
Η εφημερίδα Lebensmittel Zeitung αποτελεί, εδώ και δεκαετίες, τον απαραίτητο οδηγό των επαγγελματιών (στελέχη και αγοραστές) των αλυσίδων χονδρικής και λιανικής πώλησης του τομέα τροφίμων και ποτών της Γερμανίας, της μεγαλύτερης εξαγωγικής αγοράς της χώρας μας. Το εξειδικευμένα αφιερώματα που παρουσιάζει κάθε χρόνο για τις διάφορες χώρες, αποτελούν την «βίβλο των αγοραστών» αφού ενημερώνονται για την εικόνα, τις τάσεις και τις εξελίξεις που σημειώνονται στην Εξαγωγική Βιομηχανία Τροφίμων και Ποτών των κυριότερων εμπορικών εταίρων της Γερμανίας.
Το ετήσιο «Αφιέρωμα στην Ελλάδα» της Lebensmittel Zeitung το οποίο εκδίδεται εδώ και τρεις περίπου δεκαετίες τις τελευταίες βδομάδες κάθε χρόνου, αποτελεί απαραίτητο και πολύτιμο σύμβουλο κάθε αγοραστή τροφίμων και ποτών της Γερμανικής αγοράς, αφού διαβάζεται από το 90% των επαγγελματιών που αποφασίζουν τι θα πουληθεί από τις Γερμανικές αλυσίδες χονδρικής και λιανικής!
Το τελευταίο «Αφιέρωμα στην Ελλάδα» της Lebensmittel Zeitung κυκλοφόρησε τις τελευταίες εβδομάδες του περασμένου χρόνου, προσφέροντας μια σφαιρική εικόνα των τάσεων και των εξελίξεων που σημειώθηκαν πέρσι στην Ελληνική Εξαγωγική Βιομηχανία Τροφίμων και Ποτών και αποτελεί αναντικατάστατο «μέσο» γνωστοποίησης και προβολής κάθε ελληνικής εξαγωγικής βιομηχανίας και των προϊόντων της.
Η ιστοσελίδα μας παρουσιάζει κάθε χρόνο το «Αφιέρωμα στην Ελλάδα» της Lebensmittel Zeitung μεταφρασμένο στην Ελληνική γλώσσα παρέχοντας στους Έλληνες αναγνώστες μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν τον τρόπο με τον οποίο η μεγαλύτερη Γερμανική εφημερίδα που απευθύνεται σε επαγγελματίες, προσεγγίζει τη χώρα μας και τα εξαγωγικά της προϊόντα. Παράλληλα, δίνει μια πλήρη εικόνα της ελληνικής παραγωγής και του εξαγωγικού της δυναμικού -με πλήθος φωτογραφιών- μέσα από την έμπειρη ματιά και το υψηλό ποιοτικό επίπεδο του γνωστού δημοσιογράφου Joachim Schalinski ο οποίος υπογράφει το ετήσιο «Αφιέρωμα στην Ελλάδα» εδώ και δύο (τουλάχιστον) δεκαετίες.

Joachim Schalinski
Το τελευταίο «Αφιέρωμα στην Ελλάδα» της Γερμανικής εφημερίδας που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2010 είναι ένα από τα πιο πολυσέλιδα που έχει εκδώσει η Γερμανική εφημερίδα από τότε που άρχισε να δραστηριοποιείται στην χώρα μας και περιλαμβάνει πλήθος θεμάτων μεταξύ των οποίων Γαλακτοκομικά Προϊόντα, Φρούτα / Λαχανικά, Ελαιόλαδο, Κρασιά και Οινοπνευματώδη, παραδοσιακά προϊόντα κ.α.
Οι 51 συνολικά αναφορές σε επιχειρήσεις και οργανισμούς, με ονομαστική σειρά (και link στην αντίστοιχη σελίδα του αφιερώματος με ελληνική μετάφραση) έχουν ως εξής:
Προσοχή:
Κάντε κλικ επάνω σε κάθε σελίδα για να την μεγεθύνετε
ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ (Σελίδα 2)
ΑΤΤΙΚΗ ΠΙΤΤΑΣ (Σελίδα 15)
ΒΙΟΛΕΑ (Astricas Estate, Σελίδα 10)
ΒΡΕΤΤΟΣ (Σελίδα 14)
ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ (Σελίδα 15)
ΔΩΔΩΝΗ (Σελίδα 6)
ΕΛΑΙΣ (Σελίδα 12)
ΓΑΙΑ (Σελίδα 10)
ΓΑΙΑ (Σελίδα 14)
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ (Σελίδα 2)
Ι Ν Ο (Σελίδα 17)
ΙΩΝΙΚΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ (Σελίδα 13)
ΗΡΑΚΛΕΙΔΗΣ (Picanto, Σελίδα 13)
ΜΟΝΗ ΤΟΠΛΟΥ (Σελίδα 11)
ΚΟΛΙΟΣ (Σελίδα 4)
ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ (Σελίδα 17)
ΚΡΗΤΙΚΟ ΡΑΚΙ (Σελίδα 18)
ΛΟΥΚΙΣΑΣ (Σελίδα 8)
Μ Ε Τ Α Χ Α (Σελίδα 20)
ΜΕΒΓΑΛ (Σελίδα 6)
ΜΙΝΕΡΒΑ (Σελίδα 7)
ΜΙΝΕΡΒΑ (Σελίδα 9)
ΜΗΤΡΟΣΥΛΗΣ (Σελίδα 8)
ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜΟΠΟΥΛΟΣ (Σελίδα 17)
ΟΛΥΜΠΟΣ Γαλακτοκομικά (Σελίδα 4)
ΟΛΥΜΠΟΣ Χαλβάς (Σελίδα 14)
ΟΥΖΟ ΑΡΒΑΝΙΤΗ – ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ (Σελίδα 18)
ΟΥΖΟ ΤΣΑΝΤΑΛΗ (Σελίδα 19)
ΟΥΖΟ 12 (Σελίδα 19)
ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΘΡΑΚΗΣ (Σελίδα 20)
ΠΡΕΒΕΝΤΗΣ (Σελίδα 15)
ΠΡΩΤΟΦΑΝΟΥΣΗΣ (Σελίδα 8)
ΡΟΥΒΑΛΗΣ (Σελίδα 16)
ΤΣΑΓΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ (Σελίδα 11)
ΤΣΑΝΤΑΛΗΣ (Σελίδα 16 )
ΤΣΑΝΤΑΛΗΣ (Σελίδα 19)
ΤΥΡΑΣ (Σελίδα 4)
Προσοχή:
Κάντε κλικ επάνω σε κάθε σελίδα για να την μεγεθύνετε
BEAM GLOBAL DEUTCHLAND (Σελίδα 18)
BLAUEL (Σελίδα 12)
BORCO (Σελίδα 19)
CAMPARI (Ούζο 12, Σελίδα 19)
CANDIA NUTS (Σελίδα 14)
DITTMANN (Σελίδα 13)
DIVERSA (Σελίδα 20)
EXPOAID (Σελίδα 6)
GEFRA (Γ. Φραγκίστας, Σελίδα 8)
INCROFRUIT (Σελίδα 8)
LUKULLUS (Σελίδα 11)
NUTRIA (Σελίδα 11)
REMY COUANTREAU (Σελίδα 20)
RILA FEINKOST (Σελίδα 15)
TERRA CRETA (Σελίδα 9)
TRIENON (Σελίδα 13)
WILMS / IMPLUS (Σελίδα 14)
Άρθρα του Αφιερώματος:
Ελλάδα, ω όμορφη εσύ χώρα! (Σελίδα 1)
Ιχθυοκαλλιέργειες (Σελίδα 2)
Γαλακτοκομικά προϊόντα (Σελίδα 4)
Φρούτα Λαχανικά (Σελίδα 8)
Ελαιόλαδο (Σελίδα 9)
Κρασί ( Σελίδα 16)
Οινοπνευματώδη (Σελίδα 18)
Εξ άλλου, μπορείτε να διαβάσετε ή να εκτυπώσετε ολόκληρο το αφιέρωμα κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Το επόμενο «Αφιέρωμα στην Ελλάδα» της Lebensmittel Zeitung αναμένεται να κυκλοφορήσει τις τελευταίες εβδομάδες του 2011.

Σταύρος Τσουρουκίδης
Κάθε Ελληνική εξαγωγική επιχείρηση του τομέα τροφίμων & ποτών η οποία θα επιθυμούσε να προβληθεί στο πολύτιμο target group των αγοραστών των Γερμανικών αλυσίδων χονδρικής και λιανικής πώλησης, μπορεί να επικοινωνήσει με τον μόνιμο αντιπρόσωπο της μεγάλης Γερμανικής εφημερίδας Lebensmittel Zeitung στην Ελλάδα Σταύρο Τσουρουκίδη (BLAST Consulting , Τ.Θ. 20520, 55104 Καλαμαριά, Τηλ. 2310 450111 , 6932 315111, st@blast-consult.eu) ο οποίος, σε συνεργασία με τον Joachim Schalinski, ήδη προετοιμάζει το επόμενο αφιέρωμα της μεγάλης Γερμανικής εφημερίδας για την χώρα μας επιλέγοντας, μεταξύ άλλων, και τις επιχειρήσεις που θα παρουσιαστούν.
Τέλος, μπορείτε να διαβάσετε και τα προηγούμενα «Αφιέρωματα στην Ελλάδα» της Lebensmittel Zeitung μεταφρασμένα στην Ελληνική γλώσσα, κάνοντας κλικ επάνω στο αντίστοιχο έτος:
Αφιέρωμα έτους 2009
16 Μαρτίου 2011
Κ&Β Analysis
kb@kbanalysis.com