ECONOMICS - INDUSTRY & TRADE - EXPORT MARKETS   [Αρχική Σελίδα]


Φάρμα Μητσόπουλος: Η Ελληνική υπογραφή στην παραγωγή κρέατος ή πως μπορούμε να περιορίσουμε τις εισαγωγές κρέατος «Αγοράζοντας Ελληνικά»!


 


Μια ελληνική επιχείρηση που ήδη πλησιάζει μισό αιώνα πορείας (ξεκίνησε το 1964) μας προσφέρει μια εξαιρετική, εναλλακτική λύση σε ένα τομέα στον οποίο οι εισαγωγές από το εξωτερικό κυριαρχούν, αφού η χώρα μας είναι ελλειμματική στα κυριότερα κτηνοτροφικά προϊόντα με την αντίστοιχη, σοβαρή επιβάρυνση του εμπορικού μας ισοζυγίου.

Η οικογενειακή κτηνοτροφική μονάδα που δημιούργησε στο Καλέντζι Κορινθίας πριν από 48 χρόνια ο Δημήτρης Μητσόπουλος, σήμερα έχει εξελιχθεί σε μια σύγχρονη, καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής και τυποποίησης προϊόντων φρέσκου κρέατος και κρεατοσυσκευασμάτων: Όλη πλέον η παραγωγική διαδικασία βασίζεται στον έλεγχο και στην ταυτοποίηση των προϊόντων σε όλα τα στάδια –από την εκτροφή των ζώων μέχρι την τυποποίηση του κρέατος- μέσω ενός ηλεκτρονικού λογισμικού συστήματος ιχνηλασιμότητας (GL1 TRACE - στηρίζεται στην παρακολούθηση των ζώων από τη στιγμή της γέννησης τους έως την μετατροπή τους σε τελικά προϊόντα, έτοιμα για το πιάτο του τελικού καταναλωτή) που λειτουργεί με την παράλληλη εφαρμογή Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας (ISO 9001:2000) και Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (HACCP ISO 22000:2005).Την εντυπωσιακή πορεία της οικογενειακής μονάδας που ξεκίνησε με την παραγωγή χοιρινού κρέατος το 1964 σημάδεψαν συγκεκριμμένα και σταθερά βήματα – σταθμοί προς την πρόοδο και την ανάπτυξη, τα σημαντικότερα από τα οποία είναι τα εξής:

 -    Έξη χρόνια μετά την έναρξη παραγωγής χοιρινού κρέατος (1970) λειτούργησε ο μύλος παραγωγής ζωοτροφών ώστε να χορηγείται κάθε μέρα στα ζώα φρεσκοαλεσμένη τροφή από καλαμπόκι, κριθάρι και άλλες φυσικές πρώτες ύλες.

-     Το 1987 ιδρύθηκε η πρώτη χοιροτροφική μονάδα επιλογής σε ολόκληρη την Ελλάδα –πάντα στο Καλέντζι Κορινθίας. Εκεί, σε συνεργασία με Πανεπιστημιακά ιδρύματα γίνεται η αναπαραγωγή των χοίρων οι οποίοι εκτρέφονται σε ένα φιλικό περιβάλλον με απόλυτη καθαριότητα και υγιεινή.

-     Το 1991 τέθηκε σε λειτουργία η μονάδα σφαγής σαν τον απαραίτητο κρίκο μεταξύ παραγωγής χοίρων και παραγωγής κρέατος με τις πιο σύγχρονες διαδικασίες ασφάλειας και υγιεινής των παραγόμενων προϊόντων.

-     Το 2002 στους πρόποδες της υψηλότερης οροσειράς της Πελοποννήσου, του Ταΰγετου, μέσα σε ένα μαγευτικό φυσικό περιβάλλον ιδρύθηκε η μονάδα βιολογικής εκτροφής «Άγριλος» σε μια μεγάλη έκταση 500 στρεμμάτων.

-     Την αμέσως επόμενη χρονιά λειτούργησε ολοκληρωμένη η εγκατάσταση επεξεργασίας και τυποποίησης κρέατος σε μια έκταση 40 στρεμμάτων στο Πουρνέρι της Αρχαίας Κορίνθου. Στον βιομηχανικό αυτό χώρο (10.000 τετραγωνικών μέτρων) η παραγωγική διαδικασία διεκπεραιώνονται με τον αρτιότερο τρόπο σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Κοινοτικής νομοθεσίας, των επιστημονικών δεδομένων  και των απαιτήσεων της αγοράς με την υποστήριξη ενός πρωτοποριακού τεχνολογικού εξοπλισμού που διασφαλίζει όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του κρέατος.

Σήμερα, η «Φάρμα Μητσόπουλος» διαθέτει στην ελληνική αγορά –και όχι μόνο- πλήθος καινοτόμων προϊόντων με νέες συσκευασίες κρέατος και αλλαντικών, σχεδιασμένες με μεγάλη ευαισθησία και δημιουργικότητα από την εταιρία «Food for Thought» η οποία εδώ και σχεδόν μια δεκαετία χτίζει μάρκες τροφίμων. Ο επανασχεδιασμός της συσκευασίας των προϊόντων της Φάρμας υιοθετεί το εμπορικό σήμα «Ελληνικά αγαπημένα» και έχει σαν βασικά, χαρακτηριστικά στοιχεία το χασαπόχαρτο, τον φρέσκο μαϊντανό, το μπλε χρώμα, την ελληνική σημαία σε σχήμα καρδιάς και την χάρτινη συσκευασία σε σχήμα δακτυλίδι.Μεταξύ των καινοτόμων προϊόντων της Φάρμας περιλαμβάνονται παραδοσιακά αλλαντικά, βιολογικά χοιρινού και βοδινού κρέατος, εκ φύσεως χοιρινό πλούσιο σε Ω3 λιπαρά οξέα που αποτελεί καινοτόμο προϊόν όχι απλά σε ελληνικό αλλά σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Βασικά οικονομικά στοιχεία των τελευταίων ετών της Φάρμας Μητσόπουλου, καταγράφονται στον πίνακα που ακολουθεί:

ΦΑΡΜΑ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ (ΑΡΜΑΕ 22573/24/Β/90/12)

ΕΤΟΣ

Κύκλος εργασιών €

Μικτά Κέρδη €

Καθαρά προ φόρων κέρδη €

Σύνολο Υποχρεώσεων €

2008

14.927.025

1.102.278

-349.615

13.551.887

2009

15.663.545

1.309.159

65.852

11.854.444

2010

16.455.378

1.688.825

-82.833

11.977.269

2011

17.606.586

1.557.782

9.203

10.459.048

Πίνακας: Λ. Κουμάκης

 

 

Η «Φάρμα Μητσόπουλος» (Ανώνυμη Κτηνοτροφική Βιομηχανική Εμπορική Εταιρία Κρέατος) διαθέτει τα προϊόντα της σε αλυσίδες καταστημάτων (μεταξύ των οποίων Σκλαβενίτης, ΑΒ Βασιλόπουλος με την επωνυμία «Επιλογή ΑΒ») καθώς και σε άλλα επιλεγμένα σημεία πώλησης. Πρόεδρος ΔΣ είναι ο Δημήτρης Μητσόπουλος και Αντιπρόεδρος ο Γιώργος Μητσόπουλος ο οποίος αποτελεί και μέλος στο ΔΣ του ΣΕΒΕΚ (Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος).

Μια ελληνική επιχείρηση που μας προτρέπει να επιλέξουμε κάποιο από τα εξαιρετικά προϊόντα που παράγει με καθετοποιημένη παραγωγή μέσα στην Ελλάδα, συνεισφέροντας, έστω και ελάχιστα, στην ανακούφιση του ελλειμματικού μας εμπορικού ισοζυγίου που παραμένει ένα μεγάλο «βαρίδιο» στην προσπάθεια της χώρας μας να γλυτώσει από τα επικίνδυνα νύχια της αδίστακτης και ανάλγητης «Τρόικας»! 

 

Λεωνίδας Κουμάκης *

4 Δεκεμβρίου 2012

lk@kbanalysis.com 

 

Διευκρίνηση: Όλες ανεξαιρέτως οι παρουσιάσεις Ελληνικών προϊόντων και Ελληνικών  εταιριών που έχουν κατά καιρούς αναρτηθεί στην (κοινή) ιστοσελίδα www.casss.gr / www.x-hellenica.gr ,  επιλέχτηκαν από εμάς στα πλαίσια της εκστρατείας «Αγοράζουμε Ελληνικά» και παρουσιάστηκαν χωρίς καμιά απολύτως αμοιβή και ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ.

 

 

 

Κάντε κλικ εδώ


ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ:  

Σοκολάτα ΙΟΝ ,    Μπισκότα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ,

Μπύρα FIX Hellas ,    Μπύρα ΒΕΡΓΙΝΑ ,

M E T A X A ,

Ούζο ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ - ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ , Τσίπουρο ΤΣΙΛΙΛΗ ,

Τυρί ΔΩΔΩΝΗ , Τυροκομείο ΑΡΒΑΝΙΤΗ , Γιαούρτι ΦΑΓΕ ,

Βαλσαμικό ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ,

Νερό ΒΙΚΟΣ , Μπαχαρικά ΗΛΙΟΣ ,

Αναψυκτικά ΛΟΥΞ , Αναψυκτικά Coca-Coca ,

Ελαιόλαδο TERRA CRETA, Ελαιόλαδο ΜΙΝΕΡΒΑ ,

Κρασιά ΙΝΟ , Βιδιανό ΑΛΕΞΑΚΗ, Κρασιά ΣΑΜΟΥ ,

Κρασιά ΜΠΟΥΤΑΡΗ , Κτήμα ΣΚΟΥΡΑ ,

 Κτήματα ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ , Αμπελουργική ΣΩΚΟΣ , Κτήμα ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ,

 Στρώματα DIMSTEL , Σαπούνι ΣΠΟΡΑΔΕΣ ,

Παξιμάδια ΚΑΛΑΜΠΟΚΗΣ / ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ ΜΗΛΟΣ ,

Εργαστήρι Τροφίμων ΤΑΚΕ 

 

TOP-10 ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ / ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Νο 1 Carrefour – Μαρινόπουλος

Νο 2 ΑΒ Βασιλόπουλος / Delhaize

No 3 Lidl Hellas / Scwarz Group

Νο 4 Σκλαβενίτης

Νο 5 Βερόπουλος

Νο 6 έως Νο 10

Μασούτης, ΜΕΤΡΟ / My Market, Γαλαξίας, MAKRO, Αρβανιτίδης

 

ΕΡΕΥΝΕΣ / ΑΡΘΡΑ

 ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ 2011  ,  ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ  ,  ΥΓΡΑ ΠΙΑΤΩΝ  ,  ΤΣΙΠΟΥΡΟ  ,

ΚΡΑΣΙ  ,  ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ  ,  ΜΠΥΡΑ , ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ 2010  ,

ΦΕΤΑ  ,  ΜΕΛΙ  ,

ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ ΝΕΡΑ  ,  ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΠΟΤΑ

 

 

Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρία (Ι.Κ.Ε):

Η νέα μορφή εταιρίας, με κεφάλαιο μόλις ενός Ευρώ, τα βήματα & το κόστος δημιουργίας της καθώς και οι προθεσμίες υποχρεωτικής απογραφής όλων των εταιριών – Συνέντευξη του Μιχάλη Γιάγκα, Προέδρου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Επιμελητηρίων

  

ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ 

 Λαθρομετάνστευση ,  Ελλάδα Ώρα Μηδέν , Business Exit , 

Τουρκική Δημοκρατία , Σκοπιανό: Δημοκρατία της ψευτο-Μακεδονίας ,

 Οικονομική Γενοκτονία  , Ελλάδα, ενώπιοι ενωπίω    

 


 

Επισκεφθείτε το e-shop της ιστοσελίδας μας με επιλεγμένα βιβλία

 

 

 

Ο Λεωνίδας Κουμάκης, γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη.Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και επί τρεις δεκαετίες, με την ιδιότητα του Διευθυντού Εξαγωγών Ελληνικής Οινοβιομηχανίας, ταξίδευσε στις 4από τις 5 ηπείρους του πλανήτη μας, δημιουργώντας ένα εκτεταμένο δίκτυο διανομής σε 32 χώρες. Είναι συγγραφέας των βιβλίων «Το Θαύμα-Μια πραγματική ιστορία» (1992, η τέταρτη έκδοση το 2008) και «Ματιές στις ρίζες του Ελληνισμού» (1997). 


 
Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον;

 Επιστροφή
 

 
© Copyright 2005-2012 K&B Analysis ΕΠΕ. Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση / αναπαραγωγή περιεχομένων του παρόντος website με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς προηγούμενη έγγραφη άδεια των εκδοτών.