ECONOMICS - INDUSTRY & TRADE - EXPORT MARKETS   [Αρχική Σελίδα]


Σκάκι με το διάβολο - Το τρίτο βιβλίο της σειράς "Η Κρίση των κρίσεων"

 

Το άρθρο που ζητήσατε βρίσκεται, μαζί με 25 ακόμα άρθρα – αναλύσεις* του οικονομολόγου Βασίλη Βιλιάρδου, στο βιβλίο «Σκάκι με το διάβολο» (το τρίτο βιβλίο της σειράς «Η Κρίση των κρίσεων»).

 

 

 

Το βιβλίο αυτό δεν πωλείται σε βιβλιοπωλεία αλλά είναι διαθέσιμο στο e-shop της ιστοσελίδας www.casss.gr (στην οποία δημοσιεύονται όλα τα άρθρα – αναλύσεις του οικονομολόγου Βασίλη Βιλιάρδου) με αυτόματη πληρωμή μέσω Pay Pal και κόστος 14,20 Ευρώ (11,90 Ευρώ το βιβλίο, πλέον 2,30 Ευρώ ταχυδρομικά έξοδα).

Εναλλακτικά, μπορείτε να παραγγείλετε το βιβλίο με αντικαταβολή έναντι 16,50 Ευρώ (11,90 Ευρώ το βιβλίο, πλέον 2,30 Ευρώ ταχυδρομικά έξοδα και 2,30 Ευρώ έξοδα αντικαταβολής) με ένα τηλεφώνημα στο 210 6627 711 ή στέλνοντας e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση kb@kbanalysis.com.

 

ΣΚΑΚΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ (Το τρίτο βιβλίο της σειράς «Η Κρίση των κρίσεων»),

Σελίδες : 302. Διαστάσεις 14 Χ 21 εκ. 

ISBN: 978-960-98136-2-4 SET - ISBN 978-960-98136-6-2

 

 

*Τα άρθρα – αναλύσεις που περιλαμβάνονται στο βιβλίο «Σκάκι με το διάβολο» (το τρίτο βιβλίο της σειράς «Η Κρίση των κρίσεων») είναι τα εξής:

(1) Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ:  Ιστορικά στοιχεία, παραλληλισμοί, οι αιτίες της κρίσης, η μεγάλη ύφεση, η υπερχρέωση, η στάση πληρωμών, τα καταναγκαστικά μέτρα της κυβέρνησης και τα αποτελέσματα τους.

 

(2) ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ: Οι καινούργιοι εχθροί των κρατών, οι αντιδραστικές κοινωνίες που αναπτύσσονται ραγδαία, καθώς επίσης οι πολιτικές ηγεσίες, πιθανόν «παραγνωρίζουν» τη σημασία των συνεχώς υψηλότερων χρεών, τα οποία απειλούν «ευθέως ανάλογα» την εμπιστοσύνη των πολιτών στις χώρες τους.

 

(3) ΕΥΡΩΣΔΟΕ : Η Κομισιόν ελέγχει το Πρόγραμμα Σταθερότητας & Ανάπτυξης  - το κλιμάκιο της Ε.Ε. και της ΕΚΤ που βρίσκεται στη χώρα μας, θα «επισκεφθεί» σήμερα αρκετά υπουργεία, προκειμένου να διασταυρώσει τα μεγέθη του προϋπολογισμού.

 

(4) ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ : Αναφορές στην Ισλανδική, στην Ιρλανδική και στην Ισπανική κρίση, οι οποίες αναδεικνύουν όχι μόνο το σημερινό, αλλά, κυρίως, το μελλοντικό πρόβλημα του συνόλου των κρατών  της Ενωμένης Ευρώπης και της ΕΚΤ.

 

(5) Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ : Οι ανεξέλεγκτες χρηματαγορές και οι «πολυηπειρωτικές» πλέον υπερεπιχειρήσεις, είναι οι δύο συνισταμένες μίας «ύπουλης» ασθένειας η οποία, με τη βοήθεια των δημοσιονομικών κρίσεων, τείνει να εξελιχθεί σε μία παγκόσμια, θανατηφόρο επιδημία.

 

(6) ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ : Η Γερμανία είναι μέρος του προβλήματος της Ελλάδας, ενώ θα είναι η κύρια υπεύθυνη στην περίπτωση που τυχόν καταρρεύσει, κάτω από την πίεση της κρίσης, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το κοινό νόμισμα.

 

(7) ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ : Η ραγδαία εξελισσόμενη «δημοσιονομική κρίση», σηματοδοτεί το ξεκίνημα ενός επικίνδυνου «εμφυλίου πολέμου» ο οποίος, με αφετηρία την Ευρωζώνη, απειλεί να επεκταθεί σε όλες τις ανεπτυγμένες «δυτικές» οικονομίες.

 

(8) ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΝΑ : Η Ελλάδα στο επίκεντρο της αμερικανό-ευρωπαϊκής διαμάχης, τα σφάλματα μας, οι «αλλότριες» ευθύνες και ο υπερπληθωρισμός ομολόγων, ο οποίος φαίνεται να εξελίσσεται σε μία καταστροφική πανδημία.

 

(9) ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ : Οι έξι διαφορετικοί κίνδυνοι για το 2010, η τρομακτική «έκρηξη» των πρωτογενών δαπανών του Ελληνικού Δημοσίου και οι ευθύνες της Πολιτείας.

 

(10) Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ : Η ανάγκη περιστολής των κρατικών δαπανών, η «συγκράτηση» των αμοιβών, η εξισορρόπηση του εμπορικού ισοζυγίου, η κερδοφορία των εθνικών επιχειρήσεων, ο περιορισμός των δημοσίων επενδύσεων και οι απαιτήσεις μας από την ΕΕ.    

                                              

(11) ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ : Οι τέσσερις μεγάλοι προβληματισμοί, τα δέκα από τα πλέον χρεωμένα κράτη και μία μερική παρουσίαση των διαφόρων «περιοχών» του πλανήτη, στην αρχή της δεύτερης φάσης του πρώτου παγκόσμιου οικονομικού πολέμου.

 

(12) Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ : Εάν η Ελλάδα καταφέρει να εξασφαλίσει την απαιτούμενη ρευστότητα για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, παραμένοντας ψύχραιμη, ο κίνδυνος χρεοκοπίας της θα μειώνεται συνεχώς.

 

(13) Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ : Το μεγάλο πρόβλημα της απασχόλησης, οι διάφορες μορφές «έλλειψης» της, οι θεωρητικές ερμηνείες της ανεργίας, τα οικονομικά αποτελέσματα, καθώς επίσης οι καταστροφικές συνέπειες της για τη φυσική και την ψυχική υγεία του ανθρώπου.

 

(14) ΕΘΝΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ : Η απειλή της «συλλογικής συνθηκολόγη- σης», ο φόβος ενδεχόμενης επικράτησης του ολοκληρωτισμού στην στην Ευρώπη, ο τευτονικός κίνδυνος και τα δέκα κυρίαρχα προβλήματα της οικονομίας μας.

 

(15) Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ : Η μαζική επίθεση των κερδοσκόπων στην Ελλάδα, οι δέκα μεγαλύτεροι πιστωτές της, καθώς επίσης αναφορές στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, στην Ιρλανδία, στην Ιταλία, στη Γερμανία και στη Γαλλία.

 

(16) Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΣΘΕΝΗΣ : Χωρίς να θέλουμε να «αποποιηθούμε» τις τεράστιες ευθύνες όλων μας για την υπερχρέωση της Ελλάδας, έχουμε την άποψη ότι τα λάθη μας δεν νομιμοποιούν τις αρρωστημένες «τευτονικές» επιθέσεις, τις οποίες δεχόμαστε πλέον καθημερινά.

 

(17) PAX GERMANICA : Η φτώχεια μίας Δημοκρατίας είναι πολύ καλύτερη από την υλική ευημερία η οποία, καθώς ισχυρίζονται, συνυπάρχει με τον Ολοκληρωτισμό, όπως ακριβώς η ελευθερία είναι καλύτερη από τη δουλεία (Δημόκριτος).  

 

(18) ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ : Το κυριαρχικό δόγμα του αμερικανικού μονοπωλιακού καπιταλισμού, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ΔΝΤ, οι κρυφές «παγίδες» του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου και οι κίνδυνοι για την Ελλάδα.

 

(19) Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΛΥΣΗ : Προφανώς και χρειαζόμαστε τη βοήθεια της Ενωμένης Ευρώπης για να ξεφύγουμε από την «στενωπό» που έχει περιέλθει η χώρα μας – σε καμία περίπτωση όμως την οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας, η οποία απλά θα διαιώνιζε τα «δομικά» της προβλήματα.

 

(20) ΠΡΩΣΟΙ, ΓΑΛΑΤΕΣ & ΣΑΞΟΝΕΣ : Τα έξι διαφορετικά στάδια της κρίσης, οι ευρωπαϊκές ανισορροπίες, η περιορισμένη διάρκεια των νομισματικών ενώσεων, η «συνεταιριστική» νοοτροπία της Ένωσης, οι φυλετικές διαμάχες και ο Ελληνικός παράγοντας.

 

(21) ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑ Α.Ε. : Οι ιδιαιτερότητες της γερμανικής οργάνωσης «Διεθνής Διαφάνεια», η ιστορία της, η φιλοσοφία που την διέπει, η χρηματοδότηση, οι στόχοι, οι μέθοδοι λειτουργίας, τα συμπεράσματα και η απειλή μιας «τευτονικής ευρωένωσης».

 

(22) ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ : Το ευρωπαϊκό όνειρο της αιώνιας ειρήνης, η αδυναμία επίτευξης μίας ομοσπονδιακής ένωσης, η ερμηνεία της γερμανικής οικονομικής υπεροχής, οι υποχρεώσεις του ενεργού πολίτη και οι άμεσες προτεραιότητες της Ελλάδας.

 

(23) Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ : Οι αιτίες που οδήγησαν τη χώρα στην «παρακμή», η είσοδος του ΔΝΤ, η εφαρμογή του «διαρθρωτικού» προγράμματος του συνδίκου, τα αποτελέσματα του, καθώς επίσης τα διδάγματα για την Ευρώπη και την Ελλάδα.

 

(24) ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ : Η επιστροφή των υπερβολών στις αγορές, η αδυναμία απόσυρσης των μέτρων στήριξης, η μάχη των νομισμάτων, οι ζώνες ελευθέρου εμπορίου, οι ιδιαιτερότητες τους, η άμεση αναγκαιότητα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και απόψεις για το νέο ελληνικό δανεισμό.  

 

(25) Ο ΤΥΦΛΟΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ : Οι «επιλογές» του Διεθνούς νομισματικού ταμείου, της Πτώχευσης ή της Εξόδου από το χώρο του Ευρώ, η «δυτική» υπερχρέωση, ο πληθωρισμός, η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και τα τελικά συμπεράσματα μας.

 

(26) ΣΚΑΚΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ : Τα όπλα «αιχμής» της αμερικανικής υπερδύναμης, η «επέλαση» στην Ευρώπη, το «ημερολόγιο» της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, τα «παιχνίδια εξουσίας», το «εξιλαστήριο θύμα», ο ύπατος αρμοστής και τα συμπεράσματα. 

 

 

 

Κ&Β Αnalysis / Εκδόσεις ΟΝΕ / 02.03.2012

 

 

 Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον;

 Επιστροφή
 

 
© Copyright 2005-2012 K&B Analysis ΕΠΕ. Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση / αναπαραγωγή περιεχομένων του παρόντος website με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς προηγούμενη έγγραφη άδεια των εκδοτών.