ECONOMICS - INDUSTRY & TRADE - EXPORT MARKETS   [Αρχική Σελίδα]










«Τα νησιά»: Ένα πολύ ξεχωριστό γαστρονομικό στέκι στο κέντρο της συμπρωτεύουσας που συμπλήρωσε τρείς δεκαετίες πετυχημένης λειτουργίας.

 

Η Θεσσαλονίκη, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας και ολόκληρης της Μακεδονίας με πληθυσμό που ξεπερνάει το 1 εκ. κατοίκους, είναι φημισμένη (μεταξύ πολλών άλλων) και για το εξαιρετικό γαστρονομικό της επίπεδο με καταπληκτικά εστιατόρια που χαρίζουν μοναδικές γαστρονομικές απολαύσεις. Είναι λοιπόν όχι απλά δύσκολο αλλά τελείως αδύνατο να επιλέξει κανείς μερικά μόνο από τα πάρα πολλά εξαιρετικά εστιατόρια της συμπρωτεύουσας. Εμείς, στα πλαίσια του «γαστρονομικού οδοιπορικού» μας στην συμπρωτεύουσα, επιλέξαμε ένα μικρό δείγμα που αντιπροσωπεύει το καλύτερο (κατά την γνώμη μας) επίπεδο της «γαστρονομικής Θεσσαλονίκης» ξεκινώντας από το εστιατόριο Μόλυβος και μέσα στα πλαίσια αυτά, συνεχίζουμε με το εστιατόριο «Τα νησιά».

 

 

Δημιουργός του, ένας άνθρωπος που αφοσιώθηκε στα μυστικά της γαστρονομικής απόλαυσης από πολύ νέος: Ο Chef Γιάννης Αλεξίου, ιδρυτής και πρόεδρος της Λέσχης Γαστρονομίας της Μακεδονίας, επίτιμο μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ολύμπιος Ζευς και Γενικός Επίτροπος της Eurotoques στην Ελλάδα.

Γεννημένος στην Σκόπελο μεγάλωσε μαζί με το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου αλλά και το ολόφρεσκο ψάρι. Έτσι όταν το 1980 ίδρυσε «Τα νησιά» δημιούργησε ένα μοναδικό περιβάλλον πλημμυρισμένο από τα χρώματα κα τα αρώματα του Αιγαίου και της Μεσογείου.

 

 

Το κάθε πιάτο με αγνά υλικά, μυρωδικά και βότανα αποτελεί μια ξεχωριστή δημιουργία είτε πρόκειται για χαρακτηριστικά τοπικά πιάτα, είτε πρόκειται για ποικίλες συνταγές της ελληνικής κουζίνας αλλά και του ευρύτερου μεσογειακού χώρου, είτε πρόκειται για ψάρι από ολόφρεσκο ψάρι ημέρας, μαρινάτο γαύρο, σπιτική λακέρδα ή την πασίγνωση ψαρόσουπα.

Από τις πολλές και μοναδικές λιχουδιές που δημιουργεί καθημερινά ο Γιάννης Αλεξίου, αξίζει να διαλέξετε ανάμεσα στα τρυφερά αμπελόφυλλα με ρύζι, την γαριδομακαρονάδα Χίλια Νησιά, τις αγγιναροκαρδιές με σαφράν, το μοσχαράκι xουνκιάρ με πουρέ μελιτζάνας, τις καρδιές μελιτζάνας με βασιλικό ή safron, το φιλέτο κοτόπουλο με δεντρολίβανο ή το ψητό γουρουνόπουλο με λευκό κρασί. Αν πάλι θέλετε κάτι άλλο, δεν έχετε παρά να διαλέξετε από τα πιάτα ημέρας, τα μαγειρευτά, τα νηστίσιμα, τα χορταρικά, τα βιολογικά και τόσα άλλα!

 

Μπορείτε επίσης να διαλέξετε τι θα πιείτε από ένα κατάλογο σαράντα περίπου επιλεγμένων κρασιών του πλούσιου Ελληνικού αμπελώνα ή από τα ελληνικά αποστάγματα, χωρίς φυσικά να λείπουν η μπύρα, τα αναψυκτικά κ.α. - όλα με την ευχάριστη συνοδεία ελληνικής μουσικής ή μιας μουσικής που δημιουργεί ατμόσφαιρα. Το μέσο κόστος ανά άτομο κυμαίνεται από 15 έως 30 Ευρώ, ανάλογα με τις επιλογές που θα κάνετε.

 

 

Το εστιατόριο «Τα νησιά» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Προξένου Κορομηλά 13, Τηλέφωνο 2310 285.991 και 2310 224.477), έχοντας συμπληρώσει τρείς δεκαετίες λειτουργίας, ανανεωμένο και με την «προσθήκη» της επόμενης γενιάς της οικογένειας, είναι ανοικτό καθημερινά από Δευτέρα έως και Σάββατο (12.00 το μεσημέρι μέχρι ένα τέταρτο πριν τις 1 μετά τα μεσάνυχτα) και τις Κυριακές (12 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα). Είναι διαθέσιμο, κατόπιν συνεννόησης, για επαγγελματικά γεύματα, ιδιωτικά δείπνα, ειδικές εκδηλώσεις καθώς και ταξιδιωτικά γραφεία ενώ διαθέτει και υπηρεσίες Catering.

Αν βρεθείτε στο κέντρο της συμπρωτεύουσας, μην παραλείψετε να απολαύσετε τις εξαιρετικές επιλογές που σας προσφέρουν «Τα νησιά» μέσα σε ένα άριστο περιβάλλον!

 

K & B Analysis / ΛΚ

10 Οκτωβρίου 2011

kb@kbanalysis.com

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Βασίλης Βιλιάρδος

Η Κρίση των Κρίσεων

 

 

 

ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΕΣΤΙΑΡΟΡΙΑ:

 

Paradiso (Χαλάνδρι, Αθήνα)

13 Σεπτεμβρίου 2011

 

Εστιατόριο Μόλυβος (Κέντρο, Θεσσαλονίκη)

25 Αυγούστου 2011

  

Applebees (Αλυσίδα)

 3 Αυγούστου 2011

 

Ideal: (Κέντρο, Αθήνα)

18 Μαΐου 2011

  

Όμιλος Καστελόριζο: (Αλυσίδα)

2 Μαΐου 2011

  

Στου Καχριμάνη: (Ψυρρή, Αθήνα)

28 Φεβρουαρίου 2011

  

Αλάτσι: (Οπισθεν Χίλτον, Αθήνα)

24 Ιανουαρίου 2011

  

Πλόες: (Καστέλλα, Πειραιάς)

28 Δεκεμβρίου 2010

  

Nobu Matsuhisa: (Αλυσίδα)

4 Οκτωβρίου 2010

 

St’ Astra: (Πεδίο Άρεως, Αθήνα)

18 Αυγούστου 2010

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

 

Αγοράζουμε Ελληνικά (4) :

Πρόκληση για την νέα γενιά και την ελληνική νεολαία – και όχι μόνο.

 

Καλημέρα Breakfast:

Μια σοφή ιδέα που αξίζει την υποστήριξη όλων μας!



Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον;

 Επιστροφή
 

 
© Copyright 2005-2012 K&B Analysis ΕΠΕ. Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση / αναπαραγωγή περιεχομένων του παρόντος website με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς προηγούμενη έγγραφη άδεια των εκδοτών.