ECONOMICS - INDUSTRY & TRADE - EXPORT MARKETS   [Αρχική Σελίδα]










Ο Μεθυμναίος Οίνοςχορηγός, μαζί με την ΕΡΤ και την UNESCO, στο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Για το Δικαίωμα στην Πόλη

Ο Μεθυμναίος Οίνος, γνωστός από το παρελθόν για παρόμοιες δράσεις, ήταν χορηγός, μαζί με την ΕΡΤ και την UNESCO, στο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Για το Δικαίωμα στην Πόλη, που διεξήχθη 12 και 13 Μαΐου υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων στο Πολιτιστικό του Κέντρο “Μελίνα” και που διοργανώθηκε από το Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σκοπός του συμποσίου ήταν να αναδείξει τις όμορφες πτυχές της ζωής στην πόλη, θέτοντας παράλληλα προβληματισμούς και προτάσεις για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στην Αθήνα. Την Παρασκευή 11 Μαΐου, στις 9 το βράδυ, η Οργανωτική Επιτροπή του συμποσίου υποδέχθηκε τους συνέδρους με ένα ποτήρι Μεθυμναίο στον πρωτοποριακό χώρο του Booze Cooperativa, όπου εξελίχθηκε εικαστική παρέμβαση με θέμα την πόλη από τους φοιτητές του τμήματος. Ήταν μία πολύ ζωντανή εκδήλωση, με έντονο συναίσθημα και νεανικό πνεύμα. Εξαιρετικά και καλλιτεχνικά πρωτοποριακά τα μικρού μήκους ντοκιμαντέρ που ετοίμασαν τα παιδιά με θέμα “Ο λόφος Φιλοπάππου”, “Τα Καφενεία” και “Tα Αναφιώτικα”, προσεγγίζοντας με ιδιαίτερη ευαισθησία τρεις διαφορετικές πτυχές της ζωής στην πόλη. Η Καθηγήτρια του τμήματος Πέπη Ρηγοπούλου, επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής του Συμποσίου, επεσήμανε τα εξής: «Αυτή η εκδήλωση έρχεται να επισφραγίσει τις προσπάθειες πολλών ετών για τη δράση μέσα στη πόλη, για την πόλη. Έχουμε κάνει πολλές προσπάθειες για να χαρτογραφήσουμε την Αθήνα και να μην τη βλέπουμε ως μία φωτογραφία. Να συμφιλιωθούμε μαζί της και να την αγαπήσουμε. Έχουμε το δικαίωμα να ζούμε σε μία όμορφη πόλη, λέμε όχι στην επιχείρηση, ναι στις ανθρώπινες σχέσεις. Είναι αδιανόητο να ζούμε σε μία πόλη χωρίς την ομορφιά του αστικού τοπίου. Με την ευκαιρία μάλιστα των επερχόμενων εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διοργανώνοντας το συγκεκριμένο Συμπόσιο, είναι σαν να κάνουμε κάποιες παρεμβάσεις, μήπως και αλλάξουν κάποια πράγματα. Η χορηγία του Γιάννη Λάμπρου λειτούργησε με τον πιο ωραίο τρόπο στο συγκεκριμένο χώρο σήμερα. Ο Γιάννης έχει προσπαθήσει με κάθε τρόπο να κάνει το κρασί του ακόμη πιο ώριμο και ενδιαφέρον. Πρόκειται για ένα ελληνικό κρασί, χωρίς εισαγωγικά. Για τον ίδιο χαίρομαι πραγματικά που υπήρξε φοιτητής μας και που συνεχίζει να σκέφτεται και να διαβάζει». 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο σκηνοθέτης Νίκος Κούνδουρος, ο μουσικός Λουδοβίκος των Ανωγείων, ο βουλευτής του Νομού Λέσβου Γιάννης Γιαννέλλης, και οι καθηγητές Βασίλης Καραποστόλης, Γιάγκος Ανδρεάδης και Γιώργος Βέλτσος. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Οινοπαραγωγός του Μεθυμναίου Οίνου, Ιωάννης Δ. Λάμπρου, δήλωσε τα εξής για την δική τους συμβολή: «Έχω συμμετάσχει στο παρελθόν σε πολλές δράσεις σε χώρους τέχνης, η σημερινή όμως είναι για μένα ίσως η σημαντικότερη, και αυτό γιατί σηματοδοτεί την μακρόχρονη πλέον πορεία μου στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, όπου βρίσκομαι από πρωτοετής φοιτητής το 1995 και όπου τώρα ολοκληρώνω τη διδακτορική μου διατριβή με την επίβλεψη της Πέπης Ρηγοπουλου. Επίσης, σηματοδοτεί την μακρόχρονη πολύ στενή σχέση και συνεργασία μου με την Πέπη. Έτσι, η αποψινή βραδιά εκφράζει είναι σύμφυτη με ένα μεγάλο κομμάτι του εαυτού μου και με χαροποιεί ιδιαίτερα, που οι δουλειές των φοιτητών του τμήματος στο οποίο ανήκω, υπό την διδασκαλία πολύ άξιων καθηγητών, είναι τόσο υψηλού επιπέδου, όσο αυτές που είδα σήμερα. Βέβαια, σιγά-σιγά η άλλη μου πλευρά, η οινοποιία, από τώρα μέχρι τον τρύγο του Σεπτεμβρίου, θα αποκτήσει μεγαλύτερη βαρύτητα. Τώρα ετοιμάζομαι να πάω στη Λέσβο, όπου ανοίγει η εποχή της αμπελουργίας, και όπου θα απασχολούμαι σχεδόν 24 ώρες το 24ωρο στο οινοποιείο μου. Πάντα όμως πηγαινοέρχομαι μεταξύ Λέσβου και Αθήνας, φροντίζοντας να μην ξεχνάω καμία από τις δύο πλευρές του εαυτού μου, γιατί και οι δύο  είναι πολύ σημαντικές για μένα».

 



Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον;

 Επιστροφή
 

 
© Copyright 2005-2012 K&B Analysis ΕΠΕ. Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση / αναπαραγωγή περιεχομένων του παρόντος website με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς προηγούμενη έγγραφη άδεια των εκδοτών.