ECONOMICS - INDUSTRY & TRADE - EXPORT MARKETS   [Αρχική Σελίδα]










Αρχαία Ολυμπία: Μια ημέρα δωρεάν παραμονή στην μυθική Ολυμπία μέσω του προγράμματος «be.come Olympian»

 

Η αρχαία Ολυμπία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την διεξαγωγή αγώνων για πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία: Κάθε τέσσερα χρόνια μία πανελλαδική εκεχειρία αναγγέλλονταν και άνθρωποι από όλη την Ελλάδα έρχονταν στην Ολυμπία για να λάβουν μέρος και να παρακολουθήσουν τους αγώνες. Το έπαθλο του νικητή ήταν ο κότινος, ένα στεφάνι από αγριελιά. Η Ολυμπία ήταν ιερό μέρος, όσο και οι Δελφοί. Η ιερή περιοχή ήταν στην πεδιάδα του ποταμού Αλφειού, στην περιοχή Πισάτις και στον περίβολο του Άλτη, "το ωραιότερο μέρος της Ελλάδος", στην βόρειο-δυτική Πελοπόννησο.

 

Αν και οι αγώνες ιστορικά αρχίζουν από το 776 π.Χ., ημερομηνία που θεωρείται ως η πρώτη Oλυμπιάδα, ελάμβαναν μέρος εδώ από τους πανάρχαιους χρόνους και σύμφωνα με την παράδοση ένας από τους ανακαινιστές τους ήταν ο ήρωας Ηρακλής.

 

Σ' αυτούς τους αγώνες της ειρήνης και της ενότητας, μόνον ελεύθεροι Έλληνες επιτρέπονταν να λάβουν μέρος. Έλληνες από τις Πύλες του Ηρακλέους, την Κασπία Θάλασσα και την Αφρική έρχονταν να αγωνισθούν και να παρακολουθήσουν τους αγώνες - μεταξύ αυτών φιλόσοφοι, σοφοί, ήρωες και φημισμένες προσωπικότητες της εποχής. 

 

 

 

 

Σήμερα, η Αρχαία Ολυμπία είναι από τους πλέον γνωστούς προορισμούς στην Ελλάδα και από τα πιο ισχυρά brandnames στον παγκόσμιο αθλητισμό. Αθλητικές ομάδες, επιχειρήσεις που παράγουν από ηλεκτρονικά είδη έως φουσκωτά σκάφη, καθώς και ενώσεις και σύλλογοι από όλο τον κόσμο, χρησιμοποιούν το όνομα της Ολυμπίας (όπως λεγόταν παλιότερα «Ολύμπια») για εμπορική χρήση από όλους, εκτός από τους κατοίκους της περιοχής.

 

Αυτό όμως, έπρεπε πλέον να αλλάξει. Έτσι, το χειμώνα του 2009 τα μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Αρχαίας Ολυμπίας παρακολούθησαν την παρουσίαση των αποτελεσμάτων από πρωτογενή έρευνα που πραγματοποίησε το καλοκαίρι του 2009 στην Ολυμπία, ομάδα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών, υπό την επιστημονική επίβλεψη της Υποψήφιας Διδάκτορα Γεωργίας Ζούνη, με στόχο την καταγραφή ή την διερεύνηση των απόψεων, προτιμήσεων και των χαρακτηριστικών των τουριστών, αλλά  και το βαθμό κατανόησης αυτών από τους επαγγελματίες του τουρισμού της περιοχής.

 

Στην συνέχεια η Ένωση Ξενοδόχων Αρχαίας Ολυμπίας ανέθεσε στην ομάδα υπό τη Γεωργία Ζούνη (κατάγεται από την Αρχαία Ολυμπία) να προτείνει συγκεκριμένες προτάσεις στρατηγικής προώθησης της περιοχής για να προχωρήσουν σε υλοποίηση.

 

Η ιδέα που προτάθηκε ήταν οι ξενοδόχοι της Ολυμπίας να προσφέρουν καθημερινά ένα δωμάτιο για δωρεάν διαμονή σε όποιον δηλώσει συμμετοχή στη σελίδα της καμπάνιας και καλούν τους επισκέπτες να γίνουν Ολύμπιοι - be.come Olympian.

 

Έτσι από τον Ιανουάριο ξεκίνησε ο σχεδιασμός του διαγωνισμού που θα αφορούσε  την προώθηση της Ολυμπίας για το 2010, κάτι που για πρώτη φορά θα επιχειρούσαν οι κάτοικοι της. Τον Απρίλιο του 2010, η καμπάνια έλαβε σάρκα και οστά και συνεχίζεται χωρίς διακοπή.

 

 

 

 

Μπορείτε τώρα και εσείς να δηλώσετε συμμετοχή στην καθημερινή κλήρωση στο www.becomeolympian.com. Σύμφωνα με το πρόγραμμα «Γίνε Ολύμπιος» (be.come Olympian), μέσω ελάχιστων «κλικ», επισκέπτες της ιστοσελίδας από την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο κερδίζουν κάθε μέρα, μία μέρα διαμονής στα ξενοδοχεία της Ολυμπίας δωρεάν καθώς και προσφορές φιλοξενίας για παραπάνω ημέρες.

 

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Οι ξενοδόχοι της Ολυμπίας υιοθετούν συγκεκριμένη πολιτική τιμών για όλους τους επισκέπτες της ιστοσελίδας http://www.becomeolympian.com/, αντιμετωπίζοντας ισότιμα τόσο τους Έλληνες όσο και τους ξένους επισκέπτες της ιστοσελίδας από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου, κάνοντας πράξη την ουσία της ελληνικής φιλοξενίας σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

Είναι πρώτη φορά που ένας Ελληνικός προορισμός πραγματοποιεί κάτι αντίστοιχο σε παγκόσμιο επίπεδο. Σκοπός του προγράμματος, είναι να αποτελέσει ένα πρώτο βήμα για μια συνολικότερη στρατηγική μάρκετινγκ και συνέργειας που θα αφορά  τον ιστορικό προορισμό της Αρχαίας Ολυμπίας.

 

Γίνετε λοιπόν τώρα Ολύμπιοι με ένα απλό κλικ στην ιστοσελίδα www.becomeolympian.com  και κερδίστε μια μέρα δωρεάν διαμονή στην μυθική Ολυμπία!

 

 

2 Απριλίου 2011

K & B Analysis

kb@kbanalysis.com

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

 

Αγοράζουμε Ελληνικά (1) 8/3/2010

Προτιμάτε με επιμονή προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα:

Η πιο απλή και πρακτική λύση στα οικονομικά προβλήματα της χώρας μας!

 

Αγοράζουμε Ελληνικά (2) 14/6/2010

Δυναμική καμπάνια στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής!

 

Αγοράζουμε Ελληνικά (3) 12/7/2010

  Μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση – είναι στο χέρι μας!

 

Αγοράζουμε Ελληνικά (4)  5/2/2011

Πρόκληση για την νέα γενιά και την ελληνική νεολαία – και όχι μόνο.

 

 



Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον;

 Επιστροφή
 

 
© Copyright 2005-2012 K&B Analysis ΕΠΕ. Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση / αναπαραγωγή περιεχομένων του παρόντος website με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς προηγούμενη έγγραφη άδεια των εκδοτών.