ECONOMICS - INDUSTRY & TRADE - EXPORT MARKETS   [Αρχική Σελίδα]


«Ήλιος Μπαχαρικά» - Οικογένεια Διαμαντοπούλου: Ποιότητα και παράδοση με ένα περίπου αιώνα ειδίκευση στα μπαχαρικά και τα αρωματικά φυτά.

 

 

 

 

Η εταιρία «Ήλιος Μπαχαρικά» (Β. Σ. Διαμαντόπουλος Α.Β.Ε)  ιδρύθηκε το 1919 στον Πειραιά από την οικογένεια Διαμαντοπούλου η οποία εδώ και ένα περίπου αιώνα ειδικεύεται τόσο στα  μπαχαρικά όσο και στα αρωματικά φυτά.

 

Η «Ήλιος Μπαχαρικά» είναι ευρύτατα γνωστή για την ποιότητα των προϊόντων της που έχουν τιμηθεί με πολλά διεθνή βραβεία – σχετικά πρόσφατα απέσπασε «βραβείο ποιότητας» σε ειδική εκδήλωση που συνέπεσε με τις εορταστικές εκδηλώσεις της επετείου των  50 ετών από την υπογραφή της συνθήκης της Ρώμης, στο  Fumicino Ιταλίας.

 

 

 

Βασίλης Διαμαντόπουλος, Πρόεδρος ΔΣ και Στέλλα Διαμαντοπούλου

 

 

Όπως είναι γνωστό, τα μπαχαρικά αποτελούν το αποξηραμένο τμήμα ενός φυτού που περιέχει αρωματικές, πικάντικες και καυστικές ουσίες. Είναι γνωστά και με τις ονομασίες καρυκεύματα και μυρωδικά. Τα μπαχαρικά μπορεί να είναι φύλλα, σπόρια, καρποί, ρίζες, βολβοί και φλοιοί. Περιλαμβάνονται στις αρωματικές ύλες και, σύμφωνα με τον κώδικα τροφίμων και ποτών, είναι εκείνες που έχουν έντονο άρωμα και γεύση και η προσθήκη τους στα τρόφιμα γίνεται για να τους προσδώσουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και για να βελτιώσουν τη γεύση τους. Πολλά από τα μπαχαρικά έχουν και αντιοξειδωτικές ιδιότητες αντικαθιστώντας τα διάφορα συντηρητικά που σε πολλές περιπτώσεις βλάπτουν την υγεία του ανθρώπου.

 

Όσον αφορά τα αρωματικά φυτά, η χρήση τους για φαρμακευτικούς σκοπούς είναι τόσο παλιά όσο και ο πολιτισμός και η πρώτη γνωστή γραπτή αναφορά για θεραπευτικά φυτά έρχεται από τους Σουμέριους το 2200 π.Χ. Ο πατέρας της Ιατρικής, ο Έλληνας Ιπποκράτης κατέγραψε περίπου 400 είδη βοτάνων που η χρήση τους ήταν γνωστή κατά τον 5ο αιώνα π.Χ.

Ο άνθρωπος ήταν επίσης πληροφορημένος, από την αρχή του πολιτισμού, για τα αποτελέσματα των αρωμάτων στο σώμα, στο μυαλό και στα συναισθήματα. Τα λουλούδια χρησιμοποιούνταν για να προσελκύσουν αγάπη, φαγητό και προστασία. Τα αρωματικά φυτά χρησιμοποιούνταν για να γιατρέψουν το σώμα. Τα πιο ακριβά λουλούδια προσφέρονταν στους θεούς και στις θεές σαν θυσία, και η χρήση αρωματικών θυμιαμάτων έχει καταγραφεί από την αρχαιότητα.

  

 

 

Βραβεία για την ποιότητα των Μπαχαρικών «Ηλιος»

 

Η «Ήλιος Μπαχαρικά», πιστοποιημένη με ISO 9001-2000, εισάγει, εμπορεύεται και εξάγει μπαχαρικά, τροφές πουλιών και αρωματικά φυτά (βότανα). Διαθέτει στην ελληνική και διεθνή αγορά μια ευρύτατη γκάμα από Μπαχαρικά, Μείγματα-Carino, Αρωματικά Φυτά, Αφεψήματα, Τροφές Πουλιών, Είδη Ζαχαροπλαστικής, Είδη Θυμιάματος, και μια σειρά από μοναδικά μείγματα από καρυκεύματα και μυρωδικά, για ανανεωμένες γεύσεις των παραδοσιακών αλλά και μοντέρνων εδεσμάτων - όλα προϊόντα υψηλής ποιότητας.

 

 

 

 

Το εργοστάσιο της «Ήλιος Μπαχαρικά» βρίσκεται στα Καμίνια, στον Πειραιά, (Αγίου Ιωάννη Ρέντη 157, 185 41 Πειραιάς. Tηλ.: 210 481-2898, 210-481-2077,  Fax: 210-482-6067, e-mail: sunspice@otenet.gr ,  http://www.sunspices.gr) με σύγχρονες εγκαταστάσεις 1500m2 και εξειδικευμένο προσωπικό

 

 

 

 

Προϊόντα Carino,  μείγματα από μπαχαρικά και αρωματικά φυτά

 

Τα προϊόντα της «Ήλιος Μπαχαρικά» διαθέτουν πρακτικές και πολυτελείς συσκευασίες τόσο για μεμονωμένους καταναλωτές όσο και για την μαζική εστίαση καθιερώνοντας στη ελληνική αγορά την «επαγγελματική συσκευασία» κατάλληλη για ψησταριές, ξενοδοχεία, fast food, εστιατόρια αλλά και βιομηχανίες ετοίμων προϊόντων.

 

Εξ άλλου, η αποκλειστική σειρά προϊόντων Carino της «Ήλιος Μπαχαρικά» -μείγματα από μπαχαρικά και αρωματικά φυτά (βότανα) για κοτόπουλο, σάλτσες, μπάρμπεκιου, στιφάδο, τζατζίκι, ψάρι και πατάτες – θεωρείται μια εξαιρετικά επιτυχημένη σειρά όχι μόνο στην ελληνική αλλά και σε επιλεγμένες αγορές του εξωτερικού.

 

 

Ήλιος Μπαχαρικά για το σπίτι

 

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των προϊόντων της «Ήλιος Μπαχαρικά», το οποίο κυκλοφορεί στην χώρα μας –μεταξύ άλλων- και στις μεγαλύτερες αλυσίδες λιανικής καθώς και σε ολοένα και περισσότερες χώρες του εξωτερικού, περιλαμβάνει τα εξής:

 

Μπαχαρικά: Πιπέρι Μαύρο, Πιπέρι Λευκό, Πάπρικα Γλυκιά, Πάπρικα Καυτερή,  Κανέλλα, Γαρύφαλλο, Κύμινο, Μπαχάρι, Μοσχοκάρυδο, Γλυκάνισο, Σησάμι,  Μπούκοβο Γλυκό, Μπούκοβο Καυτερό, Ξυνό (Κιτρικό Οξύ), Κρεμμύδι, Κόλιανδρο,  Σκόρδο, Πιπέρι Καγιέν, Πιπέρι Πράσινο, Πιπέρι Ανάμεικτο, Πιπέρι Ροζ, Πιπέρι Σπαστό, Πιπερόριζα (Τζίντζερ), Τσίλι, Κάρυ, Κάρδαμο Πράσινο, Πιπερίτσα.  

 

Μείγματα-Carino: Η εξαιρετική σειρά Carino είναι μείγμα μπαχαρικών και αρωματικών φυτών για κοτόπουλο, σάλτσες, μπάρμπεκιου, στιφάδο, τζατζίκι, ψάρι και πατάτες. Οι διαθέσιμες συσκευασίες είναι Carino Κοτόπουλο, Carino Ψάρι,  Carino Πατάτα, Carino Στιφάδο, Carino Τζατζίκι και Carino Μπάρμπεκιου.

 

Αρωματικά Φυτά: Ρίγανη, Δυόσμος, Δάφνη, Βασιλικός, Άνιθος, Θυμάρι,  Μαϊντανός, Μέντα, Σέλινο, Δενδρολίβανο, Εστραγκόν.

 

Αφεψήματα: (Το Βράσιμο –Αφέψημα- των βοτάνων, αφορά τα σκληρότερα μέρη του φυτού -ρίζα, στέλεχος, σκληροί καρποί) Δίκταμο, Τίλιο, Τσάϊ Βουνού, Τσάϊ Μαύρο, Φασκόμηλο, Χαμομήλι

 

Τροφές Πουλιών: Βιταμίνη, Καναβούρι, Κεχρί, Παπαγαλίνη, Κελαϊδίνη.

 

Είδη Ζαχαροπλαστικής: Κακούλε, Μαστίχα, Μαχλέπι, Αμμωνία, Σόδα, Μπέϊκιν Πάουντερ, Κρεμόριο, Βανίλια.

 

Είδη Θυμιάματος: Καρβουνάκια Κασετίνα, Λιβάνι, Μοσχολίβανο, Λουμίνια Κασετίνα.

 

Όταν λοιπόν σας δημιουργηθούν ανάγκες για όλα τα παραπάνω προϊόντα, είτε για το σπίτι είτε για τις επαγγελματικές σας ανάγκες, δεν έχετε παρά να απευθυνθείτε με πλήρη εμπιστοσύνη στους «ειδικούς»: Τα Μπαχαρικά Ήλιος!

 

 

 

K & B Analysis

16 Δεκεμβρίου 2010

kb@kbanalysis.com

 

 

 

Η εταιρία «Ήλιος Μπαχαρικά» διατηρεί ατομικό περίπτερο σε δύο γλώσσες (Ελληνικά/Αγγλικά) στην X-Hellenica, την Διαρκή Έκθεση Ελληνικών Τροφίμων & Ποτών στο Διαδίκτυο (www.x-hellenica.gr).  Επισκεφθείτε το ατομικό περίπτερο της «Ήλιος Μπαχαρικά» στην Έκθεση, κάνοντας κλικ εδώ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Αγοράζουμε Ελληνικά:

Μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση – είναι στο χέρι μας!

 

 

ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ:

(Κάντε κλικ επάνω στο όνομα)

Βρβαγιάννη - Βεργίνα   -  Δωδώνη   - ΙΝΟ / Ευβοϊκή

  ΙΟΝ  -   Κτήμα Σκούρα -  Λουξ

 ΜΕΤΑΧΑ - Μινέρβα   -   Μπουτάρη - Παπαδημητρίου 

-   Coca-Cola  -   Fix Hellas - Terra Creta

 

 

ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΛΥΣΙΔΕΣ:

(Κάντε κλικ επάνω στο όνομα)

Aldi, Carrefour, Lidl, ΑΒ Βασιλόπουλος, Σκλαβενίτης, Βερόπουλος,

Όμιλος Παντελιάδη - ΜΕΤΡΟ, Μασούτης, MAKRO , Γαλαξίας,

Wal-Mart, Tesco, Rewe

 

 Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον;

 Επιστροφή
 

 
© Copyright 2005-2012 K&B Analysis ΕΠΕ. Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση / αναπαραγωγή περιεχομένων του παρόντος website με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς προηγούμενη έγγραφη άδεια των εκδοτών.