ECONOMICS - INDUSTRY & TRADE - EXPORT MARKETS   [Αρχική Σελίδα]










Globus : Εβδομάδα προσφορών ελληνικών κρασιών - Up date με φωτογραφίες

Η γερμανική αλυσίδα Globus, η οποία είναι γνωστή για τη μεγάλη ποικιλία και την ποιοτική επιλογή – παρουσίαση κρασιών στα καταστήματα της, προσέφερε αρχές του Σεπτέμβρη μία ειδική συσκευασία τριών κρασιών 0,75 λίτρων της ελληνικής Οινοποιίας Μπουτάρη.

 

 

Η μία φιάλη ήταν Ημίγλυκο (κόκκινο ή λευκό) επιτραπέζιο, στην τιμή των 1,99 €, η δεύτερη Ημίγλυκο κόκκινο Νεμέα ΟΠΑΠ στην τιμή των 2,49 € και η τρίτη Νάουσα κόκκινη ΟΠΑΠ, στην τιμή των 3,69 €.

 

 

 

 

Ανεξάρτητα με τα παραπάνω, η Lidl Ισπανίας προσφέρει κόκκινο επιτραπέζιο ισπανικό κρασί 0,75 λίτρων στην εκπληκτική τιμή των 0,39 €. Η κανονική τιμή ραφιού για το εν λόγω κρασί (όχι ειδική προσφορά) ήταν μόλις 0,49 €.

 

Το γεγονός αυτό έχει οδηγήσει πολλούς στην αγορά να αναρωτούνται σχετικά με το πόσο πιο φτηνά μπορεί να προσφέρεται ένα κρασί, καθώς επίσης για το κόστος παραγωγής του.

 

Σε κάθε περίπτωση, αντίστοιχες κινήσεις προβλέπονται να ακολουθήσουν και στην Ελλάδα, γεγονός που αναμφίβολα οφείλει να προβληματίσει όλες τις ελληνικές Οινοποιίες, οι οποίες έχουν εισέλθει ήδη στη διαδικασία της εμφιάλωσης private label κρασιών για τις αλυσίδες discount.



Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον;

 Επιστροφή
 

 
© Copyright 2005-2012 K&B Analysis ΕΠΕ. Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση / αναπαραγωγή περιεχομένων του παρόντος website με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς προηγούμενη έγγραφη άδεια των εκδοτών.