ECONOMICS - INDUSTRY & TRADE - EXPORT MARKETS   [Αρχική Σελίδα]


Γρηγόρης Μιχαήλος: Μια εξαιρετική πρωτοβουλία για την καλύτερη προώθηση κρασιών στο εστιατόριο Paradiso.

  

Ένας άνθρωπος με μεγάλη αγάπη για το κρασί συνθέτει και δημιουργεί γόνιμες ιδέες που βοηθούν όχι μόνο την δουλειά του (επαγγελματίας που αναδεικνύει την οικογενειακή επιχείρηση του εστιατορίου Paradiso – μια επιχείρηση που λειτουργεί περισσότερες από τρεις δεκαετίες), αλλά προσφέρει με «συμπυκνωμένο χυμό γνώσης» γύρω από το κρασί, την ευκαιρία στους πελάτες του να γνωρίσουν και να απολαύσουν δεκάδες διαφορετικές γεύσεις και τύπους κρασιών.

 

Ο Γρηγόρης Μιχαήλος

 

Ο λόγος για τον Γρηγόρη Μιχαήλο, κάτοχο Διπλώματος του Αγγλικού WSET (Wine & Spirit Education Trust), του μεγαλύτερου εκπαιδευτικού ομίλου στις αγορές κρασιού, αλκοολούχων ποτών & αποσταγμάτων, εισηγητή στο WSPC (Wine & Spirit Professional Consultants), το Επαγγελματικό Κέντρο Οίνου και Αποσταγμάτων (παράρτημα του WSET) που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα το 2004 και 5 χρόνια αργότερα (2009) βραβεύτηκε σαν το καλύτερο παράρτημα του WSET σε 42 χώρες και μέλος του Global Institute of Wines & Spirits – με δυο λόγια ένας άνθρωπος με πάθος για το κρασί που «εξοπλίστηκε» με πλούσια θεωρητική μόρφωση την οποία εφαρμόζει καθημερινά στην πράξη.

Παλαιότερα η λίστα κρασιών του εστιατορίου Paradiso διατηρούσε πολλούς κωδικούς που δεν κάλυπταν μόνο όλο το φάσμα του Ελληνικού αλλά και του παγκόσμιου αμπελώνα. Η οικονομική κρίση και η συρρίκνωση της καταναλωτικής δαπάνης οδήγησε υποχρεωτικά σε περιορισμό της μεγάλης λίστας κρασιών. Με μια σημαντική όμως διαφορά: Η πλούσια λίστα αντικαταστάθηκε με μια ευρηματική πρόταση η οποία περιλαμβάνει, στην διάρκεια ενός έτους, 12 μηνιαίες λίστες κρασιών που προτείνουν 140 διαφορετικές ετικέτες από 57 διαφορετικές ποικιλίες και μάλιστα σε καταπληκτικά προσιτές τιμές!

 

 

 

Οι 12 μηνιαίες λίστες περιλαμβάνουν και αντιπροσωπευτικά δείγματα του παγκόσμιου αμπελώνα (εμείς πάντως επιμένουμε: Επιλέγετε κρασιά από τον Ελληνικό αμπελώνα – είναι τόσο πλούσιος που αποκλείεται να τον εξερευνήσετε όχι σε ένα χρόνο αλλά ούτε σε δέκα!) και χαρακτηρίζονται από πολλές ιδιαιτερότητες:

Κάθε μήνα μια διαφορετική λίστα κρασιών θα περιέχει 31 ετικέτες, κατηγοριοποιημένες με ένα εντελώς πρωτότυπο τρόπο:  Για παράδειγμα θα μπορεί κάποιος να δοκιμάσει κρασιά από αμπέλια φυτεμένα σε υψηλό υψόμετρο, κρασιά που προέρχονται από διαφορετικούς τύπους εδαφών (ηφαιστιογενή, ασβεστολιθικά, γρανιτικά κα)  ή κρασιά με ελάχιστη χρήση συντηρητικών (φυσικάnatural) τα οποία αποτελούν μόδα στις μεγάλες αγορές του εξωτερικού. Καθ΄ όλη την διάρκεια του χρόνου, οι 12 λίστες κρασιών θα κατανέμονται σε 96 συνολικά τέτοιες υποκατηγορίες. Όλα τα Ελληνικά κρασιά της λίστας (τα εισαγόμενα κρασιά είναι πολύ ακριβότερα) προσφέρονται σε εξαιρετικές τιμές από 12 Ευρώ (Ρήγας Κούπα Νίκου Λαζαρίδη) έως 28,40 Ευρώ (Λημνιώνα, Οινοποιείο Ζαφειράκη).

Κάθε μήνα τέσσερα κρασιά ενός επιλεγμένου παραγωγού (οινοποιός του μήνα), θα σερβίρονται σε 75ml, 150ml, 500ml και φιάλη. Μια δοκιμή (σε 75ml) και των τεσσάρων κρασιών θα προσφέρει την δυνατότητα μιας πλήρους εικόνας γύρω από επιλεγμένα κρασιά του συγκεκριμένου παραγωγού. Ο «Οινοποιός του μήνα» για τον Σεπτέμβριο 2011 είναι το «Κτήμα Αβαντίς». Τα κρασιά του Κτήματος προσφέρονται σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές – από 13,20 Ευρώ έως 21,60 Ευρώ ανά φιάλη 750 ml.

Κάθε μήνα 6 τουλάχιστον ετικέτες από την υπόλοιπη λίστα θα σερβίρονται σε ποτήρι (150ml), ενώ για όσους επιθυμούν να «εξερευνήσουν» περισσότερα κρασιά και να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους (με την διακριτική βοήθεια του οινοχόου ή του σερβιτόρου) υπάρχουν οι «τυφλές δοκιμές» (σε 75ml) τριών ή τεσσάρων κρασιών.

Κάθε μήνα, όλα τα κρασιά που θα σερβίρονται στο εστιατόριο θα μπορούν να αγοραστούν και για το σπίτι, σε τιμές λιανικής.

 

 

Οι δημιουργικές ιδέες δεν σταματούν όμως εδώ: Όλη τη χρονιά γαστρονομικές βραδιές (βραδιές αρμονίας φαγητού-κρασιού, γευστικές δοκιμές κρασιών διαφόρων παραγωγών, επίσκεψη στο εστιατόριο παρέα….. με το δικό σας κρασί –BYOB, bring your own bottle) και άλλες εκπλήξεις από την δημιουργική φαντασία του Γρηγόρη Μιχαήλου!

Εστιατόριο Paradiso (Κ & Μ Μιχαήλου ΟΕ), Αποστολοπούλου 58, Κάτω Χαλάνδρι Τηλ. 210-6722290, 2106748667, fax: 210-6776498, Email: paradisorestaurantgr@gmail.com  www.facebook.com/paradisorestaurant

 

K & B Analysis / ΛΚ

13 Σεπτεμβρίου 2011

kb@kbanalysis.com

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Βασίλης Βιλιάρδος

Η Κρίση των Κρίσεων

 

ΒΙΒΛΙΟ Α    και   ΒΙΒΛΙΟ Β

 

 

 

ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΕΣΤΙΑΡΟΡΙΑ:

 

Εστιατόριο Μόλυβος:

Ένα παραδοσιακό αρχοντικό της Μυτιλήνης στην καρδιά της … Θεσσαλονίκης!

25 Αυγούστου 2011

 

 

Applebees:

Μια πορεία 14 ετών με άδοξο τέλος - Είναι πράγματι η οικονομική κρίση

η αιτία που έκλεισαν τα εστιατόρια της αλυσίδας;  

 3 Αυγούστου 2011

 

 

Ideal:

Το εστιατόριο της οδού Πανεπιστημίου «ιστορικά διατηρητέο μνημείο»,

με μια παράδοση που πλησιάζει αισίως ένα ολόκληρο αιώνα!   

18 Μαΐου 2011

 

 

Όμιλος Καστελόριζο:

Το διαχρονικό όνομα για …. ολόφρεσκο ψάρι!

2 Μαΐου 2011

 

 

Στου Καχριμάνη:

Το αγαπημένο στέκι του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στου Ψυρρή,

προσφέρει εξαιρετικές γεύσεις σε προσιτές τιμές.

28 Φεβρουαρίου 2011

 

 

Αλάτσι:

Παραδοσιακή κρητική κουζίνα με αυθεντικές γεύσεις στην καρδιά της Αθήνας

24 Ιανουαρίου 2011

 

 

Πλόες:

Γευστικές απολαύσεις με μαγευτική θέα στην Καστέλλα του Πειραιά.

28 Δεκεμβρίου 2010

 

 

Nobu Matsuhisa:

Το διάσημο όνομα που προσφέρει γεύσεις υψηλής γαστρονομικής απόλαυσης

τώρα στο Ritz Paris με την ομάδα του Matsuhisa Athens.

4 Οκτωβρίου 2010

 

 

StAstra:

Ένα διαχρονικό εστιατόριο στο ανακαινισμένο Park Hotel της Αθήνας

18 Αυγούστου 2010

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

 

Αγοράζουμε Ελληνικά (4) :

Πρόκληση για την νέα γενιά και την ελληνική νεολαία – και όχι μόνο.

 

Καλημέρα Breakfast:

Μια σοφή ιδέα που αξίζει την υποστήριξη όλων μας!

 

Τέσσερα F (4F):

Μια ανερχόμενη εταιρία στην υπηρεσία

της αγοράς μαζικής εστίασης της πρωτεύουσας.

 

 

 Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον;

 Επιστροφή
 

 
© Copyright 2005-2012 K&B Analysis ΕΠΕ. Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση / αναπαραγωγή περιεχομένων του παρόντος website με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς προηγούμενη έγγραφη άδεια των εκδοτών.