Όπως είναι γνωστό, εδώ και τρεις περίπου δεκαετίες η μεγαλύτερη Γερμανική εφημερίδα του τομέα λιανικού εμπορίου (και όχι μόνο), η Lebensmittel Zeitung, κυκλοφορεί μια φορά τον χρόνο (συνήθως Νοέμβριο) ένα ειδικό «Αφιέρωμα στην Ελλάδα» το οποίο ενημερώνει τους Γερμανούς επαγγελματίες του τομέα λιανικού και χονδρικού εμπορίου για την εικόνα, τις τάσεις και τις εξελίξεις που σημειώνονται στην Ελληνική Εξαγωγική Βιομηχανία Τροφίμων και Ποτών.
Υπενθυμίζεται ότι η Lebensmittel Zeitung θεωρείται στην Γερμανία η «βίβλος των αγοραστών» αφού διαβάζεται από το 90% περίπου των επαγγελματιών που αποφασίζουν τι θα πουληθεί από τις Γερμανικές αλυσίδες λιανικής!

Lebensmittel Zeitung Joachim Schalinski
Το τελευταίο «Αφιέρωμα στην Ελλάδα» της Γερμανικής εφημερίδας κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2009 και παρουσιάζεται, για τέταρτη συνεχή χρονιά, από την ιστοσελίδα μας μεταφρασμένο στην ελληνική γλώσσα.
Το αφιέρωμα της Lebensmittel Zeitung στην ελληνική γλώσσα, παρέχει στους Έλληνες αναγνώστες μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν τον τρόπο με τον οποίο η γερμανική εφημερίδα προσεγγίζει τη χώρα μας και τα εξαγωγικά της προϊόντα. Παράλληλα, δίνει μια πλήρη εικόνα της ελληνικής παραγωγής και του εξαγωγικού της δυναμικού -με πλήθος φωτογραφιών- μέσα από την έμπειρη ματιά και το υψηλό ποιοτικό επίπεδο του γνωστού δημοσιογράφου Joachim Schalinski ο οποίος υπογράφει το ετήσιο «Αφιέρωμα στην Ελλάδα» εδώ και δύο (τουλάχιστον) δεκαετίες.
Το «Αφιέρωμα στην Ελλάδα» του Νοεμβρίου 2009 είναι ένα από τα πιο πολυσέλιδα που έχει εκδώσει η Γερμανική εφημερίδα από τότε που άρχισε να δραστηριοποιείται στην χώρα μας και περιλαμβάνει πλήθος θεμάτων μεταξύ των οποίων Γαλακτοκομικά Προϊόντα, Φρούτα / Λαχανικά, Ελαιόλαδο, Κρασιά και Οινοπνευματώδη, παραδοσιακά προϊόντα κ.α.
Οι 52 συνολικά αναφορές σε επιχειρήσεις και οργανισμούς, με ονομαστική σειρά (και link στην αντίστοιχη σελίδα του αφιερώματος με ελληνική μετάφραση) έχουν ως εξής:
Προσοχή:
Κάντε κλικ επάνω σε κάθε σελίδα για να την μεγεθύνετε
ΑΤΤΙΚΗ ΠΙΤΤΑΣ 16
BΙΟΛΕΑ 9
ΒΡΕΤΤΟΣ 17
Προσοχή:
Κάντε κλικ επάνω σε κάθε σελίδα για να την μεγεθύνετε
ΓΑΙΑ 10
ΓΑΙΑ 11
ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ 15
ΔΩΔΩΝΗ 4
ΕΛΑΪΣ 13
ΕΝΩΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 9
ΕΝΩΣΗ ΣΗΤΕΙΑΣ 10
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ (HELLENIC FISH) 2
Προσοχή:
Κάντε κλικ επάνω σε κάθε σελίδα για να την μεγεθύνετε
ΘΡΑΨΑΝΟ 14
INCOFRUIT 6
INO 20
CANDIA NUTTS 16
CHB ΧΥΜΟΙ ΦΡΟΥΤΩΝ 6
Προσοχή:
Κάντε κλικ επάνω σε κάθε σελίδα για να την μεγεθύνετε
ΚΑΛΑΜΠΟΚΗΣ 17
ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ 22
ΚΛΑΟΥΝΤΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ 20
ΚΟΛΙΟΣ 4
ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ (GWC) 19
ΚΡΕΤΑΡΑΚΙ 23
ΚΡΙΤΣΑ 11
Προσοχή:
Κάντε κλικ επάνω σε κάθε σελίδα για να την μεγεθύνετε
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ 18
ΜΕΒΓΑΛ 4
MΕΤΑΞΑ 23
MΗΤΡΟΣΙΛΗΣ 6
MΙΝΕΡΒΑ 4
ΜΟΝΗ ΤΟΠΛΟΥ 12
Προσοχή:
Κάντε κλικ επάνω σε κάθε σελίδα για να την μεγεθύνετε
NΟΥΤΡΙΑ 13
OΥΖΟ 12 22
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 12
ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ – ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΘΡΑΚΗΣ ΑΒΕΕ 22
ΠΛΩΜΑΡΙ 21
ΠΡΩΤΟΦΑΝΟΥΣΣΗΣ 6
ΡΕΝΙΕΡΗΣ 13
ΡΟΥΒΑΛΗΣ 19
RILA ΕΛΛΑΣ 15
Προσοχή:
Κάντε κλικ επάνω σε κάθε σελίδα για να την μεγεθύνετε
ΣΕΙΤΑΝΙΔΗΣ (GWW)
ΣΕΛΟΝΤΑ 2
ΣΚΑΜΑΓΑΣ 14
ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ 6
ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ 9
TERRA CRETA 8
ΤΣΑΓΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ 14
ΤΣΑΝΤΑΛΗΣ 18
TΣΑΝΤΑΛΗΣ 21
Προσοχή:
Κάντε κλικ επάνω σε κάθε σελίδα για να την μεγεθύνετε
BORCO 18
BORCO 21
CAMPARI 22
DITTMANN 15
LUKULLUS 10
QSI 16
RILA FEINKOST 15
TENGELMANN 14
TRIENON 12
WILMS 10
Άρθρα του Αφιερώματος:
Προσοχή:
Κάντε κλικ επάνω σε κάθε σελίδα για να την μεγεθύνετε
Δυναμικά και με επαγγελματισμό 1
Οι Έλληνες παραγωγοί τροφίμων έχουν πετύχει την άνοδο σε νέο επίπεδο
Γαλακτοκομικά 4
Η φέτα μπορεί να προέρχεται μόνο από την Ελλάδα 4
Φρούτα / Λαχανικά 6
Ελαιόλαδο 8
Κρασί 18
Οινοπνευματώδη 21
Εξ άλλου, μπορείτε να διαβάσετε ή να εκτυπώσετε ολόκληρο το αφιέρωμα κάνοντας κλικ εδώ.
Τέλος υπενθυμίζεται ότι ο μόνιμος αντιπρόσωπος της μεγάλης Γερμανικής εφημερίδας Lebensmittel Zeitung στην Ελλάδα είναι ο Σταύρος Τσουρουκίδης (BLAST Consulting , Τ.Θ. 20520, 55104 Καλαμαριά, Τηλ. 2310 450111 , 6932 315111, st@blast-consult.eu)
7 Απριλίου 2010
Κ&Β Analysis
kb@kbanalysis.com