ECONOMICS - INDUSTRY & TRADE - EXPORT MARKETS   [Αρχική Σελίδα]










Saltsa: Το εστιατόριο της Σαντορίνης, με την φροντίδα του Δημήτρη & της Λίλιαν Λαζάρου, απέσπασε «Βραβείο Ελληνικής κουζίνας 2012»

 

 

 

 

 

Μια πολύ νόστιμη «Σάλτσα» μας περιμένει στα Φηρά της μαγευτικής Σαντορίνης,  μέσα σε μια βεράντα στρωμένη με παλιά πλακάκια και ένα κήπο πνιγμένο στις ελιές και σε φυτά που μοσχοβολούν – χώρο φροντισμένο σε κάθε λεπτομέρεια από την Δάφνη Καλογιάννη. Ο λόγος για το εστιατόριο που δημιούργησε ο Σεφ Δημήτρης Λαζάρου, μετά από μια μεγάλη διαδρομή στις κουζίνες μερικών από τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας ή τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της Σαντορίνης.

 

 

 

 

 

Έτσι, όταν αποφάσισε να εγκατασταθεί οικογενειακά στην Σαντορίνη, το ανεκτίμητο, μαύρο μαργατητάρι του Αιγαίου μας η μεγάλη απόφαση για κάτι τελείως δικό του, δεν άργησε να έρθει: Με συμπαραστάτη και «ψυχή» του εστιατορίου την σύζυγό του Λίλιαν, δημιούργησε μια πολύ φιλόξενη και ζεστή ταβέρνα που προσφέρει ελληνική κουζίνα βραβευμένη («Βραβείο Ελληνικής κουζίνας 2012») για την έμπνευση, την ποιότητα και το μεράκι που «βγαίνει» μέσα από κάθε της πιάτο:

 

 

 

 

Οι σαλάτες και τα ορεκτικά, με πολύ έντονες «τοπικές» πινελιές, περιλαμβάνουν Σαλάτα Σαντορίνης με τοματίνια, καπαρόφυλλα, αγγουράκια & χλωρό, Σαλάτα με ψητά λαχανικά χαλούμι & σάλτσα δυόσμου, Πράσινη σαλάτα με σταφύλια, κατσικίσιο τυρί & σάλτσα μελιού, Φάβα με φρέσκο κρεμμύδι, ελιές & φουντούκια, Άσπρες μελιτζάνες σε κρούστα από σουσάμια & μπαχαρικά, Πουγκιά με παστουρμά & κασέρι και σαλάτα από πεπόνι, Μοσχαρίσιο λουκάνικο στη σχάρα με πικάντικο λάχανο, κρεμμύδι καρότο & αυγό ποσέ, Καλαμαράκια τεμπούρα με γλυκιά πάπρικα και λευκή ταραμοσαλάτα, Χειροποίητη λακέρδα με σαλάτα από φακές κ.α., τα διάφορα πιάτα κυρίως φαγητού περιλαμβάνουν Κριθαράκι με κατεψυγμένες γαρίδες, τομάτα πιπεριά και φέτα, Σπαγγέτι με φρούτα της θάλασσας, Ταλιατέλλες με τοματίνια, σκόρδο, βασιλικό & κεφαλοτύρι Νιότικο, Παπαρδέλλες με κόκορα κρασσάτο και γλυκιά μυζήθρα, Πεσκανδρίτσα φιλέτο σε κρούστα  από καλαμποκάλευρο με καραμελωμένα  παντζάρια  και  σκορδάτη φάβα, Σολομό φιλέτο ψητό με σάλτσα από γλυκό κρασί & αχλάδι, Φιλέτο λαβράκι με σούπα από ρεβίθια & τζίντζερ & τσιπς μελιτζάνας, Κόντρα μοσχάρι γεμιστό με μπέικον και μουστάρδα, Σουτζουκάκια σχάρας σε πίτα, πικάντικη σάλτσα τομάτας και γιαούρτι, Κοτόπουλο μπούτι σε αμπελόφυλλο με μετσοβόνε & σάλτσα λεμονιού & κάπαρης, Μοσχαρίσιο κότσι σε λευκό στιφάδο, Σουβλάκι αρνί μαριναρισμένο στο γιαούρτι με σαλάτα από πλιγούρι. Τέλος είναι αδύνατο να αντισταθείτε στα πεντανόστημα γλυκά είτε επιλέξετε Σουφλέ σοκολάτας με παγωτό βανίλια με τσίλι είτε Παγωτό λουκούμι με καραμελωμένα ροδοπέταλα είτε κάτι άλλο!

 

 

 

 

 

Στην ταβέρνα – εστιατόριο «Saltsa» το χειροποίητο ψωμί της ώρας με γεύση κάπαρης, τα εξαιρετικά φροντισμένα «πιάτα ημέρας», με τιμές προσγειωμένες στις δύσκολες μέρες μας, οδηγούν σε ένα συναρπαστικό γευστικό ταξίδι με «πρώτη ύλη» τα φρέσκα υλικά της Σαντορινής γης, το ψάρι ή το κρέας. Ό,τι και να επιλέξετε, μια γαστρονομική απόλαυση με τις «υπογραφές» του Σεφ Δημήτρη Λαζάρου, της Λίλιαν & των συνεργατών τους,  σας περιμένει στην ταβέρνα – εστιατόριο «Saltsa» της μαγευτικής Σαντορίνης!

 

 

 

Η «Saltsa» βρίσκεται στον επαρχιακό δρόμο Φηρών - Ημεροβιγλίου, T.K. 84700 Σαντορίνη και λειτουργεί καθημερινά από τις 1.30 το μεσημέρι μέχρι τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα. Τηλέφωνο: 22860 28018, Fax: 22860 28017, e-mail: info@saltsa.gr  

 

 

Λεωνίδας Κουμάκης

6 Ιουνίου 2012

lk@kbanalysis.com

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ / ΔΙΑΔΩΣΤΕ

 

 

 Κάντε κλικ εδώ

   

 

ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ:

 

  VARKA    (New Jersey, 4 Απριλίου  2012),

Κήπος των Γεύσεων   (Ηράκλειο, 5 Μαρτίου  2012),

Εστιατόρια Milos    (Αθήνα κ.λ.π., 6 Φεβρουαρίου 2012),

  Βασίλαινας    (Πειραιάς, 18 Δεκεμβρίου 2011),

Palmie Bistro   (Αλυσίδα, 28 Νοεμβρίου 2011),

Τα νησιά       (Θεσσαλονίκη, 10 Οκτωβρίου 2011),

 Paradiso   (Αθήνα, 13 Σεπτεμβρίου 2011),

Μόλυβος      (Θεσσαλονίκη, 25 Αυγούστου 2011)

Applebees:   (Αλυσίδα, 3 Αυγούστου 2011)

Ideal:    (Αθήνα, 18 Μαΐου 2011)

Όμιλος Καστελόριζο:   (Αθήνα,  2 Μαΐου 2011)

Στου Καχριμάνη:    (Αθήνα, Ψυρρή 28 Φεβρουαρίου 2011)

Αλάτσι:    (Αθήνα, 24 Ιανουαρίου 2011)

Πλόες:    (Καστέλλα, 28 Δεκεμβρίου 2010)

Nobu Matsuhisa:    (Αθήνα, Μύκονος 4 Οκτωβρίου 2010)

StAstra:   (Αθήνα, 18 Αυγούστου 2010)

 

The World's 50 Best Restaurants

 

 

ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ

 

Λαθρομετανάστευση:

 Προβλήματα καθημερινότητας και πιθανές λύσεις με την …. κοινή λογική!

4 Ιουλίου 2011

 

Τουρκική Δημοκρατία:

Η φαντασίωση του νεο-οθωμανισμού, η αδυσώπητη πραγματικότητα

 και η γλώσσα του εμπορίου

14 Οκτωβρίου 2011

 

    

 

Επισκεφθείτε το e-shop της ιστοσελίδας μας με επιλεγμένα βιβλία

 

 

 

*Ο Λεωνίδας Κουμάκης, γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και επί τρεις δεκαετίες, με την ιδιότητα του Διευθυντού Εξαγωγών Ελληνικής Οινοβιομηχανίας, ταξίδευσε στις 4 από τις 5 ηπείρους του πλανήτη μας, δημιουργώντας ένα εκτεταμένο δίκτυο διανομής σε 32 χώρες. Είναι συγγραφέας των βιβλίων «Το Θαύμα-Μια πραγματική ιστορία» (1992, η τέταρτη έκδοση το 2008) και «Ματιές στις ρίζες του Ελληνισμού» (1997).

 

 



Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον;

 Επιστροφή
 

 
© Copyright 2005-2012 K&B Analysis ΕΠΕ. Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση / αναπαραγωγή περιεχομένων του παρόντος website με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς προηγούμενη έγγραφη άδεια των εκδοτών.