ECONOMICS - INDUSTRY & TRADE - EXPORT MARKETS   [Αρχική Σελίδα]


Απόδημος Ελληνισμός και φιλέλληνες: Οι καταλυτικές δυνάμεις που μπορούν να οδηγήσουν την Ελλάδα στην έξοδο από την κρίση, εύκολα και αποτελεσματικά.

 

 

 

 

 

 

Ο απόδημος Ελληνισμός αποτελεί μια ακόμα Ελλάδα έξω από τα γεωγραφικά όρια της σημερινής Ελλάδας. Μια Ελλάδα που προοδεύει και μεγαλουργεί σε όποιο μέρος του κόσμου κι΄αν βρίσκεται, με τον απόδημο Ελληνισμό να συνεχίζει την ατέλειωτη οδύσσεια που ξεκίνησε με την αργοναυτική εκστρατεία 4 αιώνες π.Χ.

 

Ο σύγχρονος απόδημος Ελληνισμός διακρίνεται, ξεχωρίζει και κερδίζει την εκτίμηση και τον σεβασμό κάθε χώρας που τον φιλοξενεί σαν δεύτερη πατρίδα του. Η Ελλάδα όμως παραμένει για πάντα η πρώτη πατρίδα κάθε Έλληνα της διασποράς. Μπορεί να ρίζωσε, να δημιούργησε οικογένεια, να εκτίμησε ή ακόμα και να αγάπησε την χώρα στην οποία τον οδήγησε το μονοπάτι της ζωής του και την έκανε δεύτερη πατρίδα του. Η πρώτη όμως πατρίδα, η Ελλάδα, μοιάζει σαν την πρώτη αγάπη κάθε νέου ανθρώπου: Δεν την ξεχνάει ποτέ!

 

Ο απόδημος Ελληνισμός προσπαθεί, όταν και όπου μπορεί, να μεταδώσει στα παιδιά και στα εγγόνια του την αγάπη για την Ελλάδα, την ανεκτίμητη αξία που έχει να νοιώθεις Έλληνας, να αισθάνεσαι πως κάποιοι μακρινοί πρόγονοί σου χάρισαν απλόχερα στην ανθρωπότητα τα διαχρονικά φώτα του αξεπέραστου πολιτισμού τους.

 

Εκτός όμως από τον απόδημο Ελληνισμό, υπάρχει  και ένα τεράστιο κύμα φιλελληνισμού σε ολόκληρο τον κόσμο. Κάθε διανοούμενος, κάθε πνευματικός άνθρωπος του πλανήτη μας, ανεξάρτητα από εθνότητα, θρησκεία ή χρώμα του δέρματος του, νοιώθει θαυμασμό και δέος για την αξεπέραστη συνεισφορά του Ελληνισμού στον παγκόσμιο πολιτισμό.

 

Το παγκόσμιο αυτό κίνημα φιλελληνισμού θεμελίωσαν διαχρονικές πνευματικές προσωπικότητες από ολόκληρο τον κόσμο οι οποίες διακήρυξαν τον θαυμασμό τους για την Ελλάδα. Ας θυμηθούμε λίγες από αυτές:

 

Henry Miller (Χένρι Μίλλερ) : Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμιά σημασία, ας μου επιτραπεί να πω πως δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει ύψιστη σημασία για κάθε άνθρωπο που ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

 

Johann Wolfgang von Goethe (Βόλφγκαγκ Γκαίτε) : Ότι είναι το μυαλό και η καρδιά για το ανθρώπινο σώμα, είναι η Ελλάδα για την ανθρωπότητα.

 

Helen Adams Keller (Ελένη Κέλλερ) : Εάν αληθεύει πως το βιολί είναι το τελειότερο των μουσικών οργάνων, τότε Ελληνικό είναι το “βιολί” της ανθρώπινης σκέψης.

 

Lev Nikolayevich Tolstoy  (Λέων Τολστόι) : Χωρίς ελληνομάθεια, δεν υπάρχει παιδεία.

 

Johann Christoph Friedrich von Schiller (Φρήντριχ Σίλερ) : Καταραμένε Έλληνα ανακάλυψες τα πάντα, φιλοσοφία, γεωμετρία, φυσική, αστρονομία… δεν άφησες τίποτα για εμάς!

 

George Bernard Shaw (Τζωρτζ Μπέρναρντ Σόου) : Εάν στη βιβλιοθήκη του σπιτιού σου δεν έχεις τα έργα των αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων, τότε ζεις σε ένα σπίτι χωρίς φως.

 

Victor Hugo (Βίκτωρ Ουγκώ) :Είναι σπουδαίο να κατάγεσαι από την Ελλάδα, τη χώρα που έδωσε το φως στον κόσμο.

 

Friedrich Wilhelm Nietzsche (Φρειδερίκος Βίλχελμ Νίτσε) : Δεν υπάρχει λαός στον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα στην ανθρωπότητα όσα ο ελληνικός και να έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ, από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν προσέφεραν τίποτα σε αυτήν.

 

Francois-Marie ArouetVoltaire (Βολταίρος) : Υπερασπιστείτε την Ελλάδα, διότι σε αυτούς οφείλουμε τα φώτα μας, τις επιστήμες και όλες μας τις αρετές.

 

Όταν τους πρώτους μήνες του 2010 έγινε πλέον ευρύτερα γνωστή, σε όλη της την έκταση η οικονομική κρίση και ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδος, μιας από τις πιο πλούσιες (πνευματικά και υλικά) χώρες του κόσμου, οι Έλληνες και οι ανά τον κόσμο φιλέλληνες, άρχισαν να προβληματίζονται για τους πιθανούς τρόπους αντιμετώπισης της κρίσης που θα βοηθούσε την κοιτίδα της Δημοκρατίας.

 

Η σημερινή οικονομική κρίση της Ελλάδος ξεκίνησε αρκετές δεκαετίες νωρίτερα. Σταδιακά, η χώρα βρέθηκε σε μια εικονική ευημερία με απλόχερο και απεριόριστο δανεισμό που της προσέφεραν οι σημερινοί δανειστές της, εκμεταλλευόμενοι την αυτονόητη επιθυμία κάθε λαού για οικονομική ευημερία.

 

Έτσι, αφού πρώτα η Ελλάδα οδηγήθηκε στους «μηχανισμούς» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι διάφοροι «δανειστές» της άρχισαν να εκδίδουν οδηγίες και εντολές σχεδιάζοντας ψυχρά και μεθοδικά την λεηλασία της ανεκτίμητης περιουσίας των Ελλήνων και του Ελληνικού κράτους σε τιμές ευκαιρίας. Άλλωστε η μέθοδός τους είναι δοκιμασμένη σε πολλές χώρες – θύματα, από τις οποίες απέσπασαν με συνοπτικές διαδικασίες ό,τι πολυτιμότερο είχαν βυθίζοντας ολόκληρους λαούς στην κοινωνική αθλιότητα.

 

Οι Έλληνες όμως δεν υπήρξαν ποτέ εύκολα θηράματα, ακόμα και για τους πλέον ισχυρούς. Έτσι και σήμερα, προσπαθούν να ξεφύγουν με διάφορους τρόπους από τον θανάσιμο εναγκαλισμό των διάφορων «δανειστών» τους.                                                       

 

Ένας από τους τρόπους αυτούς, πρακτικός άμεσος και αποτελεσματικός, είναι το μήνυμα «Αγοράζουμε Ελληνικά!». Ψάχνουμε, βρίσκουμε και αγοράζουμε για τις καθημερινές μας ανάγκες προϊόντα που έχουν την ένδειξη «Ελληνικό προϊόν» ή «Produce of Greece» (κάθε είδους τρόφιμο, ποτό, έπιπλο, ένδυμα, υπόδημα, απορρυπαντικό, χαρτικό, είδος προσωπικής υγιεινής, διακοσμητικό και οποιοδήποτε άλλο προϊόν ή υπηρεσία).

 

Με τον απλό και πρακτικό αυτό τρόπο η Ελλάδα αυξάνει την παραγωγή και τις εξαγωγές της και μειώνει την ανεργία, τις εισαγωγές και το έλλειμμα του εμπορικού της ισοζυγίου. Όλοι οι έγκριτοι οικονομολόγοι συνιστούν μια απλή «συνταγή» για τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδος: Αύξηση εξαγωγών και μείωση εισαγωγών.

 

Εάν μόνο οι μισοί Έλληνες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και λίγοι μόνο φιλέλληνες σε ολόκληρο τον κόσμο, αποφάσιζαν ξαφνικά να αγοράζουν Ελληνικά προϊόντα για τις καθημερινές τους ανάγκες, η Ελλάδα θα είχε λύσει, ως δια μαγείας, το μεγαλύτερο μέρος των οικονομικών της προβλημάτων.

 

Αυτή την απλή αλήθεια άρχισε να αντιλαμβάνεται σταδιακά ο απανταχού απόδημος Ελληνισμός και οι ανά τον κόσμο σύγχρονοι φιλέλληνες μετατρέποντας την μεγάλη επιθυμία τους να βοηθήσουν την Ελλάδα, σε πράξη. 

 

Η ολοένα και μεγαλύτερη διάδοση του μηνύματος «Αγοράζουμε Ελληνικά!» ανάμεσα στον απόδημο Ελληνισμό και τους ανά τον κόσμο φιλέλληνες, δημιουργεί σταδιακά μια δυναμική τάση που βοηθάει καταλυτικά την Ελλάδα.

 

Η βοήθεια του Ελληνισμού της διασποράς και όλων των φιλελλήνων που ήδη εφαρμόζουν στην πράξη το μήνυμα «Αγοράζουμε Ελληνικά!» είναι ανεκτίμητη και προσφέρει βαθειά ανάσα ζωής στην Ελλάδα, βοηθώντας αποφασιστικά να απαλλαγεί, με ταχύτητα και ασφάλεια, από την ασφυκτική θηλιά που έχει στον λαιμό της και απειλεί όχι μόνο την οικονομική αλλά και την εθνική της επιβίωση.

 

Αρκεί, σύσσωμος ο απόδημος Ελληνισμός και οι ανά τον κόσμο φιλέλληνες,  ανεξάρτητα από την χώρα που βρίσκονται, ανεξάρτητα αν έχουν την δυνατότητα να βρίσκουν λίγα ή πολλά Ελληνικά προϊόντα, να συνεχίσουν να μεταδίδουν συνεχώς και να εφαρμόζουν στην πράξη με συνέπεια και επιμονή το μήνυμα: «Αγοράζουμε Ελληνικά!». 

 

 

Λεωνίδας Κουμάκης *

Αθήνα, 6 Μαΐου 2011,

kb@kbanalysis.com

www.casss.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

 

Αγοράζουμε Ελληνικά (1) 8/3/2010

Προτιμάτε με επιμονή προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα:

Η πιο απλή και πρακτική λύση στα οικονομικά προβλήματα της χώρας μας!

 

Αγοράζουμε Ελληνικά (2) 14/6/2010

Δυναμική καμπάνια στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής!

 

Αγοράζουμε Ελληνικά (3) 12/7/2010

  Μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση – είναι στο χέρι μας!

 

Αγοράζουμε Ελληνικά (4)   5/2/2011

 Πρόκληση για την νέα γενιά και την ελληνική νεολαία – και όχι μόνο.

 

Αγοράζουμε Ελληνικά (5)   6/5/2011

Απόδημος Ελληνισμός και φιλέλληνες:

Οι καταλυτικές δυνάμεις που μπορούν να οδηγήσουν την Ελλάδα

στην έξοδο από την κρίση, εύκολα και αποτελεσματικά.

 

Ίδιο άρθρο στην Αγγλική γλώσσα

 

Αγοράζουμε Ελληνικά (6)   8/6/2011

«Κίνημα Πολιτών – καταναλώνουμε ότι παράγουμε»:

Καμπάνια προώθησης Ελληνικών προϊόντων στις μεγαλύτερες αλυσίδες λιανικής. 

 

Αγοράζουμε Ελληνικά (7)   4/8/2011

Μετά την Αυστραλία και το Χόλυγουντ, με τον δικό του τρόπο,

 φαίνεται πως προσπαθεί να βοηθήσει την Ελλάδα!

 

Αγοράζουμε Ελληνικά (8)  25/11/2011

Η Ελλάδα δεν βούλιαξε παρά την φιλότιμη προσπάθεια στρατιάς κερδοσκόπων και «φίλων»

 - Εμείς ψάχνουμε επίμονα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ όχι μόνο για να βοηθήσουμε τη χώρα μας

αλλά γιατί υπάρχουν και πραγματικές ευκαιρίες!  

 

Αγοράζουμε Ελληνικά (9)  28/3/2012

Τι πρέπει να προσέχουμε στις ενδείξεις των προϊόντων που αγοράζουμε

 

  

Αγοράζουμε Ελληνικά (10):  4/7/2012

Ο μύθος του κωδικού 520 (EAN Bar Code)

 και η μεγάλη εξαπάτηση των ελλήνων καταναλωτών.

 

 

Ενδεικτικός κατάλογος Ελληνικών προϊόντων

Κάντε κλικ εδώ

 

 

***Ο Λεωνίδας Κουμάκης, γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και επί τρεις δεκαετίες, με την ιδιότητα του Διευθυντού Εξαγωγών Ελληνικής Οινοβιομηχανίας, ταξίδευσε στις 4 από τις 5 ηπείρους του πλανήτη μας, δημιουργώντας ένα εκτεταμένο δίκτυο διανομής σε 32 χώρες. Είναι συγγραφέας των βιβλίων «Το Θαύμα-Μια πραγματική ιστορία» (1992, η τέταρτη έκδοση το 2008) και «Ματιές στις ρίζες του Ελληνισμού» (1997).

 

 

 Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον;

 Επιστροφή
 

 
© Copyright 2005-2012 K&B Analysis ΕΠΕ. Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση / αναπαραγωγή περιεχομένων του παρόντος website με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς προηγούμενη έγγραφη άδεια των εκδοτών.