ECONOMICS - INDUSTRY & TRADE - EXPORT MARKETS   [Αρχική Σελίδα]










St’ Astra: Ένα διαχρονικό εστιατόριο στο ανακαινισμένο Park Hotel της Αθήνας

 

 

 

 

 

Το ξενοδοχείο PARK των Αθηνών, στο Πεδίον του Άρεως, έχει καταφέρει να γίνει πασίγνωστο στις τρεις και πλέον δεκαετίες της λειτουργίας του αφού έχει φιλοξενήσει εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο.  Αυτό όμως που ίσως να μην είναι εξίσου γνωστό είναι ότι στον 8ο όροφό του κρύβει ένα διαμάντι: το εστιατόριο «Stastra».

 

Η εταιρεία ΞΕΝΤΕ Α.Ε. της οικογένειας Δεβερίκου με έτος ίδρυσης το 1970 είναι η αποκλειστική ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου που άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το 1976. Καταλαμβάνει ένα χώρο περίπου 9 στρεμμάτων, βρίσκεται στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, απέναντι από το Πεδίον του Άρεως, με θέα την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό, στην καρδιά της Αθήνας και απασχολεί 100 περίπου εργαζομένους.

 

Τα 140 πολυτελή δωμάτια – 96 standard deluxe, 44 superior- του ξενοδοχείου και οι 10 ανακαινισμένες φέτος Σουίτες, προσφέρουν μια εξαιρετική επιλογή τόσο για επιχειρηματίες που βρίσκονται σε επαγγελματικό ταξίδι, όσο και για όσους το επισκέπτονται για αναψυχή και χαλάρωση. Το ξενοδοχείο παρέχει ανέσεις και υπηρεσίες ανάλογα με την κάθε περίσταση και ανάγκη: χρήση Η/Υ με σύνδεση internet υψηλών ταχυτήτων, ενοικίαση οπτικοακουστικών μέσων, ταχυδρομείο, καθημερινή εφημερίδα, 24ωρο room service, πλυντήριο – στεγνοκαθαριστήριο, κατάστημα με είδη δώρων, πλήρως εξοπλισμένο mini bar, χρηματοκιβώτιο, δωμάτια με ενδιάμεση πόρτα επικοινωνίας για οικογένειες, παιδικό μενού και πολλά άλλα.

 

Στη διάθεση των πελατών είναι ένα σύγχρονο γυμναστήριο με χαμάμ και σάουνα, η εξωτερική πισίνα με τη μαγευτική θέα, αλλά και οι πολυτελώς εξοπλισμένες αίθουσες συνεδριάσεων για σεμινάρια ή για δεξιώσεις, με χωρητικότητα έως 3000 ατόμων. Επιπλέον, στο υπόγειο του κτιρίου υπάρχει χώρος στάθμευσης για 300 οχήματα, χωρίς χρέωση για όσους μένουν στο ξενοδοχείο.

 

Οι τιμές ανά διανυκτέρευση ξεκινούν από τα 108 περίπου για τα standard deluxe δωμάτια (με πρωινό) και πλησιάζουν μέχρι τα 200 € για τις σουίτες.

 

 

 

 

Στο ισόγειο του ξενοδοχείου, δίπλα στην είσοδο, βρίσκεται το διάσημο Park Cafe που ανακαινίστηκε και λειτουργεί πλέον σαν The Oak Room cafe lounge. Το «στέκι» αυτό, με το πέρασμα των χρόνων έχει εξελιχθεί σε σημείο συνάντησης όχι μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά και μέχρι αργά το βράδυ. Το ανακαινισμένο Cafe, έργο των αρχιτεκτόνων Γιάννη Μουρίκη & Γιώργου Γαβαλά, χαρακτηρίζεται από γήινα χρώματα, φινετσάτους ζωγραφικούς πίνακες και απέραντο φως απέναντι ακριβώς από το έντονο πράσινο που χαρίζει το Πεδίο του Άρεως.  

 

Η τελευταία ανακαίνιση του ξενοδοχείου που ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2008 και ολοκληρώθηκε φέτος, δημιούργησε ένα νέο (ιταλικό) εστιατόριο, το Gallo Nero στην θέση του Alexandras – το δεύτερο εστιατόριο του ξενοδοχείου το οποίο λειτουργεί με Chef τον Gian Luca Barlucchi (εστιατόριο Bandanna της Μυκόνου). Πρόκειται για ένα ατμοσφαιρικό all day cafe – restaurant με ιταλικές συνταγές και κρασιά από την Τοσκάνη. (Το καλοκαίρι δεν λειτουργεί)

 

 

 

 

 

Στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου, δίπλα στην πισίνα, βρίσκεται το Roof Garden το οποίο είναι ανοικτό τους καλοκαιρινούς μήνες, από Μάιο μέχρι Οκτώβριο. Πρόκειται για μια όαση στο κέντρο της Αθήνας, η οποία προσφέρει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να συνδυάσει μια βουτιά στην πισίνα με ένα δροσερό, εξωτικό κοκτέιλ ή ένα παγωτό, και όλα αυτά με τη μαγευτική θέα της πρωτεύουσας που χαρίζει ο 8ος όροφος. Η πισίνα είναι ανοικτή από τις 10:30 το πρωί μέχρι τις 18:00 το απόγευμα, ενώ από τις 20:00 μέχρι τις 01:30 μετά τα μεσάνυχτα υπάρχουν θεματικές βραδιές με Ιταλικές ή Ελληνικές γεύσεις.

 

 

 

Στον κλειστό χώρο του ίδιου ορόφου βρίσκεται το  Stastra roof top restaurantbar. Άνοιξε τις πόρτες του στα τέλη του 2003 – αρχές του 2004. Αρκετά «νέο» στις γαστρονομικές επιλογές της πόλης, αλλά έχει ήδη καταφέρει να κλέψει τις εντυπώσεις.

 

Δεν είναι πολλά χρόνια που ξεκίνησε αυτή η «μόδα» των εντυπωσιακών εστιατορίων που στεγάζονται μέσα σε καλά ξενοδοχεία. Το Stastra, πάντως, σίγουρα είναι ένα από τα καλύτερα στο είδος του, και ένας από τους λόγους είναι αυτό που δηλώνει και το όνομά του – ότι βρίσκεται δηλαδή κάτω από τα αστέρια!

 

Ένδειξη για την ποιότητα που προσφέρει αποτελεί η βράβευσή του με Χρυσό Σκούφο το 2009 ως ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας – βράβευση που είχαμε ξαναδεί το 2008  και το 2004, λίγους μήνες μετά τα εγκαίνιά του.

 

 

 

 

 

Ο χώρος είναι λιτά διακοσμημένος, σε ουδέτερους τόνους, μοντέρνος αλλά και ταυτόχρονα συντηρητικός, χωρίς «περιττά» στολίδια, σύμφωνος με ιταλικό μίνιμαλ design. Κυρίαρχο στοιχείο αποτελεί ο γυάλινος θόλος στην οροφή που επιτρέπει στους πελάτες να απολαμβάνουν το φαγητό τους κάτω από τον έναστρο ουρανό. Επιπλέον, εντυπωσιακοί είναι και οι πολύχρωμοι πολυέλαιοι murano που δίνουν ξεχωριστό στιλ και λάμψη με τον κατά τ’ άλλα διακριτικό φωτισμό τους. 

 

Η κουζίνα είναι μεσογειακή, δημιουργική με επιρροές από Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία. Σήμερα Chef του εστιατορίου είναι ο Christian Robert από τον Άγιο Μαυρίκιο.

 

Το μενού αποτελείται από μεγάλη ποικιλία ορεκτικών, κυρίως πιάτων και γλυκισμάτων. Το εστιατόριο είναι ανοιχτό καθημερινά και σερβίρει πρωινό, μεσημεριανό και δείπνο (All day restaurant). Οι τιμές είναι αρκετά δελεαστικές και κυμαίνονται από 45 μέχρι 55 € περίπου ανά άτομο για πρώτο πιάτο, κυρίως και επιδόρπιο.

 

Η εταιρεία ΞΕΝΤΕ Α.Ε. της οικογένειας Δεβερίκου παρέχει και υπηρεσίες catering για διάφορες εκδηλώσεις εκτός ξενοδοχείου (Park Hotel Catering Service), ενώ με την εμπειρία που διαθέτει, είναι σε θέση να προτείνει διάφορους χώρους, μουσική αλλά και διακόσμηση ανάλογα με την εκδήλωση.

 

 

K&B Analysis/λκ

18 Αυγούστου 2010

kb@kbanalysis.com

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου για το 2010,

 σύμφωνα με τον ετήσιο κατάλογο του S. Pellegrino.

 

Αγοράζουμε Ελληνικά:

 Μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση – είναι στο χέρι μας!

 



Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον;

 Επιστροφή
 

 
© Copyright 2005-2012 K&B Analysis ΕΠΕ. Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση / αναπαραγωγή περιεχομένων του παρόντος website με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς προηγούμενη έγγραφη άδεια των εκδοτών.