ECONOMICS - INDUSTRY & TRADE - EXPORT MARKETS   [Αρχική Σελίδα]










«Γεύσεις με Ονομασία Προελεύσεως»: Ιδανικός συνδυασμός κρασιού με αυθεντικές γεύσεις από κάθε γωνιά της Ελλάδος!

 

  

Το εστιατόριο «Γεύσεις με Ονομασία Προελεύσεως», το οποίο φανερώνει την φιλοσοφία του από  τον ίδιο του τον τίτλο, άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το 1997 στην Κηφισιά σε ένα εξαιρετικό νεοκλασικό του 19ου αιώνα - πατρικό σπίτι των ιδιοκτητών του: Ο Πάνος Ζουμπούλης, από τους πιο «διάσημους» οινολόγους της γενιάς του, μαζί με τα αδέλφια του Παύλο & Αλέξανδρο εμπνεύστηκαν από την γαστρονομική παράδοση και τον πλούτο των προϊόντων της ελληνικής γης πολύ πριν η Ελληνική κουζίνα γίνει «μόδα» στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Ο χώρος, ιδανικός: Το πατρικό νεοκλασικό, με τον υπέροχο κήπο, στο παρελθόν αποτελούσε σταθμό ανάπαυσης της τέως βασιλικής οικογένειας καθ΄ οδό προς το βασιλικό κτήμα του Τατοϊου. Αρχικά, ο Πάνος Ζουμπούλης με την σύζυγο του Κατερίνα, τον Νίκο Σταυρινίδη και την Ρόη Χατζημιχάλη στέγασαν στον χώρο την Cava Vinifera. Από το 1997,  οι χώροι υποδοχής του μαγευτικού νεοκλασικού άρχισαν να λειτουργούν σαν ένα μικρό ατμοσφαιρικό εστιατόριο με πρωταγωνιστές αυθεντικές γεύσεις της ελληνικής παράδοσης από κάθε γωνιά της πατρίδας μας και (τι άλλο;) το κρασί. 

Η υπόγεια δεξαμενή νερού του νεοκλασικού κτιρίου μετατράπηκε σε κάβα με ιδανικές συνθήκες υγρασίας και θερμοκρασίας, όπου σήμερα φιλοξενούνται διακόσιες περίπου ετικέτες αυστηρά επιλεγμένων κρασιών – ανάμεσα τους και σπάνια κρασιά του παγκόσμιου αμπελώνα.

 

 

Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται στο εστιατόριο είναι συγκεκριμένης προελεύσεως. Μια ματιά στον ενδεικτικό κατάλογο τυριών (όλα προσφέρονται μεταξύ 6,60 και 9,50 Ευρώ), ή των αλλαντικών (από 9,50 έως 11,50 Ευρώ), μας δίνει μια μικρή «γεύση»: Φέτα Μυτιλήνης Π.Ο.Π. , Κατίκι Δομοκού Π.Ο.Π., Μανούρι Ελασσώνας Π.Ο.Π., Σφέλα Μεσσηνίας, Μαστέλο Χίου, Γραβιέρα Άρτας  Π.Ο.Π., Μανούρα Σύφνου, Ανθότυρο παλαιωμένο Κρήτης, Αρσενικό Νάξου κατσικίσιο, Κοπανιστή Κυκλάδων Π.Ο.Π., Σαν Μιχάλη Σύρου Π.Ο.Π., Λαδοτύρι Μυτιλήνης Π.Ο.Π., Σαλάμι Λευκάδος και Καρπενησίου, Σύγκλινο Μάνης κ.α.  Φυσικά, οι γευστικές επιλογές απλώνονται σε ψαρικά (Καπνιστό χέλι Άρτας και Αυγοτάραχο Μεσολογγίου) και πολλές άλλες λιχουδιές της αυθεντικής, ελληνικής γαστρονομικής παράδοσης.                     

Στην κουζίνα του εστιατορίου, η χρήση του ελαιόλαδου μας γυρίζει στην διαχρονική αξία του σπιτικού φαγητού. Οι συνταγές ακολουθούν πιστά τις τέσσερις εποχές του χρόνου με την απόλυτα σωστή άποψη πως κάθε γεύση είναι άριστη στην εποχή της και βέβαια, τις αρχές της υγιεινής διατροφής αξιοποιώντας τους ζωμούς από φρέσκα χορταρικά, κρεατικά & θαλασσινά. Η παράδοση αποτελεί έμπνευση δημιουργίας για την «ομάδα κρούσης» στην κουζίνα του εστιατορίου: Την Νένα Ισμυρνόγλου (Executine Chef του εστιατορίου από το 2008), τον Δημήτρη Πισσία (Chef), τον Κωνσταντινουπολίτη Ντίνο Τζεβαχιρτζιάν (οιχοχόο και υπεύθυνο σάλας) και τον Νίκο Κορομηλά (Chef Pattissier) – κάθε απολαυστικό γεύμα απαιτεί από την τέχνη  της ζαχαροπλαστικής να αφήνει την τελευταία,  γλυκιά γεύση!


 

Τα διάφορα πιάτα αντιμετωπίζονται σαν γευστικοί και αισθητικοί πίνακες με την ελάχιστη δυνατή παρέμβαση σε θέματα τεχνοτροπίας. Οι γεύσεις των υλικών αναγνωρίζονται καθαρά στα διάφορα πιάτα που ενώνονται σε γευστικά σύνολα αρμονικά δεμένα μεταξύ τους. Μια ματιά στο μενού του εστιατορίου, μας προσφέρει τόσες επιλογές που είναι πραγματικά δύσκολο να διαλέξει κανείς: Στα ορεκτικά από καπνιστή μελιντζανοσαλάτα, αρωματισμένη με μαστίχα Χίου (8,50 Ευρώ) μέχρι Φάβα με αμύγδαλα (10,80 Ευρώ), στα πρώτα πιάτα  αυτή την εποχή -μεταξύ άλλων- προσφέρεται Μπακαλιάρος Χιουνκιάρ (19,50 Ευρώ), Σουβλάκι κοτόπουλο (19,00 Ευρώ), Μοσχαρίσια Μπιφτεκάκια (21,00 Ευρώ) ή Ψάρι ημέρας στην σχάρα (31,00 Ευρώ). Τέλος στα επιδόρπια οι δημιουργίες περιλαμβάνουν Σοκολατένιο γλυκό (12,50 Ευρώ), Γαλακτομπούρεκο (11,50 Ευρώ) ή διάφορα σπιτικά παγωτά (9,50 Ευρώ). Υπάρχουν ξεχωριστά μενού για το Μεσημέρι του Σαββάτου και το τραπέζι της Κυριακής. 

Σε όλα τα μενού του εστιατορίου «Γεύσεις με Ονομασία Προελεύσεως» το κρασί αποτελεί μια ξεχωριστή ενότητα που προσεγγίζεται με πολύ μεγάλη φροντίδα και μεράκι. Η ποικιλία των επιλογών που προσφέρει ο τιμοκατάλογος κρασιών του εστιατορίου είναι πληθωρικές με ξεχωριστές ενότητες για τα Ελληνικά λευκά, τα Ελληνικά Ροζέ και τα Ελληνικά κόκκινα. Ξεχωριστή είναι η παρουσία επιλογών από τον παγκόσμιο αμπελώνα με τιμές που ξεκινούν από 20 περίπου Ευρώ ανά φιάλη και φθάνουν πολλές εκατοντάδες Ευρώ (για το Chateau Petrus 1986). Φυσικά δεν μπορούν να απουσιάζουν τα Επιδόρπια (Μαυροδάφνη, Μοσχάτο Σάμου, Vinsanto), τα Αφρώδη (Ελληνικά και ξένα) και οι  Σαμπάνιες καθώς και όλα τα «παράγωγά» του κρασιού όπως κονιάκ, τσίπουρα, eau de vie και διάφορα άλλα αποστάγματα που καλύπτουν όλες ανεξαιρέτως τις γευστικές επιλογές των πιάτων.

 

 

Στο εστιατόριο «Γεύσεις με Ονομασία Προελεύσεως» οργανώνονται θεματικές βραδιές (από τσίπουρο μέχρι κρασιά Αργεντινής) ενώ όλα τα προϊόντα που προμηθεύεται το εστιατόριο για την δημιουργική ελληνική κουζίνα, για την οποία έχει τιμηθεί τρείς φορές μέχρι σήμερα με το Βραβείο «Ελληνικής κουζίνας» στα πλαίσια των «Χρυσών Σκούφων» του περιοδικού «Αθηνόραμα», είναι ελληνικά και εξαιρετικής ποιότητας. Αυτό καθορίζει και τις τιμές του εστιατορίου που ανταποκρίνονται στην ποιότητα που προσφέρει! 

Το εστιατόριο είναι ανοικτό Δευτέρα με Παρασκευή από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 1 μετά τα μεσάνυχτα, το Σάββατο μεσημέρι και βράδυ και την Κυριακή μόνο το μεσημέρι. Βρίσκεται στην Κηφισιά (Λ. Κηφισίας 317, Τηλέφωνο 210.800.14.02, Fax: 210.62.02.158), είναι ιδανικό και για επαγγελματικά γεύματα εργασίας (μενού των 35 Ευρώ, των 40 Ευρώ premium και των 54 Ευρώ Exclusive) ενώ προσφέρει και ειδικό μενού για το σπίτι με φίλους.

 

 

Αξίζει τον κόπο να δοκιμάσετε αυθεντικές Ελληνικές γεύσεις από ολόκληρη την Ελλάδα, σε ένα χώρο πανέμορφο, αρχοντικό και ρομαντικό συνάμα, ακόμα και αν ξεφεύγει λίγο από τις «προδιαγραφές» ενός συντηρητικού προϋπολογισμού……..

 

 

Λεωνίδας Κουμάκης

11 Φεβρουαρίου 2013

lk@kbanalysis.com

 

 

ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ:

 


Pandeli (Αθήνα, 5 Δεκεμβρίου 2012)

Aleria  (Αθήνα 5 Νοεμβρίου 2012),

Ταβέρνα Θωμάς (Φλώρινα, 10 Αυγούστου 2012),

 Σπονδή (Αθήνα, 10 Ιουλίου 2012),

Saltsa  (Σαντορίνη, 6 Ιουνίου 2012),

  VARKA    (New Jersey, 4 Απριλίου  2012),

Κήπος των Γεύσεων   (Ηράκλειο, 5 Μαρτίου  2012),

Εστιατόρια Milos    (Αθήνα κ.λ.π., 6 Φεβρουαρίου 2012),

  Βασίλαινας    (Πειραιάς, 18 Δεκεμβρίου 2011),

Palmie Bistro   (Αλυσίδα, 28 Νοεμβρίου 2011),

Τα νησιά       (Θεσσαλονίκη10 Οκτωβρίου 2011),

 Paradiso   (Αθήνα, 13 Σεπτεμβρίου 2011),

Μόλυβος      (Θεσσαλονίκη25 Αυγούστου 2011)

Applebees:   (Αλυσίδα, 3 Αυγούστου 2011)

Ideal:    (Αθήνα, 18 Μαΐου 2011)

Όμιλος Καστελόριζο:   (Αθήνα,  2 Μαΐου 2011)

Στου Καχριμάνη:    (Αθήνα, Ψυρρή 28 Φεβρουαρίου 2011)

Αλάτσι:    (Αθήνα, 24 Ιανουαρίου 2011)

Πλόες:    (Καστέλλα, 28 Δεκεμβρίου 2010)

Nobu Matsuhisa:    (Αθήνα, Μύκονος 4 Οκτωβρίου 2010)

St’ Astra:   (Αθήνα, 18 Αυγούστου 2010)

 

2012: The World's 50 Best Restaurants


Τα 80 πιο συχνά λάθη των εστιατορίων, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο σύμβουλο εστιατορίων Aaron Allen

 


 

Κάντε κλικ εδώ


  ΕΡΕΥΝΕΣ ΑΓΟΡΑΣ /ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ  ,  ΥΓΡΑ ΠΙΑΤΩΝ  ,  ΤΣΙΠΟΥΡΟ  ,

ΚΡΑΣΙ  ,  ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ  ,  ΜΠΥΡΑ , ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ  ,

ΦΕΤΑ  ,  ΜΕΛΙ  ,

ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ ΝΕΡΑ  ,  ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΠΟΤΑ

 

 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρία (Ι.Κ.Ε):

Η νέα μορφή εταιρίας, με κεφάλαιο μόλις ενός Ευρώ, τα βήματα & το κόστος δημιουργίας της καθώς και οι προθεσμίες υποχρεωτικής απογραφής όλων των εταιριών – Συνέντευξη του Μιχάλη Γιάγκα, Προέδρου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Επιμελητηρίων

   

ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ 

 Λαθρομετάνστευση ,  Ελλάδα Ώρα Μηδέν , Business Exit , 

Τουρκική Δημοκρατία 2012 , Τουρκική Δημοκρατία 2011 ,  Συνθήκη της Λωζάνης ,

Ελληνικά νησιά του Αιγαίου & Τουρκικός επεκτατισμός

Σκοπιανό: Δημοκρατία της ψευτο-Μακεδονίας ,   Τούρκοι & Σκοπιανοί συντονίζονται εναντίον της Ελλάδος

Σύγχρονα γιουσουφάκια & Σουλειμάν ο μεγαλοπρεπής  

 


 

Επισκεφθείτε το e-shop της ιστοσελίδας μας με επιλεγμένα βιβλία

 

 

 


*Ο Λεωνίδας Κουμάκης, γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και επί τρεις δεκαετίες, με την ιδιότητα του Διευθυντού Εξαγωγών Ελληνικής Οινοβιομηχανίας, ταξίδευσε στις 4 από τις 5 ηπείρους του πλανήτη μας, δημιουργώντας ένα εκτεταμένο δίκτυο διανομής σε 32 χώρες.  Είναι συγγραφέας των βιβλίων «Το Θαύμα-Μια πραγματική ιστορία» (1992, η τέταρτη έκδοση το 2008) και «Ματιές στις ρίζες του Ελληνισμού» (1997). Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ 

 




Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον;

 Επιστροφή
 

 
© Copyright 2005-2012 K&B Analysis ΕΠΕ. Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση / αναπαραγωγή περιεχομένων του παρόντος website με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς προηγούμενη έγγραφη άδεια των εκδοτών.