ECONOMICS - INDUSTRY & TRADE - EXPORT MARKETS   [Αρχική Σελίδα]


Nobu Matsuhisa : Το διάσημο όνομα που προσφέρει γεύσεις υψηλής γαστρονομικής απόλαυσης τώρα στο Ritz Paris με την ομάδα του Matsuhisa Athens.

  

 

 

 

Nobuyuki (Nobu) Matsuhisa

 

 

Ο Nobuyuki (Nobu) Matsuhisa γεννήθηκε στην Saitama  Ιαπωνίας το 1949. Σε πολύ μικρή ηλικία έχασε τον πατέρα του και μετά την αποφοίτησή του από το γυμνάσιο εργάστηκε στο εστιατόριο Matsue Sushi του Τόκιο για επτά χρόνια. Ένας Περουβιανός επιχειρηματίας, τακτικός πελάτης του εστιατορίου, του πρότεινε να τον ακολουθήσει και να ανοίξει ένα Ιαπωνικό εστιατόριο στο Περού. Έτσι το 1973, σε ηλικία μόλις 24 ετών,  πήγε στη Λίμα του Περού όπου άνοιξε ένα εστιατόριο σε συνεργασία με τον (χορηγό του) Περουβιανό επιχειρηματία.

 

Στο Περού ο Nobu δεν μπορούσε να εξασφαλίσει διάφορα υλικά που ήταν «δεδομένα» και «αυτονόητα» στην Ιαπωνία, έτσι υποχρεώθηκε συνεχώς να  αυτοσχεδιάζει. Αυτό, του έδωσε την δυνατότητα να αναπτύξει το μοναδικό στυλ της κουζίνας του που συνδυάζει υλικά Νότιας Αμερικής μέσα σε ιαπωνικά πιάτα. Μετά από τρία χρόνια, αφού χώρισε ο δρόμος του από εκείνον του χορηγού του, ο Nobu έφθασε στην Αμερική αφού πρώτα πέρασε από το Μπουένος Άιρες και άνοιξε ένα δικό του εστιατόριο, το οποίο όμως καταστράφηκε σχεδόν αμέσως από φωτιά.

 

Το 1977 μετακόμισε στο Λος Άντζελες όπου εργάστηκε στα Ιαπωνικά εστιατόρια «Mitsuwa» και «Oshou».

 

Δέκα χρόνια αργότερα (1987) ήταν πλέον έτοιμος να χαράξει τον δικό του δρόμο: Διάλεξε το Beverly Hills για να ανοίξει το πρώτο  «Matsuhisa». Η επιτυχία ήταν άμεση και καθολική. Οι διασημότητες του Χόλυγουντ γρήγορα το έκαναν στέκι τους – μεταξύ τους και ο Robert De Niro ο οποίος πρότεινε στον  Nobu Matsuhisa να ανοίξουν μαζί ένα νέο εστιατόριο στην Νέα Υόρκη.

  

 

 

 

Robert De Niro & Nobu Matsuhisa

 

Η συνέχεια ήταν επίσης εντυπωσιακή: Εστιατόρια  «Nobu», με συνέταιρο τον Robert De Niro, άρχισαν να λειτουργούν τόσο στην Αμερική (Dallas, Las Vegas, Los Angeles, Malibu, Miami Beach, New Yorkτρία εστιατόρια-, San Diego, Honolulu) όσο και σε «κοσμοπολίτικα» σημεία του κόσμου (Bahamas, Dubai, Hong Kong, Londonτρία εστιατόρια-, Melbourne, Mexico City, Milan, Moscow, Tokyo, Cape Town, St.Moritz, Budapest) και να βραβεύονται για το υψηλό επίπεδο της γαστρονομικής απόλαυσης που προσφέρουν.

 

Τα εστιατόρια με το σήμα «Matsuhisa» ανήκουν στον ίδιο τον  Nobuyuki (Nobu) Matsuhisa ή σε μέλη της οικογένειας του – τα «Nobu» λειτουργούν με συνέταιρο τον Robert De Niro.   

 

 

 

 

 

«Matsuhisa Mykonos»

 

 

Στην χώρα μας το πρώτο «Matsuhisa» λειτούργησε το 2003 στην Μύκονο, στο ξενοδοχείο Belvedere Hotel. Λίγα χρόνια αργότερα (2008) λειτούργησε το «Matsuhisa Athens» στον ιδιαίτερα προνομιακό χώρο του Αστέρα Βουλιαγμένης, στη θέση του παλιού «Club House».

 

 

 

«Matsuhisa Athens»

 

 

Στις 11 Οκτωβρίου 2010, οι πόρτες του πιο prestigious ξενοδοχείου της Ευρώπης, του Ritz Paris, ανοίγουν για ένα μήνα, για να υποδεχτούν την ομάδα του «Matsuhisa Athens», που θα προσφέρει τις δημιουργίες του Nobu Matsuhisa στους εκλεκτούς όσο και απαιτητικούς πελάτες του.

 

Το μυστικό της τεράστιας επιτυχίας του ευρηματικού Chef Nobuyuki (Nobu) Matsuhisa, είναι ένα μοναδικό «πιάτο» που περιλαμβάνει άριστα «υλικά», φαντασία και δημιουργικότητα, ποιοτικές και ξεχωριστές γεύσεις, μοναδική περιποίηση από εκπαιδευμένο προσωπικό,  κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, διαχρονική κομψότητα στο ύφος του χώρου – μια πραγματικά ιδιαίτερη «φιλοσοφία» που συνιστά αυθεντική γαστρονομική εμπειρία!

 

 

Κ & Β Analysis

4 Οκτωβρίου 2010

kb@kbanalysis.com

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

 

Προτιμάτε με επιμονή προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα:

 Η πιο απλή και πρακτική λύση στα οικονομικά προβλήματα της χώρας μας!

 

 

Top 10 :

Οι δέκα μεγαλύτερες αλυσίδες λιανικής και χονδρικής της χώρας μας - Αναμένονται εξελίξεις για Aldi και Ατλάντικ

 που θα αλλάξουν τα σημερινά δεδομένα.

 

 

Nestle Ελλάς - Επιτροπή Ανταγωνισμού:

Διεύρυνση καταγγελιών για εναρμονισμένες πρακτικές στην εγχώρια αγορά καφέ.

 

 

ΟΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ:

Η κινέζικη τριάδα, ο πόλεμος για την κατάκτηση της παγκόσμιας διακυβέρνησης,

οι μονομάχοι, ο συσχετισμός των δυνάμεων,

η μάχη της Ευρώπης και η μεγάλη ευκαιρία για την ΕλλάδαΒρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον;

 Επιστροφή
 

 
© Copyright 2005-2012 K&B Analysis ΕΠΕ. Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση / αναπαραγωγή περιεχομένων του παρόντος website με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς προηγούμενη έγγραφη άδεια των εκδοτών.