«Το Θαύμα – Μια πραγματική ιστορία» : Ένα βιβλίο για όλες τις εποχές.

Επανακυκλοφόρησε, το βιβλίο του Λεωνίδα Κουμάκη «Το Θαύμα – Μια πραγματική ιστορία» με Εισαγωγικό Σημείωμα του Καθηγητή Σπύρου Βρυώνη και ένα νέο παράρτημα με σχόλια για το βιβλίο, 12 χρόνια μετά την τελευταία του έκδοση.

Πρόκειται για ένα βιβλίο που όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά συγκέντρωσε κρίσεις χιλιάδων ανθρώπων, από 2 τ. Προέδρους της Ελληνικής Δημοκρατίας μέχρι ένα 14χρονο μαθητή από τον Βόλο, και σίγουρα δεν αποτελεί μια συνηθισμένη έκδοση.

«Είναι ένα μάθημα για μας και τα παιδιά μας»,

«Έξοχο βιβλίο που πρέπει να διαβαστεί από κάθε Έλληνα»,

«Μια θαυμάσια εκδοτική προσφορά στην Ελληνική

ιστοριογραφία και λογοτεχνία»,

«Βιβλίο συγκινητικό από την αρχή μέχρι το τέλος»,

«Εθνική προσφορά»,

«Ιστορικό, συγκλονιστικό ντοκουμέντο»,

είναι μερικές από τις κρίσεις και τα σχόλια που συγκέντρωσαν οι προηγούμενες εκδόσεις του βιβλίου.

Η συνοπτική ιστορία του βιβλίου περιγράφεται στον «Πρόλογο» που υπάρχει στην νέα, τέταρτη έκδοση, στην οποία ο συγγραφέας του Λεωνίδας Κουμάκης –μεταξύ άλλων– σημειώνει τα εξής:

Κόντευαν να συμπληρωθούν τρεις δεκαετίες από τότε που υποχρεωθήκαμε να εγκαταλείψουμε τις αλησμόνητες πατρίδες. Δεν είχα καταφέρει ακόμα να εκπληρώσω την υπόσχεση που είχα δώσει στον εαυτό μου να καταγράψω όλα όσα ζήσαμε τις μέρες εκείνες του Σεπτέμβρη του 1955 και του 1964, όλα όσα είχα συγκεντρώσει χρόνια ολόκληρα για την Τουρκική πολιτική απέναντι στον Ελληνισμό – και όχι μόνο.

Η απώλεια του πατέρα μου, την άνοιξη του 1991, σήμανε συναγερμό στο νου και στην ψυχή μου. Είχε φύγει από κοντά μας με τη φλόγα της επιστροφής στους αγαπημένους τόπους να καίει ζωντανή μέχρι την τελευταία του πνοή.

Ήταν το φθινόπωρο του 1992 όταν μια μέρα, έτσι ξαφνικά κι΄ αναπάντεχα, αποφάσισα να μετατρέψω την υπόσχεση σε πράξη. Οι συνθήκες είχαν ωριμάσει: Μόλις είχα συνέλθει από την δοκιμασία  της δύσκολης περιόδου πριν και μετά την απώλεια του πατέρα μου ενώ, με σκληρή δουλειά, είχα καταφέρει να εξασφαλίσω τα υλικά μέσα που μου ήταν απαραίτητα.

Πήγα στην Μυτιλήνη, απέναντι απ΄ τις αλησμόνητες πατρίδες. Κλείστηκα για μερικά εικοσιτετράωρα σε ένα λιτό δωμάτιο, μόνο με τα απολύτως αναγκαία. Άρχισα να ταξινομώ και να καταγράφω όλα όσα είχα μέσα μου, όλα όσα είχα συγκεντρώσει με υπομονή και επιμονή, με μικρές διακοπές για λίγο φαγητό και λίγο ύπνο. Όταν τέλειωσα, ένοιωσα ένα μεγάλος βάρος να φεύγει λυτρωτικά από πάνω μου.

Το βιβλίο «Το Θαύμα – Μια πραγματική ιστορία» εκδόθηκε μεταξύ 1993 και 1996  σε 5 συνεχόμενες εκδόσεις (4.000 αντίτυπα η κάθε έκδοση) εκ των οποίων οι 3 εκδόσεις (12.000 αντίτυπα) στα Ελληνικά και οι 2 εκδόσεις (8.000 αντίτυπα) στα Αγγλικά. Όλα σχεδόν τα αντίτυπα αυτά προσφέρθηκαν Τιμής Ένεκεν σε χιλιάδες παραλήπτες μεταξύ των οποίων:

1.200 Έλληνες δημοσιογράφους,

Όλα τα μέλη του Ελληνικού κοινοβουλίου,

Όλα τα μέλη της Ακαδημίας Αθηνών,

Όλους τους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος,

Όλους τους ανά τον κόσμο Έλληνες Πρεσβευτές και Προξένους,

6.000 σχολικές βιβλιοθήκες σε ολόκληρη την Ελλάδα,

Επιλεγμένες μονάδες Πολεμικής Αεροπορίας,

Σημαντικές προσωπικότητες της Ελληνικής πνευματικής και κοινωνικής ζωής,

626 μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,

439 μέλη του Αμερικανικού Κογκρέσου,

100 μέλη της Αμερικανικής Γερουσίας,

653 μέλη του Βρετανικού Κοινοβουλίου,

575 μέλη του Γαλλικού Κοινοβουλίου,

591 μέλη του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου του Καναδά και

223 Μέλη του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Αυστραλίας.

Μια χαρακτηριστική επιστολή του Μακαριστού Μητροπολίτη Θήρας Αμοργού & Νήσων Παντελεήμωνα, (περιλαμβάνεται στο νέο παράρτημα του βιβλίου με επιλογή 100 σχολίων, δημοσιευμάτων και κρίσεων για το βιβλίο – απεστάλη στον συγγραφέα τον Δεκέμβριο του 1993)  περιγράφει παραστατικά τις εντυπώσεις από την ανάγνωση του βιβλίου «Το Θαύμα – Μια πραγματική ιστορία»:

… Το διάβασα με πολλή προσοχή και ενδιαφέρον. Σας ευχαριστώ γιατί διαβάζοντάς το γύρισα αρκετά χρόνια πίσω, κάπου πενήντα πέντε. Ξανάζησα ωραίες στιγμές όπως τότε διαβάζοντας την ιστορία της πατρίδας μας ή ακούοντας από τον μακαριστό πατέρα μου διηγήσεις από τους πολέμους με τους Τούρκους. Το «οδοιπορικό»  σας μου θύμισε το οδοιπορικό της πατρίδας μας. Ένα «οδοιπορικό» δύσκολο, κουραστικό, πάντα ανηφορικό, γεμάτο δυσκολίες και κινδύνους, πίκρες και βάσανα, πολέμους και τραύματα, ένα «οδοιπορικό» όμως και γεμάτο πίστη και ελπίδα, θριάμβους και νίκες, μηνύματα για την συνέχεια της ζωής.

Πολύ επιτυχής και ο τίτλος του βιβλίου σας. «Θαύμα». Και είναι θαύμα αφού ζούμε, όσοι ζούμε ελεύθεροι, Έλληνες Χριστιανοί Ορθόδοξοι, έπειτα από τα όσα περάσαμε και περνάμε από τους ίδιους ανθρώπους, τους κακούς γείτονές μας.

Επιτρέψτε μου να σας συγχαρώ με όλη μου την καρδιά για την όμορφη προσφορά σας σε όλους μας, με το όμορφο βιβλίο σας, που μυρίζει Ελλάδα, που ευωδιάζει με πίστη, που ξαναζωντανεύει μνήμες, γιγαντώνει αισθήματα, αναπτερώνει ελπίδες, εκπέμπει μηνύματα.

Είμαι βέβαιος πως η ψυχή του αείμνηστου πατέρα σας, για την ανάπαυση της οποίας δέομαι, θα αγαλλιά με την ωραία προσφορά σας στον Έλληνα όχι μόνο του 1993, αλλά και στον Έλληνα, είτε στην «Βασιλίδα» των πόλεων γεννήθηκε και μεγάλωσε, είτε σ’ ένα μικρό νησί του Αιγαίου είδε το φως της ημέρας, κάθε εποχής…

Η επανέκδοση του βιβλίου «Το Θαύμα – Μια πραγματική ιστορία» του Λεωνίδα Κουμάκη (ISBN 978-960-98136-1-7), περιλαμβάνει 312 σελίδες  και πωλείται προς 11 Ευρώ μέσω του e-shop της ιστοσελίδας www.casss.gr (με αντικαταβολή μέσω ΕΛΤΑ ή με απ΄ ευθείας πληρωμή μέσω Pay Pal – και στις δύο περιπτώσεις η τιμή του βιβλίου επιβαρύνεται με έξοδα αποστολής).

Διαβάστε περισσότερα για το βιβλίο

«ΤΟ ΘΑΥΜΑ – Μια πραγματική ιστορία»: