ECONOMICS - INDUSTRY & TRADE - EXPORT MARKETS   [Αρχική Σελίδα]


Ideal: Το εστιατόριο της οδού Πανεπιστημίου «ιστορικά διατηρητέο μνημείο», με μια παράδοση που πλησιάζει αισίως ένα ολόκληρο αιώνα!

 

 

 

 

 

 

Ένα εστιατόριο το οποίο λειτουργεί εδώ και εννιά περίπου δεκαετίες και αποτελεί ένα σταθερό, διαχρονικό «σημείο αναφοράς» των Αθηναίων, σίγουρα αξίζει τον χαρακτηρισμό του «ιστορικά διατηρητέου μνημείου» που δόθηκε σε όλους τους χώρους του με την Απόφαση 1254/27310/2002 του Υπουργού Πολιτισμού.

 

Ο λόγος για το εστιατόριο Ideal που βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου της οδού Πανεπιστημίου 46, δίπλα στον ομώνυμο κινηματογράφο. Το κτίριο αυτό ανήκει στο Ταμείο Συντάξεων Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας και το εστιατόριο Ideal που βρίσκεται στο ισόγειο, λειτουργεί για ολόκληρες δεκαετίες σαν χώρος συνάθροισης και σημείο αναφοράς των Αθηναίων άμεσα συνδεδεμένο με την κοινωνική ζωή της πόλης.

 

Το Ideal, ένα από τα παλαιότερα σε λειτουργία εστιατόρια της πρωτεύουσας αν και αποτεφρώθηκε δύο φορές κατά το παρελθόν, συνεχίζει να προσφέρει τις ιδιαίτερες γεύσεις του μαζί με την ονομαστή, επαγγελματική εξυπηρέτηση στους φανατικούς πελάτες του.

 

 

 

 

 

Στην σύγχρονη Αθήνα που όλα αλλάζουν, μερικά πράγματα παραμένουν «σταθερές αξίες». Ανάμεσα τους και το εστιατόριο Ideal* των αδελφών Βλασσόπουλου: Παραδοσιακά ελληνικά πιάτα αλλά και διεθνείς γεύσεις, εξαιρετικά χορταστικές μερίδες, μεγάλη ποικιλία επιλογών ακόμα και στα «πιάτα ημέρας», πλούσια κάβα με ελληνικά (και ξένα) κρασιά, δυνατότητα επιλογής μόνο ενός γλυκού ή καφέ  - όλα φτιαγμένα με φρέσκα και άριστα υλικά.

 

 

 

 

 

Μπορεί η κλασική διακόσμηση ή η ιστορία του χώρου ή οι τιμές που αναπόφευκτα συμβαδίζουν με την υψηλή ποιότητα των εδεσμάτων που προσφέρονται, να μην ανταποκρίνονται στις «απαιτήσεις» της σύγχρονης νεολαίας ώστε να το μετατρέψουν σε προσφιλή τους προορισμό, αλλά το φανατικό του κοινό, που περιλαμβάνει χιλιάδες επώνυμους (επιχειρηματίες, πολιτικούς, καλλιτέχνες, πνευματικές προσωπικότητες), είναι πάντα εκεί: Από τις 12 το μεσημέρι για ένα επαγγελματικό γεύμα μέχρι αργά τις βραδινές ώρες (εκτός Κυριακής) για ένα βραδινό μετά το θέατρο ή τον κινηματογράφο, υποδέχεται τους λάτρεις της μοναδικής του κουζίνας για ολόκληρες δεκαετίες.

 

 

 

 

 

Την  τελευταία πενταετία το Ideal έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές του και στο χώρο του Catering, προσφέροντας τις υπηρεσίες του σε χώρους εκτός του εστιατορίου. Αναλαμβάνει γεύματα εργασίας, μπουφέ, δεξιώσεις και συνεστιάσεις έχοντας σταδιακά μετατραπεί σε ένα από τα πιο επιτυχημένα και ανταγωνιστικά Catering της Αθήνας.

 

Όσοι νεότεροι δεν έτυχε ακόμα να γνωρίσουν από κοντά την αυθεντική παράδοση –όχι μόνο γευστική- που μας χαρίζει το Ideal αξίζει τον κόπο να το επισκεφτούν!

 

 

 

Κ & Β Analysis

18 Μαΐου 2011

kb@kbanalysis.com

 

 

 

* Ideal, Πανεπιστημίου 46, τηλέφωνα 210 3303000-2-4, 210 3814604, Fax 210 3303003, e-mail idealepe@otenet.gr

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

 

ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ 2/5/2011  -  ΣΤΟΥ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ  28/2/2011 –

 

ΑΛΑΤΣΙ 24/1/2011 – ΠΛΟΕΣ 28/12/2010 –

 

MATSUHISA 4/10/2010 - STASTRA 18/8/2010

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Αγοράζουμε Ελληνικά (1) 8/3/2010

Προτιμάτε με επιμονή προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα:

Η πιο απλή και πρακτική λύση στα οικονομικά προβλήματα της χώρας μας!

 

Αγοράζουμε Ελληνικά (2) 14/6/2010

Δυναμική καμπάνια στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής!

 

Αγοράζουμε Ελληνικά (3) 12/7/2010

  Μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση – είναι στο χέρι μας!

 

Αγοράζουμε Ελληνικά (4)   5/2/2011

 Πρόκληση για την νέα γενιά και την ελληνική νεολαία – και όχι μόνο.

 

Αγοράζουμε Ελληνικά (5)   6/5/2011

Απόδημος Ελληνισμός και φιλέλληνες:

Οι καταλυτικές δυνάμεις που μπορούν να οδηγήσουν την Ελλάδα

στην έξοδο από την κρίση, εύκολα και αποτελεσματικά.

ή

Greeks Abroad and Philhellenes:

The catalyst that may quickly and effectively lead Greece out of the crisis.Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον;

 Επιστροφή
 

 
© Copyright 2005-2012 K&B Analysis ΕΠΕ. Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση / αναπαραγωγή περιεχομένων του παρόντος website με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς προηγούμενη έγγραφη άδεια των εκδοτών.