ECONOMICS - INDUSTRY & TRADE - EXPORT MARKETS   [Αρχική Σελίδα]










Αθήρι στην Καστοριά: Εξαιρετικά πιάτα με μεγάλη αγάπη και ξεχωριστή εστιατορική κουλτούρα.


 

 

«Αθήρι» καταξιωμένο και πολυβραβευμένο για τις γαστρονομικές του επιδόσεις  (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας – Χρυσοί Σκούφοι 2013,  Διεθνής Γαστρονομικός Οδηγός Michelin 2013 - ένα από τα 15 καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα και μια από τις καλύτερες γευστικές εμπειρίες στην Ευρώπη, δημιούργημα του Αλέξανδρου Καρδάση) δεν υπάρχει μόνο στην οδό Πλαταιών 15, στον Κεραμεικό της ελληνικής πρωτεύουσας.

 

 

Ένα άλλο «Αθήρι», σκαρφαλωμένο σε υψόμετρο 700 μέτρων, στην χερσόνησο μιας μαγευτικής λίμνης της Δυτικής Μακεδονίας κλέβει τον θαυμασμό μας με το σπαθί του, δηλαδή το εξαιρετικό του φαγητό με τις πεντανόστιμες γεύσεις που δεν τις συναντάει κανείς συχνά ….. και τόσο φθηνά!

 

 

Ο λόγος για το εστιατόριο «Αθήρι» στους μαγευτικούς Αμπελόκηπους, μόλις 7 χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Καστοριάς. Η οικοδέσποινα, η κυρία Ευθαλία ή Λίτσα για τους φίλους της, δημιουργεί και προσφέρει μια σειρά παραδοσιακών πιάτων που περιλαμβάνουν επιλογές  τόσο από την παραδοσιακή κουζίνα της Καστοριάς όσο και της μεσογειακής κουζίνας, καθώς και χειροποίητα γλυκά του κουταλιού (δια χειρός βέβαια της οικοδέσποινας). Και το κυριότερο: Έχεις την αίσθηση πως βρίσκεσαι σε ένα φιλικό σπίτι με μια οικεία οικοδέσποινα … και ας βρίσκεσαι εκεί για πρώτη φορά!

 

          

 

Η σαλάτα του εστιατορίου (Σαλάτα Αθήρι) με μαρούλι, ρόκα, ελιές ροδέλα, κρουτόν, λιαστή ντομάτα, κόκκινο λάχανο και ξύδι βαλσάμικο μαζί με τους παραδοσιακούς πρασοκεφτέδες της γιαγιάς Όλγας, μας προσφέρουν ένα μοναδικό γευστικό συνδυασμό – φυσικά υπάρχουν και άλλες επιλογές τόσο στις σαλάτες (Σαλάτα Γλυκιά, Σαλάτα Μεσογειακή, Ποικιλία Βραστών Λαχανικών) όσο και στα ορεκτικά (Μανιταρόπιτα, Καστοριανός μπάτζος, Μπουγιουρντί,  Τραχανόσουπα, Μανιταρόσουπα).

Ανάμεσα στα κυρίως πιάτα υπάρχουν επιλογές  που δυσκολεύουν την τελική απόφαση: Μπριζόλα από αγριογούρουνο - Φάρμα Φωτιάδη,  Σουβλάκι Αρνίσιο με πατάτες στο φούρνο και ρύζι,  Φιλέτο Χοιρινό γεμιστό με φέτα τυρί, ελιές, πιπεριές,  Χειροποίητα Ζυμαρικά με κοκκινιστό μοσχάρι, Χοιρινό Κότσι στη γάστρα με κους κους κ.α.

Το εξαιρετικό φαγητό με τις πεντανόστιμες γεύσεις συνοδεύεται από διαλεγμένα κρασιά του Ελληνικού αμπελώνα που συνεισφέρουν στην αρμονία των καθαρά ελληνικών γεύσεων: 

Στα λευκά κρασιά προσφέρονται Τοπικός Οίνος Καστοριάς Άσπρη Πέτρα, Τοπικός Μακεδονικός οίνος Αθήρι Τσάνταλη, Αμέθυστος από το Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη, Μοσχοφίλερο Μπουτάρη, Τοπικός  Οίνος Καστοριάς και το Αγιάμι από το Κτήμα Maggel.

Στα κόκκινα Τοπικός Οίνος Καστοριάς  Κόκκινη Πέτρα από το Κτήμα Στεργίου, Αμέθυστος από το Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη, Τοπικός  Οίνος Καστοριάς από το Κτήμα Maggel (Cabernet Sauvignon, Merlot) και ερυθρός από το Κτήμα Γεροβασιλείου (Syrah, Μerlot και Grenache Rouge).

Τέλος, όσον αφορά τα υπέροχα επιδόρπια (διάφορα γλυκά κουταλιού, πίτα παγωτό κ.π.α.) ένα είναι βέβαιο: Δεν μπορείτε να αντισταθείτε!

 

 

Το εστιατόριο «Αθήρι»  (Αμπελόκηποι Καστοριάς, Τ.Κ. 52057 , Τηλέφωνα Επικοινωνίας:  2467 0 85031 & 2467 0 85281, email : info@athirikastoria.gr ) λειτουργεί καθημερινά από τις 1 το μεσημέρι μέχρι τις 1 μετά τα μεσάνυχτα. Οι χώροι του εστιατορίου διατίθενται και για επαγγελματικές ή κοινωνικές εκδηλώσεις – η συνολική χωρητικότητα είναι για 230 άτομα από τα οποία τα 130 στον εσωτερικό χώρο και τα 100 στον εξωτερικό χώρο του εστιατορίου.

Αν βρεθείτε στην πανέμορφη Καστοριά, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε μια αυθεντική γευστική εμπειρία που δεν είναι (επίσημα) «φορτωμένη» με βραβεία και διακρίσεις, αλλά αξίζει και με το παραπάνω όχι μόνο κάποια βραβεία αλλά και τον κόπο που θα κάνετε διανύοντας 7 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης !

Λεωνίδας Κουμάκης

8 Απριλίου 2013

lk@kbanalysis.com 

 


AΡΘΡΑ ΓΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ:


  Γεύσεις με ονομασία προελεύσεως (Αθήνα, 11 Φεβρουαρίου 2013)

Pandeli (Αθήνα, 5 Δεκεμβρίου 2012) 

Aleria  (Αθήνα 5 Νοεμβρίου 2012),

Ταβέρνα Θωμάς (Φλώρινα, 10 Αυγούστου 2012),

 Σπονδή (Αθήνα, 10 Ιουλίου 2012),

Saltsa  (Σαντορίνη, 6 Ιουνίου 2012),

  VARKA    (New Jersey, 4 Απριλίου  2012),

Κήπος των Γεύσεων   (Ηράκλειο, 5 Μαρτίου  2012),

Εστιατόρια Milos    (Αθήνα κ.λ.π., 6 Φεβρουαρίου 2012),

  Βασίλαινας    (Πειραιάς, 18 Δεκεμβρίου 2011),

Palmie Bistro   (Αλυσίδα, 28 Νοεμβρίου 2011),

Τα νησιά       (Θεσσαλονίκη10 Οκτωβρίου 2011),

 Paradiso   (Αθήνα, 13 Σεπτεμβρίου 2011),

Μόλυβος      (Θεσσαλονίκη25 Αυγούστου 2011)

Applebees:   (Αλυσίδα, 3 Αυγούστου 2011)

Ideal:    (Αθήνα, 18 Μαΐου 2011)

Όμιλος Καστελόριζο:   (Αθήνα,  2 Μαΐου 2011)

Στου Καχριμάνη:    (Αθήνα, Ψυρρή 28 Φεβρουαρίου 2011)

Αλάτσι:    (Αθήνα, 24 Ιανουαρίου 2011)

Πλόες:    (Καστέλλα, 28 Δεκεμβρίου 2010)

Nobu Matsuhisa:    (Αθήνα, Μύκονος 4 Οκτωβρίου 2010)

St’ Astra:   (Αθήνα, 18 Αυγούστου 2010)

 

2012: The World's 50 Best Restaurants


Τα 80 πιο συχνά λάθη των εστιατορίων, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο σύμβουλο εστιατορίων Aaron Allen


Πως θα αντιμετωπίσετε τους δύσκολους, τους δυσαρεστημένους

ή τους θυμωμένους πελάτες σας;


****

 ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΟ FACEBOOK

 

 

TA ATOMIKA ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ στην

 Χ-ΗELLENICA, την Εικονική Έκθεση Ελληνικών Τροφίμων, Ποτών, Παραδοσιακών Προϊόντων & Υπηρεσιών στο Διαδίκτυο! 

 

****

Σειρά άρθρων «Αγοράζουμε Ελληνικά 

Πρώτο (15/3/2010), Δεύτερο (14/6/2010), Τρίτο (12/7/2010), Τέταρτο (5/2/2011), Πέμπτο (6/5/2011),

Έκτο (8/6/2011), Έβδομο (4/8/2011), Όγδοο (25/11/2011), Ένατο (28/3/2012), Δέκατο (4/7/2012)

 

***

 

Αγοράζουμε Ελληνικά / Εξάγουμε Ελληνικά!

(24/1/2013)

 

****

 Λαθρομετανάστευση (4/7/2011) , Ελλάδα ώρα ΜΗΔΕΝ (30/5/2012), Business Exit (4/11/2012)


****

ΕΡΕΥΝΕΣ / ΑΡΘΡΑ

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΜΠΥΡΑΣ 2012 ,  ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ  ,  ΥΓΡΑ ΠΙΑΤΩΝ  ,  

ΤΣΙΠΟΥΡΟ  ,  ΚΡΑΣΙ  ,    ΦΕΤΑ  ,  ΜΕΛΙ  ,

ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ 2011  ,    ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ ΝΕΡΑ  ,  ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΠΟΤΑ 2012

 

Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρία (Ι.Κ.Ε):

Η νέα μορφή εταιρίας, με κεφάλαιο μόλις ενός Ευρώ, τα βήματα & το κόστος δημιουργίας της καθώς και οι προθεσμίες υποχρεωτικής απογραφής όλων των εταιριών – Συνέντευξη του Μιχάλη Γιάγκα, Προέδρου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Επιμελητηρίων

 

 ****

 Σειρά άρθρων για Τουρκική Δημοκρατία

 H Τουρκολαγνεία των «μεγάλων» μας καναλιών για μια χούφτα ….. Ευρώπουλα! 

- Ένα απίστευτο άρθρο Τούρκου διανοούμενου για την Άλωση της Πόλης


2012: Αδιέξοδα & προβλήματα (8/1/2013), Ήττα στρατιωτικών (19/8/2011)

 Τρίγωνο Βερμουδών (24/8/2010), Ελληνικά νησιά & τουρκικός επεκτατισμός (12/1/2009),

  Συνθήκη της Λωζάνης (4/9/2009),  Ένταξη στην ΕΕ (30/11/2009),

Τούρκοι & Σκοπιανοί (19/4/2008)

Σύγχρονα γιουσουφάκια & Σουλειμάν ο μεγαλοπρεπής  

 

****

Άρθρα για Ελληνικά προϊόντα & Ελληνικές επιχειρήσεις:  

 

Σοκολάτα ΙΟΝ ,    Μπισκότα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ,

Μπύρα FIX Hellas ,    Μπύρα ΒΕΡΓΙΝΑ ,

M E T A X A ,   Αθηναϊκή Ζυθοποιϊα 

Ούζο ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ - ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ , Τσίπουρο ΤΣΙΛΙΛΗ ,

Τυρί ΔΩΔΩΝΗ , Τυροκομείο ΑΡΒΑΝΙΤΗ , Γιαούρτι ΦΑΓΕ ,

Βαλσαμικό ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ,

Νερό ΒΙΚΟΣ , Μπαχαρικά ΗΛΙΟΣ ,

Αναψυκτικά ΛΟΥΞ , Αναψυκτικά Coca-Coca ,

Ελαιόλαδο TERRA CRETAΕλαιόλαδο ΜΙΝΕΡΒΑ ,

Κρασιά ΙΝΟ , Βιδιανό ΑΛΕΞΑΚΗΚρασιά ΣΑΜΟΥ ,

Κρασιά ΜΠΟΥΤΑΡΗ , Κτήμα ΣΚΟΥΡΑ ,

 Κτήματα ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ , Αμπελουργική ΣΩΚΟΣ , Κτήμα ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ,

 Στρώματα DIMSTEL , Σαπούνι ΣΠΟΡΑΔΕΣ ,

Παξιμάδια ΚΑΛΑΜΠΟΚΗΣ / ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ ΜΗΛΟΣ ,

Εργαστήρι Τροφίμων ΤΑΚΕ , Φάρμα Μητσόπουλου

 

 ******

  

Στο ηλεκτρονικό μας βιβλιοπωλείο μπορείτε να παραγγείλετε τα βιβλία:

Βασίλη Βιλιάρδου «Η Κρίση των Κρίσεων» Βιβλίο Α΄

Βασίλη Βιλιάρδου «Η Κρίση των Κρίσεων» Βιβλίο Β΄

Βασίλη Βιλιάρδου «Σκάκι με το διάβολο» (Το τρίτο βιβλίο της σειράς «Η Κρίση των κρίσεων»)

Βασίλη Βιλιάρδου «Υπέρβαση Εξουσίας»

 

Λεωνίδα Κουμάκη «Το Θαύμα – Μια πραγματική ιστορία»

Leonidas Koumakis «The Miracle – A true story»

  


* Ο Λεωνίδας Κουμάκης, γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και επί τρεις δεκαετίες, με την ιδιότητα του Διευθυντού Εξαγωγών Ελληνικής Οινοβιομηχανίας, ταξίδευσε στις 4 από τις 5 ηπείρους του πλανήτη μας, δημιουργώντας ένα εκτεταμένο δίκτυο διανομής σε 32 χώρες. Είναι συγγραφέας των βιβλίων «Το Θαύμα-Μια πραγματική ιστορία» (πρώτη έκδοση 1992,  η τέταρτη έκδοση το 2008 – περισσότερα στο  – shop της ιστοσελίδας ) και «Ματιές στις ρίζες του Ελληνισμού» (1997). Τον Δεκέμβριο 1996 κυκλοφόρησε  τον σύντομο «Aποχαιρετισμό».

 





Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον;

 Επιστροφή
 

 
© Copyright 2005-2012 K&B Analysis ΕΠΕ. Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση / αναπαραγωγή περιεχομένων του παρόντος website με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς προηγούμενη έγγραφη άδεια των εκδοτών.