρου Τύπου - IBC (International Broadcasting Center) επί της Λεωφόρου Κηφισίας, στο ύψος του Ολυμπιακού Σταδίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα, είναι πλήρως μισθωμένο και φιλοξενεί 132 καταστήματα, τα οποία καταλαμβάνουν έκταση 41.000 τ.μ. Επιπλέον, στα 60.000 τ.μ. υπόγειων χώρων του διατίθενται για τη διευκόλυνση των επισκεπτών του 1.400 θέσεις στάθμευσης σε δύο επίπεδα.

 

               

 

Στα δύο πρώτα υπέργεια επίπεδα του Golden Hall λειτουργούν κατά βάση καταστήματα γυναικείας, ανδρικής και παιδικής ένδυσης και υπόδησης, αξεσουάρ μόδας, κοσμηματοπωλεία, καταστήματα οικιακού εξοπλισμού και διακόσμησης, καλλυντικών, αθλητικών ειδών, κομμωτήριο, βιβλιοπωλεία κ.ά. Στους χώρους αυτούς οι επισκέπτες μπορούν παράλληλα με τις αγορές τους να απολαμβάνουν γευστικά διαλείμματα για καφέ και snacks στα ειδικά καταστήματα που λειτουργούν εκεί.

 

Στο τρίτο επίπεδο φιλοξενούνται πέντε εστιατόρια που προσφέρουν στους επισκέπτες ποικιλία γαστρονομικών απολαύσεων τόσο της ελληνικής όσο και της διεθνούς κουζίνας.

 

Τους καλεσμένους των εγκαινίων του Golden Hall καλωσόρισαν η κα. Μαριάννα Λάτση και o κ. Aπόστολος Ταμβακάκης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της LAMDA Development.

 

Το κόστος επένδυσης του νέου εμπορικού πολυχώρου σε τρέχουσες τιμές υπολογίζεται στα 75 εκατ. ευρώ, ενώ υπολογίζεται ότι θα δημιουργήσει περίπου 2.000 νέες θέσεις εργασίας.

 

Επισημαίνεται πως η LAMDA Development έχει υπογράψει σύμβαση μακροχρόνιας (40 χρόνια) μίσθωσης του χώρου με την εταιρεία Ολυμπιακά Ακίνητα, η οποία δύναται να ανανεωθεί κατόπιν έγγραφης συμφωνίας των μερών, για χρονικό διάστημα έως και έξι χρόνια.

 

Αξίζει, τέλος, να τονιστεί ότι στο υπόλοιπο τμήμα του κτιρίου πρόκειται να δημιουργηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού το Μουσείο Ελληνικών Ολυμπιακών Αγώνων και το Διεθνές Μουσείο Κλασσικού Αθλητισμού, καθιστώντας το χώρο ένα ολοκληρωμένο πολιτιστικό, εμπορικό και ψυχαγωγικό συγκρότημα.

 

                                                                                ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΠΕΛΛΟΥ

 



Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον;

 Επιστροφή
 

 
© Copyright 2005-2012 K&B Analysis ΕΠΕ. Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση / αναπαραγωγή περιεχομένων του παρόντος website με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς προηγούμενη έγγραφη άδεια των εκδοτών.