ECONOMICS - INDUSTRY & TRADE - EXPORT MARKETS   [Αρχική Σελίδα]










Ένας κι΄ Ένας: Εξαιρετική γαστρονομική εμπειρία στην Νέα Μάκρη, μια ανάσα από την Αθήνα, σε ιδιαίτερα φιλικές τιμές!

    

 


Τελικά, σε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα τίποτα δεν είναι τυχαίο: Ο Γιώργος και ο Μιχάλης Περτέσης, δυο αδέλφια που υπηρέτησαν για χρόνια την μαζική εστίαση (στο catering ο πρώτος, Chef σε μεγάλα εστιατόρια ο δεύτερος) ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν κάτι πραγματικά ξεχωριστό: Μια δημιουργική κουζίνα με γερά θεμέλια στην Ελληνική γαστρονομική παράδοση και στα αγνά, επιλεγμένα υλικά (πρώτες ύλες), εμπλουτισμένη όμως με μοντέρνες γευστικές πινελιές, γεμάτες κέφι και φαντασία, που προσφέρουν ένα συνολικό αποτέλεσμα – έκπληξη!

Η έκπληξη γίνεται ακόμα μεγαλύτερη από τις ιδιαίτερα φιλικές τιμές – ανάλογο επίπεδο γευστικής εμπειρίας χρεώνεται συνήθως σε (τουλάχιστον) διπλάσιες τιμές – σαν συμβολική συνεισφορά στις τρέχουσες, σημαντικές οικονομικές δυσκολίες της κοινωνίας μας. 

 


Όλα αυτά σε ένα μικρό, προσεγμένο και φιλικό χώρο ο οποίος το καλοκαίρι απλώνεται και σε μεγάλο κήπο προσφέροντας, εκτός από τις πεντανόστιμες λιχουδιές,  κρασί από τον Ελληνικό αμπελώνα (χύμα σε λευκό ή κόκκινο και πολύ προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες εμφιαλωμένου όπως Μοσχοφίλερο Ορεινός Ήλιος, Μεγαπάνος Πέτρινα Κελάρια, Βιβλία Χώρα λευκό, Μαλαγουζιά Κτήμα Άλφα, Νεμέα Παπαιωάννου, Νάουσα Μπουτάρη, Syrah Καρυπίδη, Ακακίες Κτήμα Κυρ-Γιάννη) και επιλεγμένες μπύρες μικρών ζυθοποιείων  από την ολοένα και πιο πλούσια εγχώρια παραγωγή, (σχετικό με τον ζύθο είναι το άρθρο μας 18ης Φεβρουαρίου 2013 με τίτλο Μπύρα : Το πανόραμα της ελληνικής αγοράς ζύθου το 2012, με όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή ελληνικής μπύρας καθώς και την πορεία των εισαγωγών & των εξαγωγών μπύρας).

 


Η «παρέλαση» πολλών, διαφορετικών και ευρηματικών λιχουδιών, με μοναδική φαντασία και νοστιμιά, αποτελούν το μυστικό της γαστρονομικής απόλαυσης που προσφέρουν οι δημιουργοί του «Ένας κι΄ Ένας»*. Πλούσιες επιλογές ορεκτικών (Ψωμί με προζύμι ψημένο στα ξύλα και κριτσίνια πολύσπορα Ρεγγοσαλάτα με ξεροψημένες πιτούλες, Παπατοφουρταλιά με καπνιστά λουκάνικα, Χταπόδι τηγανητό με φάβα και καπαρόφυλλα, Τσιπούρα μαριναρισμένη με θυμάρι λεμόνι και αλμυρίκια, Γαύρος σε ζεστό χωριάτικο ψωμί με τριμμένη ντομάτα, Τσιγαριστό απάκι σβησμένο με αρωματικό ξύδι, Καλαμαράκι γόνος με ταραμοσαλάτα, Χορτοκεφτέδες με μαραθόσπορο και ξυνή κρέμα, Τυροπιτάρια με πετρωτή Άνδρου και ψιλοκομμένο άνιθο, Κρύα πίτα μελιτζάνες κρέμα από ξυνομυζήθρα και πελτέ από πιπεριά Φλωρίνης, Λαδένια με φρέσκια ντομάτα αρωματισμένη με θρούμπη και ελαιόλαδο, Φρέσκιες τραγανές πατάτες) τα οποία εμπλουτίζονται με συμπληρωματικές δημιουργίες από εποχιακές πρώτες ύλες, φρέσκιες σαλάτες (Κρίθινο παξιμάδι με σταμναγκάθι, ντομάτα, κάπαρη, φέτα και ελαιόλαδο με φρέσκια ρίγανη, Δροσερά πράσινα σαλατικά με τυρί μελίχλωρο Λήμνου σχάρας και πέστο λιαστής ντομάτας, Πλιγούρι με ψιλοκομμένη ντομάτα αγγούρι δυόσμο και τσίπς από πίτες, Ρόκα με φρέσκα κολοκυθάκια μαριναρισμένα με σιναπόσπορο και λεμόνι) που επίσης εμπλουτίζονται και από διαφορετικά είδη κάθε εποχή του χρόνου, γευστικά ζυμαρικά (Ριζότο με πράσινα σπαράγγια και μοσχολέμονο, Κριθαρωτό με γαρίδες, Πένες με φρέσκια ντομάτα και βασιλικό, Ταλλιατέλες με βασιλομανίταρα), gourmet γεύσεις και κύρια πιάτα με δημιουργική  φαντασία (Κόκορας με φρέσκια ντομάτα, χωριάτικες χυλοπίτες με λιωμένο στακοβούτυρο και ξερή μυζήθρα, Μπιφτεκάκια σχάρας με τραγανές φρεσκοτηγανισμένες πατάτες, Κοτόπουλο σχάρας μερινέ με σαφράν, θυμάρι και τραγανές φρεσκοτηγανισμένες πατάτες, Κόντρα από μοσχαράκι γάλακτος σχάρας με πατάτα λιωμένη, και κρύα σάλτσα από ντοματίνια και βασιλικό, Χοιρινή παντσέτα ψημένη σε μέλι και ξύδι με πουρέ καπνιστής μελιντζάνας) και βέβαια πρωτότυπα γλυκά (Μους με διπλή σοκολάτα και μπισκότο πραλίνας, Σπασμένες μαρέγκες με παγωτό βανίλια μαδαγασκάρης και φρέσκες φράουλες, Ελαφριά κρέμα με μασκαρπόνε και ψημένο μπισκότο, Τραγανό φύλλο ψημένο με ζάχαρη κρεμέ λεμόνι και καραμελιασμένα φουντούκια).

 

 

Πέρα όμως από όλα αυτά, δεν λείπουν τα ξεχωριστά πιάτα ημέρας από πρώτες ύλες κάθε εποχής του χρόνου με την ιδιαίτερη έμπνευση και την προσωπική σφραγίδα του δημιουργού τους!

Εκτός από το γεγονός ότι οι δημιουργοί του εστιατορίου εφαρμόζουν στην πράξη της δουλειάς τους την φιλοσοφία «Αγοράζουμε Ελληνικά!», οι πιθανότητες να φύγετε από το μικρό, οικονομικό και φιλικό αυτό εστιατόριο χωρίς να θυμάστε ότι απολαύσετε ένα υπέροχο φαγητό είναι από ελάχιστες έως… ανύπαρκτες! Αν βρίσκεστε στην πρωτεύουσα και αμφιβάλετε, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε «του λόγου το αληθές» καθημερινά (εκτός Δευτέρας) από τις 7 το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ – τα Σαββατοκύριακα το εστιατόριο αρχίζει την λειτουργία του από τις 1 το μεσημέρι.

Θα πληρώσετε (κατά μέσο όρο) από 20 έως 23 Ευρώ το άτομο και θα φύγετε με την βεβαιότητα πως τα χρήματα που διαθέσατε για το φαγητό που απολαύσατε, ήταν πολύ λίγα….

 

Λεωνίδας Κουμάκης

30 Μαΐου 2013

lk@kbanalysis.com

 

 

*To Εστιατόριο «Ένας κι΄ Ένας», βρίσκεται στην οδό Νικ. Πλαστήρα 9 Α, στην Ανατολική ακτή της Νέας Μάκρης (βορειοανατολική Αττική), 32 περίπου χιλιόμετρα από την Αθήνα. Η ιστοσελίδα του εστιατορίου λειτουργεί στην διεύθυνση www.enaskenastaverna.gr και τα τηλέφωνα επικοινωνίας του είναι 22940 50650 και 6985 064 869. Καλή όρεξη! 


 

AΡΘΡΑ ΓΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ:


Αθήρι (Καστοριά, 8 Απριλίου 2013)

  Γεύσεις με ονομασία προελεύσεως (Αθήνα, 11 Φεβρουαρίου 2013) 

Pandeli (Αθήνα, 5 Δεκεμβρίου 2012) 

Aleria  (Αθήνα 5 Νοεμβρίου 2012),

Ταβέρνα Θωμάς (Φλώρινα, 10 Αυγούστου 2012),

 Σπονδή (Αθήνα, 10 Ιουλίου 2012),

Saltsa  (Σαντορίνη, 6 Ιουνίου 2012),

  VARKA    (New Jersey, 4 Απριλίου  2012),

Κήπος των Γεύσεων   (Ηράκλειο, 5 Μαρτίου  2012),

Εστιατόρια Milos    (Αθήνα κ.λ.π., 6 Φεβρουαρίου 2012),

  Βασίλαινας    (Πειραιάς, 18 Δεκεμβρίου 2011),

Palmie Bistro   (Αλυσίδα, 28 Νοεμβρίου 2011),

Τα νησιά       (Θεσσαλονίκη10 Οκτωβρίου 2011),

 Paradiso   (Αθήνα, 13 Σεπτεμβρίου 2011),

Μόλυβος      (Θεσσαλονίκη25 Αυγούστου 2011)

Applebees:   (Αλυσίδα, 3 Αυγούστου 2011)

Ideal:    (Αθήνα, 18 Μαΐου 2011)

Όμιλος Καστελόριζο:   (Αθήνα,  2 Μαΐου 2011)

Στου Καχριμάνη:    (Αθήνα, Ψυρρή 28 Φεβρουαρίου 2011)

Αλάτσι:    (Αθήνα, 24 Ιανουαρίου 2011)

Πλόες:    (Καστέλλα, 28 Δεκεμβρίου 2010)

Nobu Matsuhisa:    (Αθήνα, Μύκονος 4 Οκτωβρίου 2010)

St’ Astra:   (Αθήνα, 18 Αυγούστου 2010)

 


2012 : Τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου 


Τα 80 πιο συχνά λάθη των εστιατορίων, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο σύμβουλο εστιατορίων Aaron Allen


Πως θα αντιμετωπίσετε τους δύσκολους, τους δυσαρεστημένους

ή τους θυμωμένους πελάτες σας;


****

 ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΟ FACEBOOK

 

 

TA ATOMIKA ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ στην

 Χ-ΗELLENICA, την Εικονική Έκθεση Ελληνικών Τροφίμων, Ποτών, Παραδοσιακών Προϊόντων & Υπηρεσιών στο Διαδίκτυο! 

 

****

Σειρά άρθρων «Αγοράζουμε Ελληνικά 

Πρώτο (15/3/2010), Δεύτερο (14/6/2010), Τρίτο (12/7/2010), Τέταρτο (5/2/2011), Πέμπτο (6/5/2011),

Έκτο (8/6/2011), Έβδομο (4/8/2011), Όγδοο (25/11/2011), Ένατο (28/3/2012), Δέκατο (4/7/2012)

 

***

 

Αγοράζουμε Ελληνικά / Εξάγουμε Ελληνικά!

(24/1/2013)

 

****

 Λαθρομετανάστευση (4/7/2011) , Ελλάδα ώρα ΜΗΔΕΝ (30/5/2012), Business Exit (4/11/2012)


****

ΕΡΕΥΝΕΣ / ΑΡΘΡΑ

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΜΠΥΡΑΣ 2012 ,  ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ  ,  ΥΓΡΑ ΠΙΑΤΩΝ  ,  

ΤΣΙΠΟΥΡΟ  ,  ΚΡΑΣΙ  ,    ΦΕΤΑ  ,  ΜΕΛΙ  ,

ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ 2011  ,    ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ ΝΕΡΑ  ,  ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΠΟΤΑ 2012

 

Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρία (Ι.Κ.Ε):

Η νέα μορφή εταιρίας, με κεφάλαιο μόλις ενός Ευρώ, τα βήματα & το κόστος δημιουργίας της καθώς και οι προθεσμίες υποχρεωτικής απογραφής όλων των εταιριών – Συνέντευξη του Μιχάλη Γιάγκα, Προέδρου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Επιμελητηρίων

 

 ****

 Σειρά άρθρων για Τουρκική Δημοκρατία

 Τουρκολαγνεία των «μεγάλων» μας καναλιών για μια χούφτα ….. Ευρώπουλα! - Ένα απίστευτο άρθρο Τούρκου διανοούμενου για την Άλωση της Πόλης


2012: Αδιέξοδα & προβλήματα (8/1/2013), Ήττα στρατιωτικών (19/8/2011)

 Τρίγωνο Βερμουδών (24/8/2010), Ελληνικά νησιά & τουρκικός επεκτατισμός (12/1/2009),

  Συνθήκη της Λωζάνης (4/9/2009),  Ένταξη στην ΕΕ (30/11/2009),

Τούρκοι & Σκοπιανοί (19/4/2008)

Σύγχρονα γιουσουφάκια & Σουλειμάν ο μεγαλοπρεπής  

 

****

Άρθρα για Ελληνικά προϊόντα & Ελληνικές επιχειρήσεις:  

 

Σοκολάτα ΙΟΝ ,    Μπισκότα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ,

Μπύρα FIX Hellas ,    Μπύρα ΒΕΡΓΙΝΑ ,

M E T A X A ,   Αθηναϊκή Ζυθοποιϊα 

Ούζο ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ - ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ , Τσίπουρο ΤΣΙΛΙΛΗ ,

Τυρί ΔΩΔΩΝΗ , Τυροκομείο ΑΡΒΑΝΙΤΗ , Γιαούρτι ΦΑΓΕ ,

Βαλσαμικό ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ,

Νερό ΒΙΚΟΣ , Μπαχαρικά ΗΛΙΟΣ ,

Αναψυκτικά ΛΟΥΞ , Αναψυκτικά Coca-Coca ,

Ελαιόλαδο TERRA CRETAΕλαιόλαδο ΜΙΝΕΡΒΑ ,

Κρασιά ΙΝΟ , Βιδιανό ΑΛΕΞΑΚΗΚρασιά ΣΑΜΟΥ ,

Κρασιά ΜΠΟΥΤΑΡΗ , Κτήμα ΣΚΟΥΡΑ ,

 Κτήματα ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ , Αμπελουργική ΣΩΚΟΣ , Κτήμα ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ,

 Στρώματα DIMSTEL , Σαπούνι ΣΠΟΡΑΔΕΣ ,

Παξιμάδια ΚΑΛΑΜΠΟΚΗΣ / ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ ΜΗΛΟΣ ,

Εργαστήρι Τροφίμων ΤΑΚΕ , Φάρμα Μητσόπουλου , Μπύρα Volkan .

 

 ******

  

Στο ηλεκτρονικό μας βιβλιοπωλείο μπορείτε να παραγγείλετε τα βιβλία:

Βασίλη Βιλιάρδου «Η Κρίση των Κρίσεων» Βιβλίο Α΄

Βασίλη Βιλιάρδου «Η Κρίση των Κρίσεων» Βιβλίο Β΄

Βασίλη Βιλιάρδου «Σκάκι με το διάβολο» (Το τρίτο βιβλίο της σειράς «Η Κρίση των κρίσεων»)

Βασίλη Βιλιάρδου «Υπέρβαση Εξουσίας»

 

Λεωνίδα Κουμάκη «Το Θαύμα – Μια πραγματική ιστορία»

Leonidas Koumakis «The Miracle – A true story»

  


* Ο Λεωνίδας Κουμάκης, γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και επί τρεις δεκαετίες, με την ιδιότητα του Διευθυντού Εξαγωγών Ελληνικής Οινοβιομηχανίας, ταξίδευσε στις 4 από τις 5 ηπείρους του πλανήτη μας, δημιουργώντας ένα εκτεταμένο δίκτυο διανομής σε 32 χώρες. Είναι συγγραφέας των βιβλίων «Το Θαύμα-Μια πραγματική ιστορία» (πρώτη έκδοση 1992,  η τέταρτη έκδοση το 2008 – περισσότερα στο  – shop της ιστοσελίδας ) και «Ματιές στις ρίζες του Ελληνισμού» (1997). Τον Δεκέμβριο 1996 κυκλοφόρησε  τον σύντομο «Aποχαιρετισμό».

 

 




Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον;

 Επιστροφή
 

 
© Copyright 2005-2012 K&B Analysis ΕΠΕ. Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση / αναπαραγωγή περιεχομένων του παρόντος website με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς προηγούμενη έγγραφη άδεια των εκδοτών.