ECONOMICS - INDUSTRY & TRADE - EXPORT MARKETS   [Αρχική Σελίδα]


Εστιατόριο Σπονδή: Κατά πολλούς, το καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδος!

  

 

Ένα ελληνικό εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin (2002 το πρώτο, 2008 το δεύτερο), με δώδεκα «Χρυσούς Σκούφους» - βραβεία για το καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδος που απονέμει κάθε χρόνο το περιοδικό «Αθηνόραμα» από το 1993, μέλος του διεθνούς φήμης καταλόγου Relais & Chateaux (το μοναδικό ελληνικό εστιατόριο του καταλόγου) και 69ο για το 2012 στον κατάλογο των 100 καλύτερων εστιατορίων του κόσμου της Ακαδημίας The Worlds Best Restaurants (βλπ. σχετικό άρθρο μας με τίτλο The World's 50 Best Restaurants: Ανακοινώθηκαν χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, σύμφωνα με την αξιολόγηση των μελών της Ακαδημίας The World's 50 Best Restaurants Academy, για το έτος 2012), σίγουρα αποτελεί κάτι ιδιαίτερο και ξεχωριστό στον χώρο των εστιατορίων ύψηλής γαστρονομίας της χώρας μας.

 

 

 

 

Η «Σπονδή» απευθύνεται στο κοινό που λατρεύει την Γαλλική κουζίνα – εμείς λατρεύουμε την ελληνική δημιουργική κουζίνα κάτι που φυσικά δεν σημαίνει πως δεν αξιολογούμε σωστά ένα ελληνικό εστιατόριο που κέρδισε με την δουλειά του και την αξία του μια μεγάλη φήμη πολύ πέρα από τα όρια της Αθήνας ή της Ελλάδος.

 

 

 

 

Δημιουργός της «Σπονδής» ο Απόστολος Τραστέλης, μια προσωπικότητα πληθωρικά δημιουργική - απόφοιτος της Φαρμακευτικής Σχολής ασχολήθηκε με εξαιρετική επιτυχία στον χώρο των ελληνικών εστιατορίων. Εκτός από την «Σπονδή» είναι ιδιοκτήτης και ενός άλλου επιτυχημένου ελληνικού εστιατορίου (Χύτρα με ένα αστέρι Michelin)  καθώς και ιδρυτής & διευθυντής μιας εταιρίας Συμβούλων & Διοίκησης άλλων (επίσης επιτυχημέων) εστιατορίων. Ο Απόστολος Τραστέλης λοιπόν, το 1996 επέλεξε δύο παλιές μονοκατοικίες στην Πλατεία Βαρνάδα, πίσω από το Καλλιμάρμαρο, τις οποίες ανακαίνησε πλήρως σε τρια διαφορετικά επίπεδα (υπόγειο κελάρι όπου σήμερα φυλάσσονται 1.300 ετικέτες επιλεγμένων κρασιών του ελληνικού και του παγκόσμιου αμπελώνα καθώς επίσης και 300 ετικέτες διαφόρων ποτών, ισόγειο και πρώτος όροφος). Κάθε χρόνο, από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο αξιοποιούνται οι δύο πνιγμένες στο πράσινο βεράντες  των μονοκατοικιών. Τα βασικά χαρακτηρικά της ανακαίνησης ήταν ο σεβασμός στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική των κτιρίων και η ανάπλαση του χώρου με κομψότητα, αισθητική και σχολαστική προσοχή ακόμα και στην τελευταία λεπτομέρεια με τρόπο που να μεταδίδει στον επισκέπτη την αίσθηση του αυθεντικού, την ατμόσφαιρα της κομψής, «αριστοκρατικής» παράδοσης του αναπαλαιωμένου χώρου.

 

 

 

 

Με δεδομένο τον μοναδικό αυτό χώρο, ο Απόστολος Τραστέλης δεν δίστασε να επιλέξει καταξιωμένους Chef για να συνδυάσει τον ιδανικό χώρο του εστιατορίου με την ιδανική κουζίνα. Οι Chef που πέρασαν από το εστιατόριο (Άρης Τσανακλίδης, Ρόμπερτ Σερβάτκα, Ερβέ Προυζάτο, Ζερόμ Σέρες και ο Chef της τελευταίας εξαετίας Arnaud Bignon) δικαίωσαν και με το παραπάνω τις επιλογές του δημιουργού της «Σπονδής», κάτι που αναμένεται να συμβεί και με τον Michel del Burgo που μόλις ανέλαβε τα καθήκοντα του.

Το εστιατόριο που συνδυάζει ιδανικά την κλασική με την μοντέρνα Γαλλική κουζίνα, κατέκτησε την φήμη που απολαμβάνει σήμερα με την απλόχερη προσφορά μιας μοναδικής εμπειρίας υψηλής γαστρονομίας όπου όλα λειτουργούν άψογα: Το μενού που αλλάζει ανάλογα με την εποχή, η εκτέλεση του σε όλα ανεξαιρέτως τα πιάτα, το σέρβις, η πλούσια κάβα των εξαιρετικών κρασιών που συνδυάζονται με κάθε πιάτο ξεχωριστά κ.π.α. Το μενού περιλαμβάνει υπαλλεργικά πιάτα μετά από συνεννόηση, φρέσκα ζυμαρικά, πιάτα για διαβητικούς, διαίτης, με βιολογικά προϊόντα, vegetarian, νηστίσιμα, της ώρας καθώς και φρέσκο ψάρι. 

 

 

 

 

Η «Σπονδή» είναι ένα ακριβό εστιατόριο (μέση κατανάλωση από 70 έως 130 Ευρώ/άτομο) που ανταποδίδει όμως το υψηλό για την εποχή μας τίμημα που εισπράττει. Η κουζίνα του λειτουργεί καθημερινά από τις 8 έως τις 11 το βράδυ με «πρώτη ύλη» τα πιο φρέσκα προϊόντα. Αξίζει τον κόπο, έστω και για μια φορά, να απολαύσετε μια γαστρονομική εμπειρία εξαιρετικά υψηλού επιπέδου στο Εστιατόριο «Σπονδή»!

Σπονδή»: Πύρρωνος 5, 11638,  Πλ. Βαρνάβα Παγκράτι, τηλ. 210 756 4021 , Φαξ: +30 2107 567 021,  E-mail: info@spondi.gr  , ιστοσελίδα www.spondi.gr)

 

 

Λεωνίδας Κουμάκης*

10 Ιουλίου 2012

lk@kbanalysis.com  

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ / ΔΙΑΔΩΣΤΕ

 

 

 Κάντε κλικ εδώ  

 

 

 

ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ:

 

Saltsa (Σαντορίνη, 6 Ιουνίου 2012),

  VARKA    (New Jersey, 4 Απριλίου  2012),

Κήπος των Γεύσεων   (Ηράκλειο, 5 Μαρτίου  2012),

Εστιατόρια Milos    (Αθήνα κ.λ.π., 6 Φεβρουαρίου 2012),

  Βασίλαινας    (Πειραιάς, 18 Δεκεμβρίου 2011),

Palmie Bistro   (Αλυσίδα, 28 Νοεμβρίου 2011),

Τα νησιά       (Θεσσαλονίκη, 10 Οκτωβρίου 2011),

 Paradiso   (Αθήνα, 13 Σεπτεμβρίου 2011),

Μόλυβος      (Θεσσαλονίκη, 25 Αυγούστου 2011)

Applebees:   (Αλυσίδα, 3 Αυγούστου 2011)

Ideal:    (Αθήνα, 18 Μαΐου 2011)

Όμιλος Καστελόριζο:   (Αθήνα,  2 Μαΐου 2011)

Στου Καχριμάνη:    (Αθήνα, Ψυρρή 28 Φεβρουαρίου 2011)

Αλάτσι:    (Αθήνα, 24 Ιανουαρίου 2011)

Πλόες:    (Καστέλλα, 28 Δεκεμβρίου 2010)

Nobu Matsuhisa:    (Αθήνα, Μύκονος 4 Οκτωβρίου 2010)

St’ Astra:   (Αθήνα, 18 Αυγούστου 2010)

 

The World's 50 Best Restaurants

 

 

ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ

 

Οι 20 κορυφαίες εξαγωγικές αγορές της Ελλάδος το 2011,

οι εξαγωγές μας το πρώτο τετράμηνο του 2012

και η σταθερή μείωση του ελλείμματος του εμπορικού μας ισοζυγίου

από τον συνεχιζόμενο περιορισμό των εισαγωγών & την αύξηση των εξαγωγών

 

 

Ελλάδα Ώρα μηδέν     Λαθρομετανάστευση ,

 

Σκοπιανό / Δημοκρατία της ψευτο-Μακεδονίας  ,        Τουρκική Δημοκρατία.

 

 

 

Επισκεφθείτε το e-shop της ιστοσελίδας μας με επιλεγμένα βιβλία

 

 

 

*Ο Λεωνίδας Κουμάκης, γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και επί τρεις δεκαετίες, με την ιδιότητα του Διευθυντού Εξαγωγών Ελληνικής Οινοβιομηχανίας, ταξίδευσε στις 4 από τις 5 ηπείρους του πλανήτη μας, δημιουργώντας ένα εκτεταμένο δίκτυο διανομής σε 32 χώρες. Είναι συγγραφέας των βιβλίων «Το Θαύμα-Μια πραγματική ιστορία» (1992, η τέταρτη έκδοση το 2008) και «Ματιές στις ρίζες του Ελληνισμού» (1997).

 

 

 Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον;

 Επιστροφή
 

 
© Copyright 2005-2012 K&B Analysis ΕΠΕ. Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση / αναπαραγωγή περιεχομένων του παρόντος website με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς προηγούμενη έγγραφη άδεια των εκδοτών.