ECONOMICS - INDUSTRY & TRADE - EXPORT MARKETS   [Αρχική Σελίδα]


H Κρίση των κρίσεων - Βιβλίο Β

 

Το άρθρο που ζητήσατε βρίσκεται, μαζί με 26 ακόμα άρθρα – αναλύσεις* του οικονομολόγου Βασίλη Βιλιάρδου, στο Βιβλίο B της σειράς «Η Κρίση των κρίσεων».

  

 

 

Το βιβλίο αυτό δεν πωλείται σε βιβλιοπωλεία αλλά είναι διαθέσιμο στο e-shop της ιστοσελίδας www.casss.gr (στην οποία δημοσιεύονται όλα τα άρθρα – αναλύσεις του οικονομολόγου Βασίλη Βιλιάρδου) με αυτόματη πληρωμή μέσω Pay Pal και κόστος 11,90 Ευρώ (9,90 Ευρώ το βιβλίο, πλέον 2 Ευρώ ταχυδρομικά έξοδα).

Εναλλακτικά, μπορείτε να παραγγείλετε το βιβλίο με αντικαταβολή έναντι 14,20 Ευρώ (9,90 Ευρώ το βιβλίο, πλέον 2 Ευρώ ταχυδρομικά έξοδα και 2,30 Ευρώ έξοδα αντικαταβολής) με ένα τηλεφώνημα στο 210 6627 711 ή στέλνοντας e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση kb@kbanalysis.com .

 

Η ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ Βιβλίο Β , Σελίδες : 248,  Διαστάσεις 14 Χ 21 εκ.

ISBN: 978-960-98136-2-4 SET    - ISBN 978-960-98136-4-8

 

 

*Τα άρθρα – αναλύσεις που περιλαμβάνονται στο Βιβλίο B της σειράς «Η Κρίση των κρίσεων» είναι τα εξής:

(1) ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ: Κινητήρια δύναμη η υπερβάλλουσα ρευστότητα, η οποία ενισχύεται τόσο από τη μη παραγωγική τοποθέτηση του Κεφαλαίου, όσο και από τις μεθόδους διαχείρισης της κρίσης.                                                 

(2) ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ: Αντιμέτωποι με έναν τεράστιο κίνδυνο και με μία απίστευτα μεγάλη ευκαιρία, η οποία μας προσφέρει μία μοναδική δυνατότητα να διορθώσουμε λάθη δεκαετιών.

(3) ΤΟ ΕΛΙΞΙΡΙΟ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ: Ο άγριος πόλεμος για την εξασφάλιση του πολυτιμότερου εμπορεύματος στον κόσμο, απειλεί με την καταστροφή χιλιάδες επιχειρήσεις, αδύναμα κράτη και χρεωμένους καταναλωτές.                           

(4) Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ: Η «πιστωτική παγίδα» είναι μία βαριά οικονομική ασθένεια, η οποία εμφανίζεται όταν μία υφιστάμενη κρίση ρευστότητας, προερχόμενη συνήθως από μία ευρύτερη οικονομική κρίση, δεν μπορεί να θεραπευτεί βραχυπρόθεσμα.

(5) Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ:  Η βιαστική έξοδος από τα αμερικανικά ομόλογα δημοσίου, θα μπορούσε να έχει νέες, τρομακτικές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία – επιλογή απόψεων του προέδρου B.  Obama.                                                      

(6) Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΨΗΦΟΥ: Αποφασίζουμε υπεύθυνα για το μέλλον της χώρας μας, γνωρίζοντας ότι συνδέεται άμεσα τόσο με το δικό μας, όσο και με το μέλλον των παιδιών μας;

(7) ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ (Μέρος Α): Ο υπερβολικός δανεισμός, τα μικροοικονομικά μας λάθη, οι μακροοικονομικές αιτίες της κρίσης, η πολυπλοκότητα του καπιταλισμού, οι επόμενες προκλήσεις και η ευρωπαϊκή λύση.

(8) ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ (Μέρος Β): Ο υπερβολικός δανεισμός, τα μικροοικονομικά μας λάθη, οι μακροοικονομικές αιτίες της κρίσης, η πολυπλοκότητα του καπιταλισμού, οι επόμενες προκλήσεις και η ευρωπαϊκή λύση.

(9) ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΚΑΖΙΝΟ: Μία νέα ωρολογιακή  βόμβα τεράστιας καταστροφικής ισχύος, στην καρδιά του χρηματοπιστωτικού συστήματος.                                                

(10) ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ: Η ελπίδα μας για μία αυτόνομη κοινωνία, τα τρία διαδοχικά στάδια της ύφεσης, η εξέλιξη της παγκόσμιας αναδιανομής εισοδημάτων, οι διεθνείς εξαρτήσεις και το δίλλημα της Ευρώπης.

(11) ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ: Μία διακρατική, προοδευτική «φορολογική» κλίμακα, θα ήταν ίσως η ιδανική «κοινωνική» λύση για την εξομάλυνση των ανισορροπιών και την επίτευξη της ισότητας εντός της Ε.Ε.

(12) ΒΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ: Η ιδιαιτερότητα της Ελλάδας, η ανάγκη απεξάρτησης της από τις διεθνείς χρηματαγορές, ο διαχωρισμός των τεσσάρων εξουσιών, η εξαγώγιμη δημοκρατία και η επίτευξη πλεονασμάτων.

(13) ΕΘΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ: Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, η «διττή» τους ωφέλεια και ο ευρύτερος προβληματισμός των τραπεζών, ο οποίος ενδεχομένως θα σημάνει το οριστικό τέλος της «συστημικής» παντοδυναμίας τους.

(14) ΟΡΙΑΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Η «αναβάθμιση» της κοινής γνώμης, με στόχο τη συμμετοχή της στις κρίσιμες αποφάσεις που οφείλουν άμεσα να ληφθούν, αποτελεί τη μοναδική λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες δυτικές κοινωνίες.

(15) ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΛΟΥΤΟΥ: Οι κίνδυνοι της βιαστικής υιοθέτησης ενός λανθασμένου «αναδιανεμητικού» τρόπου κοινωνικής οργάνωσης, σε περίοδο ύφεσης L, σε μη ανταγωνιστικές, σε υπερχρεωμένες, σε «διαρθρωτικά» βαριά ασθενείς και σε μη εκπαιδευμένες «κεφαλαιοκρατικά» Οικονομίες. 

(16) ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: Όσο περισσότερο αργούν να αποσύρουν την υπερβάλλουσα ρευστότητα οι κεντρικές τράπεζες και με όσο πιο πολλά χρήματα πλημμυρίζουν τις αγορές, τόσο πιο καταστροφική θα είναι η «απάντηση του «συστήματος», διά μέσου της «κυοφορίας» νέων υπερβολών («φούσκες»).

(17) ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ: Οι βασικές αιτίες της χρεοκοπίας ενός κράτους, τα αποτελέσματα της για τους πιστωτές, τον κρατικό μηχανισμό, την οικονομία και τους πολίτες της χώρας, οι διάφοροι μέθοδοι αποφυγής της, οι λανθασμένοι χειρισμοί, ιστορικά παραδείγματα κρατικών πτωχεύσεων και οι δείκτες μέτρησης-αξιολόγησης του κινδύνου της χρεοκοπίας ενός κράτους.   

(18) ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ: Η ιδιαιτερότητα των προβλημάτων ρευστότητας μίας χώρας του Ευρώ, η αντιμετώπιση τους, καθώς επίσης οι πιθανολογούμενες συνέπειες μιας ενδεχόμενης πτώχευσης ενός κράτους μέλους.

(19) RE-REMICS: Η εγκληματική συνταγή που σταμάτησε δραστικά την κεφαλαιακή «αιμορραγία» των τραπεζών, αύξησε ως δια μαγείας την κερδοφορία τους και τοποθέτησε ακόμη μία βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια του συστήματος.

(20) ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ: Η λύση για τις μικρές χώρες η οποία, σε συνδυασμό με την άμεση έκδοση «Εθνικών Ομολόγων», καθώς επίσης ομολόγων υγιών δημοσίων επιχειρήσεων, θα μπορούσε να τις οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση.

(21) ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ: Η τεράστια κρυφή ανεργία, ενσωματωμένη στο κόστος εργασίας της χώρας μας, οφείλει να καταπολεμηθεί άμεσα, εάν θέλουμε να αποφύγουμε τα χειρότερα.

(22) ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ: Standard & Poors, Moodys, Fitch Rating - ένα απίστευτα ισχυρό ολιγοπώλιο αξιολογεί αυθαίρετα, βαθμολογεί ανεξέλεγκτα και κυβερνάει απολυταρχικά, με έδρα την πρωτεύουσα του μονοπωλιακού καπιταλισμού, την παγκόσμια οικονομία.

(23) Η ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ: Η αναμενόμενη δημοσιονομική κρίση πλήττει πρώτα τη χώρα μας, καθιστώντας την ανυπεράσπιστο στόχο των κερδοσκόπων και ωρολογιακή βόμβα μεγάλης ισχύος στα θεμέλια της Ευρωζώνης.

(24) ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ: Η επόμενη μεγάλη δοκιμασία για τη χώρα μας, αφού η ενδεχόμενη έκρηξη μίας πιθανής «φούσκας» στις τιμές των ακινήτων, μπορεί να παραλύσει το σύνολο της οικοδομικής δραστηριότητας, επηρεάζοντας καταλυτικά τόσο την πραγματική οικονομία, όσο και τη χρηματοπιστωτική αγορά.

(25) Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η «εγκληματική εμμονή» της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας στη διατήρηση της υψηλής τιμής του Ευρώ, απέναντι στα υπόλοιπα «ανταγωνιστικά» νομίσματα του πλανήτη, είναι πολύ πιθανόν να σημάνει την αρχή του τέλους της Ενωμένης Ευρώπης.

(26) Η ΕΧΘΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ: Η αίσθηση ότι επικρατεί το Δίκαιο, η εξάλειψη της συγκριτικής φτώχειας, η καταπολέμηση της αλαζονείας και η ισότιμη αντιμετώπιση όλων, απέναντι στους κοινούς κανόνες συμβίωσης, είναι οι βασικότερες προϋποθέσεις δημιουργίας «κοινωνικών» συνειδήσεων.

(27) ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΨΕΥΔΩΝ ΕΛΠΙΔΩΝ: Οι σχεδιασμοί της Κομισιόν, η ανεξέλεγκτη αποβιομηχανοποίηση και ο ανατροφοδοτούμενος φαύλος κύκλος του χρέους, «προδιαγράφουν» την ολοκληρωτική απώλεια της ανεξαρτησίας μας.

 

Κ&Β Αnalysis / Εκδόσεις ΟΝΕ / 02.03.2012

 Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον;

 Επιστροφή
 

 
© Copyright 2005-2012 K&B Analysis ΕΠΕ. Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση / αναπαραγωγή περιεχομένων του παρόντος website με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς προηγούμενη έγγραφη άδεια των εκδοτών.