ECONOMICS - INDUSTRY & TRADE - EXPORT MARKETS   [Αρχική Σελίδα]










Ελαίας Γη: Πληθωρικές γεύσεις παραδοσιακής, σύγχρονης αλλά και δημιουργικής Ελληνικής κουζίνας στην Πολιτεία μέσα σε ένα εντυπωσιακό χώρο.


 

 

Όσο και αν ψάξουμε δύσκολα θα εντοπίσουμε σε ολόκληρη την Αθήνα ένα εστιατόριο το οποίο να μπορεί να προσφέρει, μέσα σε μια επίσκεψη, μια τόσο πληθωρική «γεύση» όχι μόνο της παραδοσιακής ή της σύγχρονης αλλά και της δημιουργικής Ελληνικής κουζίνας! Ο λόγος για το «Ελαίας Γή» στην Πολιτεία, σε ένα από τα πιο «βόρεια» προάστια της πρωτεύουσας.

Το εστιατόριο, σκαρφαλωμένο στο ύψος της πλατείας, βουτηγμένο στο πράσινο της περιοχής και με μια απέραντη θέα πάνω στην Αττική, σε υποδέχεται σε ένα χώρο εξαιρετικά φροντισμένο, με σχολαστική προσοχή και στην παραμικρή του λεπτομέρεια. 

 

      

 

Για να φτάσει κανείς στο εστιατόριο πρέπει πρώτα να περάσει από τον «λαβύρινθο» ενός κελαριού, με εκατοντάδες φιάλες κρασιών που παλαιώνουν νωχελικά στις γωνιές  του, σε μια ατμοσφαιρική διαδρομή που καταλήγει σε ένα κερασμένο ποτήρι «Μαστίχας Χίου» (του λικέρ που αποτελεί προϊόν απόσταξης αυθεντικής μαστίχας) και τσίπουρου.

Στο εστιατόριο, πληθωρικές πινελιές μιας παραδοσιακής «σκηνογραφίας», με λαχανικά, φρούτα, γλυκά του κουταλιού, αρωματισμένο ελαιόλαδο, παραδοσιακά αντικείμενα κ.α., σε προδιαθέτουν για την συναρπαστική ξενάγηση στις μοναδικές γεύσεις της Ελληνικής κουζίνας. Άλλωστε γι΄ αυτό φροντίζουν τρία μάλλον ατέλειωτα μενού  (Μενού προκαθορισμένης τιμής 45 Ευρώ με 24 γεύσεις και Μενού προκαθορισμένης τιμής 33 έως 40 Ευρώ, με 14 γεύσεις). Όλα μαγειρεμένα με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (έτσι ώστε να δικαιώνεται και το όνομα του εστιατορίου «Ελαίας γη») - τα περισσότερα φαγητά σε ξυλόφουρνο. Όλα εμπνευσμένα από τις ρίζες της μαγειρικής μας παράδοσης, με την «αλλοίωση» μιας δημιουργικής φαντασίας, σε εποχικά κυρίως προϊόντα, χωρίς βέβαια να αποκλείονται και κάποιες εκπλήξεις.

 

    

 

24 ή 14 διαφορετικές γεύσεις που αλλάζουν ανάλογα με την εποχή, αποτελούν μια αυθεντική ξενάγηση στα μυστικά της Ελληνικής κουζίνας με αγνά, εποχικά προϊόντα της Ελληνικής γης.  Και φυσικά με μια ποικιλία Ελληνικών κρασιών (λευκά, ροζέ ή ερυθρά) που το καθ΄ ένα από αυτά, συνδυάζει ιδανικά τις μοναδικές γεύσεις της Ελληνικής κουζίνας , καθώς και επιλογές από 4 «Κτήματα», σε τιμές από 16 έως 20 Ευρώ ανά φιάλη. 

Από τα πιο «δυνατά σημεία» του εστιατορίου πάντως είναι κάποια πράγματα που παντού θεωρούνται αυτονόητα, χωρίς δυστυχώς να είναι: Η εξυπηρέτηση και η καθαριότητα όμως στο «Ελαίας Γή» είναι μια πραγματικότητα που σε προδιαθέτει θετικά.

Το εστιατόριο αποτελεί εξαιρετική πρόταση για οικογενειακά ή επαγγελματικά γεύματα – ιδιαίτερα όταν ξένοι επισκέπτες πρόκειται να έρθουν σε γευστική επαφή με την Ελληνική κουζίνα. Είναι βέβαιο πως θα μείνουν ευχαριστημένοι και πολύ πιθανό η χώρα μας να κερδίσει και άλλους φανατικούς θαυμαστές της γαστρονομίας της!

 

     

 

Το εστιατόριο «Ελαίας Γή» στην πρωτεύουσα (Δεξαμενής & Ολυμπιονικών 4, Πολιτεία, Τηλ.: 210 620 0005, 210 620 6433, Fax: 210 8078035) λειτουργεί καθημερινά από τις 7 το απόγευμα – την Κυριακή το εστιατόριο λειτουργεί το μεσημέρι - το βράδυ παραμένει κλειστό. Η μέση κατά άτομο τιμή που θα πληρώσετε κυμαίνεται από 28 έως 45 Ευρώ. Στην συμπρωτεύουσα λειτουργεί ένα ακόμα εστιατόριο με το ίδιο όνομα (Δημητρίου Τσιαπάνου 52, δίπλα στο δάσος του Σέιχ Σου, Θεσσαλονίκη) που αποτελεί όμως απλή συνωνυμία. 

 

Λεωνίδας Κουμάκης*

26 Ιουνίου 2013

lk@kbanalysis.com 

 


AΡΘΡΑ ΓΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ:

   Ένας κι ένας (Νέα Μάκρη Αττικής, 30 Μαίου 2013)

 Αθήρι (Καστοριά, 8 Απριλίου 2013)

  Γεύσεις με ονομασία προελεύσεως (Αθήνα, 11 Φεβρουαρίου 2013) 

Pandeli (Αθήνα, 5 Δεκεμβρίου 2012) 

Aleria  (Αθήνα 5 Νοεμβρίου 2012),

Ταβέρνα Θωμάς (Φλώρινα, 10 Αυγούστου 2012),

 Σπονδή (Αθήνα, 10 Ιουλίου 2012),

Saltsa  (Σαντορίνη, 6 Ιουνίου 2012),

  VARKA    (New Jersey, 4 Απριλίου  2012),

Κήπος των Γεύσεων   (Ηράκλειο, 5 Μαρτίου  2012),

Εστιατόρια Milos    (Αθήνα κ.λ.π., 6 Φεβρουαρίου 2012),

  Βασίλαινας    (Πειραιάς, 18 Δεκεμβρίου 2011),

Palmie Bistro   (Αλυσίδα, 28 Νοεμβρίου 2011),

Τα νησιά       (Θεσσαλονίκη10 Οκτωβρίου 2011),

 Paradiso   (Αθήνα, 13 Σεπτεμβρίου 2011),

Μόλυβος      (Θεσσαλονίκη25 Αυγούστου 2011)

Applebees:   (Αλυσίδα, 3 Αυγούστου 2011)

Ideal:    (Αθήνα, 18 Μαΐου 2011)

Όμιλος Καστελόριζο:   (Αθήνα,  2 Μαΐου 2011)

Στου Καχριμάνη:    (Αθήνα, Ψυρρή 28 Φεβρουαρίου 2011)

Αλάτσι:    (Αθήνα, 24 Ιανουαρίου 2011)

Πλόες:    (Καστέλλα, 28 Δεκεμβρίου 2010)

Nobu Matsuhisa:    (Αθήνα, Μύκονος 4 Οκτωβρίου 2010)

St’ Astra:   (Αθήνα, 18 Αυγούστου 2010)

 


2012 : Τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου 


Τα 80 πιο συχνά λάθη των εστιατορίων, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο σύμβουλο εστιατορίων Aaron Allen


Πως θα αντιμετωπίσετε τους δύσκολους, τους δυσαρεστημένους

ή τους θυμωμένους πελάτες σας;

 

****

Σειρά άρθρων «Αγοράζουμε Ελληνικά 

Πρώτο (15/3/2010), Δεύτερο (14/6/2010), Τρίτο (12/7/2010), Τέταρτο (5/2/2011), Πέμπτο (6/5/2011),

Έκτο (8/6/2011), Έβδομο (4/8/2011), Όγδοο (25/11/2011), Ένατο (28/3/2012), Δέκατο (4/7/2012)

 

***

 

Αγοράζουμε Ελληνικά / Εξάγουμε Ελληνικά!

(24/1/2013)

 

****

Λαθρομετανάστευση: O πολυπολιτισμικός εποικισμός της σύγχρονης Ελλάδος με την ανοχή όλων μας.

 Λαθρομετανάστευση (4/7/2011) , Ελλάδα ώρα ΜΗΔΕΝ (30/5/2012), Business Exit (4/11/2012)


****

ΕΡΕΥΝΕΣ / ΑΡΘΡΑ

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΜΠΥΡΑΣ 2012 ,  ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ  ,  ΥΓΡΑ ΠΙΑΤΩΝ  ,  

ΤΣΙΠΟΥΡΟ  ,  ΚΡΑΣΙ  ,    ΦΕΤΑ  ,  ΜΕΛΙ  ,

ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ 2011  ,    ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ ΝΕΡΑ  ,  ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΠΟΤΑ 2012

 

Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρία (Ι.Κ.Ε):

Η νέα μορφή εταιρίας, με κεφάλαιο μόλις ενός Ευρώ, τα βήματα & το κόστος δημιουργίας της καθώς και οι προθεσμίες υποχρεωτικής απογραφής όλων των εταιριών – Συνέντευξη του Μιχάλη Γιάγκα, Προέδρου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Επιμελητηρίων

 

 ****

 Σειρά άρθρων για Τουρκική Δημοκρατία

 Τουρκολαγνεία των «μεγάλων» μας καναλιών για μια χούφτα ….. Ευρώπουλα! - Ένα απίστευτο άρθρο Τούρκου διανοούμενου για την Άλωση της Πόλης


2012: Αδιέξοδα & προβλήματα (8/1/2013), Ήττα στρατιωτικών (19/8/2011)

 Τρίγωνο Βερμουδών (24/8/2010), Ελληνικά νησιά & τουρκικός επεκτατισμός (12/1/2009),

  Συνθήκη της Λωζάνης (4/9/2009),  Ένταξη στην ΕΕ (30/11/2009),

Τούρκοι & Σκοπιανοί (19/4/2008)

Σύγχρονα γιουσουφάκια & Σουλειμάν ο μεγαλοπρεπής  

 

****

Άρθρα για Ελληνικά προϊόντα & Ελληνικές επιχειρήσεις:  

 

Σοκολάτα ΙΟΝ ,    Μπισκότα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ,

Μπύρα FIX Hellas ,    Μπύρα ΒΕΡΓΙΝΑ ,

M E T A X A ,   Αθηναϊκή Ζυθοποιϊα 

Ούζο ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ - ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ , Τσίπουρο ΤΣΙΛΙΛΗ ,

Τυρί ΔΩΔΩΝΗ , Τυροκομείο ΑΡΒΑΝΙΤΗ , Γιαούρτι ΦΑΓΕ ,

Βαλσαμικό ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ,

Νερό ΒΙΚΟΣ , Μπαχαρικά ΗΛΙΟΣ ,

Αναψυκτικά ΛΟΥΞ , Αναψυκτικά Coca-Coca ,

Ελαιόλαδο TERRA CRETAΕλαιόλαδο ΜΙΝΕΡΒΑ ,

Κρασιά ΙΝΟ , Βιδιανό ΑΛΕΞΑΚΗΚρασιά ΣΑΜΟΥ ,

Κρασιά ΜΠΟΥΤΑΡΗ , Κτήμα ΣΚΟΥΡΑ ,

 Κτήματα ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ , Αμπελουργική ΣΩΚΟΣ , Κτήμα ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ,

 Στρώματα DIMSTEL , Σαπούνι ΣΠΟΡΑΔΕΣ ,

Παξιμάδια ΚΑΛΑΜΠΟΚΗΣ / ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ ΜΗΛΟΣ ,

Εργαστήρι Τροφίμων ΤΑΚΕ , Φάρμα Μητσόπουλου , Μπύρα Volkan .

 

 ******

 ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΟ FACEBOOK

 

 

TA ATOMIKA ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ στην

 Χ-ΗELLENICA, την Εικονική Έκθεση Ελληνικών Τροφίμων, Ποτών, Παραδοσιακών Προϊόντων & Υπηρεσιών στο Διαδίκτυο! 


  ****


Στο ηλεκτρονικό μας βιβλιοπωλείο μπορείτε να παραγγείλετε τα βιβλία:

Βασίλη Βιλιάρδου «Η Κρίση των Κρίσεων» Βιβλίο Α΄

Βασίλη Βιλιάρδου «Η Κρίση των Κρίσεων» Βιβλίο Β΄

Βασίλη Βιλιάρδου «Σκάκι με το διάβολο» (Το τρίτο βιβλίο της σειράς «Η Κρίση των κρίσεων»)

Βασίλη Βιλιάρδου «Υπέρβαση Εξουσίας»

 

Λεωνίδα Κουμάκη «Το Θαύμα – Μια πραγματική ιστορία»

Leonidas Koumakis «The Miracle – A true story»

  


* Ο Λεωνίδας Κουμάκης, γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και επί τρεις δεκαετίες, με την ιδιότητα του Διευθυντού Εξαγωγών Ελληνικής Οινοβιομηχανίας, ταξίδευσε στις 4 από τις 5 ηπείρους του πλανήτη μας, δημιουργώντας ένα εκτεταμένο δίκτυο διανομής σε 32 χώρες. Είναι συγγραφέας των βιβλίων «Το Θαύμα-Μια πραγματική ιστορία» (πρώτη έκδοση 1992,  η τέταρτη έκδοση το 2008 – περισσότερα στο  – shop της ιστοσελίδας ) και «Ματιές στις ρίζες του Ελληνισμού» (1997). Τον Δεκέμβριο 1996 κυκλοφόρησε  τον σύντομο «Aποχαιρετισμό».

 

 




Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον;

 Επιστροφή
 

 
© Copyright 2005-2012 K&B Analysis ΕΠΕ. Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση / αναπαραγωγή περιεχομένων του παρόντος website με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς προηγούμενη έγγραφη άδεια των εκδοτών.