ECONOMICS - INDUSTRY & TRADE - EXPORT MARKETS   [Αρχική Σελίδα]


Κήπος των γεύσεων: Πολιτισμός της γεύσης, φιλοσοφία της ποιότητας και κουλτούρα της φιλοξενείας σε ένα ιδανικό συνδυασμό στο Ηράκλειο της Κρήτης.

 

 

 

 

 

Στο κέντρο του Ηρακλείου, μια ανάσα από την Καινούργια Πόρτα, λειτουργεί ένα εστιατόριο με αυθεντική ελληνική κουζίνα βασισμένη στις αρχές της Μεσογειακής διατροφής (όπως είναι γνωστό, το πρώτυπό της είναι η Κρήτη της δεκαετίας του 1960 σύμφωνα με σχετική μελέτη του διάσημου Harvard University) – μια κουζίνα που προσφέρει ιδιαίτερες, δημιουργικές γεύσεις με φαντασία και ιδιαίτερο μεράκι.

 

 

 

 

Ο χώρος του εστιατορίου είναι ιδανικός: Ένα αναπαλαιωμένο αρχοντικό της δεκαετίας του 1930, με τους ξεχωριστούς χώρους του (όπως το προαύλιο με πύλινα πυθάρια), διαμορφωμένο κατάλληλα σε τρείς (κλιματιζόμενες και ψηλοτάβανες) αίθουσες με νεοκλασικά έπιπλα διαλεγμένα με μεγάλη ευαισθησία ώστε να συμπληρώνουν ιδανικά, μαζί με την εντυπωσιακή συλλογή καρεκλών παλαιού τύπου, την διακόσμηση του χώρου. Ένας κλειτός κήπος με γυάλινη οροφή που ανοίγει στην καλοκαιρία ή κλείνει όταν βρέχει ή χιονίζει χαρίζοντας μαζί με την γευστική εμπειρία και μια μοναδική αίσθηση ζεστασιάς ... κάτω από την βροχή! Τέλος, ο μοναδικός κήπος στην πίσω πλευρά του αρχοντικού, πλυμμυρισμένος από λεμονιές, νεραντζιές, μανταρινιές, πορτοκαλιές ή ροδιές προσφέρει μια ανεπανάληπτη αίσθηση όταν απολαμβάνει κανείς το δείπνο του στον μαγευτικό αυτό χώρο.

 

 

 

 

Εκτός όμως από τον ιδανικό του χώρο, ο «Κήπος των γεύσεων» προσφέρει απλόχερα μια μοναδική γευστική εμπειρία γιατί ακολουθεί πιστά, χωρίς καμιά παρέκκλιση, τις βασικές αρχές που τον καθιέρωσαν στην συνείδηση κάθε λάτρη της εκλεκτής ελληνικής κουζίνας: Μεγάλη έμφαση στην ποιότητα των πρώτων υλών, δημιουργικότητα στην προετοιμασία του κάθε πιάτου ώστε το τελικό αποτέλεσμα να αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία, συνδυασμός των εδεσμάτων με μια πλούσια ποικιλία κρασιών από τον ελληνικό αμπελώνα (όλα σε τιμές από 10 έως 19 Ευρώ ανά φιάλη), με ξεχωριστή παρουσία των Κρητικών κρασιών από παραδοσιακές, γηγενείς ποικιλίες, φιλική υποδοχή και εξυπηρέτηση  – όλα αυτά (και πολλά άλλα) σε μια καταπληκτική σχέση ποιότητας και τιμής.  Ο «Κήπος των γεύσεων» όχι μόνο αξιοποιεί αλλά αναδυκνείει την μεγάλη αξία της κρητικής διατροφής, επιλέγοντας για τα πιάτα του (μεταξύ άλλων) εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ντόπια κρέτα, μεγάλη ποικιλία τυροκομικών προϊόντων της Κρήτης, φρέσκα λαχανικά ή ευοδιαστά βότανα της κρητικής γης.

 

 

 

 

Η ποιότητα του φαγητού, οι πολύ λογικές τιμές (μέσος όρος μόλις 15 έως 20 Ευρώ ανά άτομο), το φανταστικό περιβάλλον με έμφαση και στην παραμικρή λεπτομέρεια, το εξαιρετικό σέρβις και το γνήσιο, φιλικό ενδιαφέρον για την εξυπηρέτηση του επισκέπτη δημιουργούν μια χαλαρωτική, ήρεμη προδιάθεση που επιτρέπει την καλύτερη δυνατή απόλαυση χαρακτηριστικών πιάτων του εστιατορίου (σαλάτα-σπεσιαλιτέ του εστιατορίου με 14 είδη φρέσκων λαχανικών,  κοτόπουλο γεμιστό με ξυνομυζήθρα, κρασάτες χοιρινές μπριζόλες, γεμιστό μπιφτέκι με κρητική γραβιέρα κ.α).

 

Όλα αυτά όμως δεν είναι καθόλου συμπτωματικά. Βασίζονται σε ανθρώπους αξίας που εργάζονται με βαθειά γνώση του αντικειμένου, υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού και σεβασμό στον κάθε επισκέπτη που τους τιμά με την παρουσία του. Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από μια συνέντευξη που παρεχώρησε ο ιδιοκτήτης και διευθυντής του εστιατορίου Γιώργος Τζωρακολευθεράκης (Μάρτιος 2006) μας δίνει μια πολύ καλή εικόνα για το «υπόβαθρο» της επιτυχίας:

 

 

 

 

«Τόσο η επιλογή του τομέα των σπουδών μου (Διοίκηση Τουριστικών και Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων) όσο και η επιλογή μου να ασχοληθώ με τη μαζική εστίαση σχετίζονται άμεσα και επηρεάστηκαν από τα οικογενειακά μου βιώματα και εμπειρίες. Και οι δύο γονείς μου, Ζαχαρίας και Ελευθερία Πρινιανάκη-Τζωρακολευθεράκη είναι καταξιωμένοι καθηγητές στο Τ.Ε.Ι. Κρήτης στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας με βασικό χαρακτηριστικό και των δύο το αμείωτο ενδιαφέρον τους για την ανάπτυξη και αναβάθμιση του τομέα.  Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να ζυμωθώ από πολύ νωρίς με τον πολιτισμό της γεύσης, την κουλτούρα της φιλοξενίας και τη φιλοσοφία της ποιότητας και να θεωρήσω πολύ φυσικό να ασχοληθώ με τη μαζική εστίαση, επιλογή η οποία επικροτήθηκε και υποστηρίχθηκε από τους γονείς μου».

 

Δεν αποτελεί λοιπόν έκπληξη το γεγονός ότι ο «Κήπος των γεύσεων» μας χαρίζει ένα λαμπρό παράδειγμα αναβάθμισης της κρητικής και ελληνικής κουζίνας.

 

Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τον «Κήπο των γεύσεων» (Οδός Χρυσοστόμου 8, 715 00 Ηράκλειο Κρήτης, Τηλ. 2810 300358, e-mail info@kipostongefseon.gr) όταν βρεθείτε στο Ηράκλειο Κρήτης και είναι βέβαιο πως θα αποζημιωθείτε και με το παραπάνω!

 

Λεωνίδας Κουμάκης*

5 Μαρτίου 2012

kb@kbanalysis.com

 

 

  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

 

 

Κάντε κλικ εδώ

 

 

 

ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ:

Εστιατόρια Milos (Αθήνα κ.λ.π., 6 Φεβρουαρίου 2012),

  Βασίλαινας (Πειραιάς, 18 Δεκεμβρίου 2011),

Palmie Bistro  (Αλυσίδα, 28 Νοεμβρίου 2011),

Τα νησιά  (Θεσσαλονίκη, 10 Οκτωβρίου 2011),

 Paradiso  (Αθήνα, 13 Σεπτεμβρίου 2011),

Μόλυβος   (Θεσσαλονίκη, 25 Αυγούστου 2011)

Applebees:  (Αλυσίδα, 3 Αυγούστου 2011)

Ideal: (Αθήνα, 18 Μαΐου 2011)

Όμιλος Καστελόριζο: (Αθήνα,  2 Μαΐου 2011)

Στου Καχριμάνη: (Αθήνα, Ψυρρή 28 Φεβρουαρίου 2011)

Αλάτσι: (Αθήνα, 24 Ιανουαρίου 2011)

Πλόες:  (Καστέλλα, 28 Δεκεμβρίου 2010)

Nobu Matsuhisa:  (Αθήνα, Μύκονος 4 Οκτωβρίου 2010)

StAstra:  (Αθήνα, 18 Αυγούστου 2010)

 

 

 

ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ

 

Ελληνικές εξαγωγές σε ύψος - ρεκόρ δεκαετίας,

συρρίκνωση εισαγωγών και εντυπωσιακή δυναμική

του κινήματος «Αγοράζουμε Ελληνικά!» μέσα και έξω από την Ελλάδα

8 Φεβρουαρίου 2012

 

 

Λαθρομετανάστευση:

 Προβλήματα καθημερινότητας και πιθανές λύσεις με την …. κοινή λογική!

4 Ιουλίου 2011

 

Τουρκική Δημοκρατία:

Η φαντασίωση του νεο-οθωμανισμού, η αδυσώπητη πραγματικότητα

 και η γλώσσα του εμπορίου

14 Οκτωβρίου 2011

 

 

  

 

Επισκεφθείτε το e-shop της ιστοσελίδας μας με επιλεγμένα βιβλία

 

 

 

 

**Ο Λεωνίδας Κουμάκης, γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και επί τρεις δεκαετίες, με την ιδιότητα του Διευθυντού Εξαγωγών Ελληνικής Οινοβιομηχανίας, ταξίδευσε στις 4 από τις 5 ηπείρους του πλανήτη μας, δημιουργώντας ένα εκτεταμένο δίκτυο διανομής σε 32 χώρες. Είναι συγγραφέας των βιβλίων «Το Θαύμα-Μια πραγματική ιστορία» (1992, η τέταρτη έκδοση το 2008) και «Ματιές στις ρίζες του Ελληνισμού» (1997).Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον;

 Επιστροφή
 

 
© Copyright 2005-2012 K&B Analysis ΕΠΕ. Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση / αναπαραγωγή περιεχομένων του παρόντος website με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς προηγούμενη έγγραφη άδεια των εκδοτών.