ECONOMICS - INDUSTRY & TRADE - EXPORT MARKETS   [Αρχική Σελίδα]


Αγοράζουμε Ελληνικά (7): Μετά την Αυστραλία και το Χόλυγουντ, με τον δικό του τρόπο, φαίνεται να προσπαθεί να βοηθήσει την Ελλάδα!

 

 

Οι φιλέλληνες ανά τον κόσμο φαίνεται ότι κινητοποιούνται παράλληλα με τον Απόδημο Ελληνισμό για να βοηθήσουν, ο καθ΄ ένας με τον δικό του τρόπο, την Ελλάδα, την κοιτίδα του παγκόσμιου πνευματικού φωτός, να συνέλθει από την σκληρή πραγματικότητα στην οποία την οδηγούν οι διάφοροι «πιστωτές» της.

Την δύναμη του Απόδημου Ελληνισμού και των ανά των κόσμο Φιλελλήνων είχαμε επισημάνει αναλυτικά στο άρθρο μας «Απόδημος Ελληνισμός και φιλέλληνες: Οι καταλυτικές δυνάμεις που μπορούν να οδηγήσουν την Ελλάδα στην έξοδο από την κρίση, εύκολα και αποτελεσματικά»  σε δύο γλώσσες (Ελληνικά και Αγγλικά).

Μετά την Αυστραλία όπου ο Ελληνο-αυστραλός Διονύσης Κρινάς δημιούργησε ειδική ιστοσελίδα στην (http://www.helpsavegreece.com/) παροτρύνοντας τον απόδημο Ελληνισμό να αγοράζει Ελληνικά προϊόντα, την μεγάλη εκστρατεία που πραγματοποιεί ο εκδότης του μοναδικού Ελληνικού επαγγελματικού περιοδικού για την μαζική εστίαση στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής Peter Makrias (Περιοδικό Estiator – βλπ σχετικό άρθρο μας εδώ), φαίνεται πως ήρθε η σειρά του Hollywood να βοηθήσει «με τον δικό του», ιδιαίτερο τρόπο, την Ελλάδα!

Όπως γράφει ο Denis Kontarinis (γεννημένος στην Πάτρα, υπηρετεί την δημοσιογραφία για 42 χρόνια στα εγκυρότερα έντυπα του Ελληνισμού των ΗΠΑ) στην προσωπική του ιστοσελίδα  (http://hellascafe.blogspot.com/2011/07/save-greece.html) :

«Οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις των Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα, η δυσφορία και η απόγνωση του ελληνικού λαού, η βίαιη στάση της αστυνομίας και τα εκτεταμένα επεισόδια που συνέβησαν τις τελευταίες μέρες, συγκίνησαν ολόκληρη την υφήλιο. Τα διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν συνεχώς ειδήσεις από την Ελλάδα και οι εικόνες από το Σύνταγμα κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Μέσα στο ζοφερό κλίμα, μία ηλιαχτίδα ελπίδας γεννήθηκε στους κόλπους του Hollywood. Το κίνημα Save Greece.  Μία αγνή ένδειξη αγάπης και συμπαράστασης των λαμπερών σταρ προς τον ελληνικό λαό.

Μέχρι και αυτή τη στιγμή, ο δημιουργός - εμπνευστής του κινήματος παραμένει άγνωστος, ωστόσο φημολογείται πως πίσω από το όλο εγχείρημα καθώς και το επίσημο διαχειριστικό twitter account της καμπάνιας @save_greece <http://twitter.com/save_greece>  κρύβεται ο γνωστός κωμικός Ζακ Γαλιφιανάκης (για ευνόητους λόγους καθότι Ελληνικής καταγωγής). 

Το κίνημα έχει για λογότυπο τον χάρτη της Ελλάδας και φέρει την επιγραφή "Save Greece", με μια υψωμένη γροθιά να σφίγγει χαρτονομίσματα και μια γραβάτα (προφανώς υποδεικνύοντας τους γραβατωμένους υπαίτιους για την σημερινή κατάσταση της χώρας).

Τα t-shirt Save Greece έχουν γίνει η νέα μόδα ανάμεσα στα πιο διάσημα ονόματα της παγκόσμιας showbiz και πολλοί επώνυμοι ηθοποιοί, τραγουδιστές και μοντέλα, έχουν φωτογραφηθεί με το συγκεκριμένο t-shirt σε δημόσιες εμφανίσεις.

Ανάμεσα στους υποστηρικτές του κινήματος είναι ο Charlie Sheen, η Gisele, η Katie Holmes και ο Tom Cruise, ο Justin Bieber, η Shakira, o Bono, η Angelina Jolie και ο Brad Pitt, ο George Clooney και στην λίστα συμπληρώνονται συνεχώς με ηχηρά ονόματα.  Τα συλλεκτικά t-shirts Save Greece πωλούνται προς $100 και όλα τα έσοδα πηγαίνουν σε ειδικό λογαριασμό που θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή του χρέους της Ελλάδας».

 

 

Αν και η «συστράτευση» τόσο μεγάλων ονομάτων του Hollywood αμφισβητείται έντονα (το «Ποντίκι» θεωρεί τις σχετικές φωτογραφίες «πειραγμένες» - βλπ εδώ), ο θόρυβος που προκλήθηκε από την ιστορία αυτή είναι βέβαιο πως μόνο καλό κάνει στην Ελλάδα - –στο marketing είτε σε επαινούν, είτε όχι, αρκεί να μιλούν για σένα γιατί σε διαφημίζουν δωρεάν!

Η τεράστια πάντως αξία της κινητοποίησης του Απόδημου Ελληνισμού είναι βέβαιο πως μας προσφέρει τα πρώτα «δώρα της»: Οι ελληνικές εξαγωγές μετά από ένα παρατεταμένο χειμώνα κατά την διάρκεια του οποίου κάθε χρόνο σημείωναν διαρκή μείωση των επιδόσεων τους, άρχισαν ξαφνικά από πέρσι να παρουσιάζουν μια σημαντική δυναμική:

Για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια οι ελληνικές εξαγωγές αυξήθηκαν το 2010 κατά 10,8% (από 14,6 δις Ευρώ σε 16,2 δις Ευρώ) ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2011 σε σχέση με αντίστοιχο τρίμηνο του 2010, παρουσιάζουν αύξηση κατά 33,8% η οποία σε συνδυασμό με την μείωση των εισαγωγών οδηγεί (την ίδια περίοδο) σε μείωση του ελλείμματος του εμπορικού μας ισοζυγίου κατά 29,4%!

Ο δρόμος που έχουμε μπροστά μας είναι μακρύς και δύσβατος. Αλλά η επιμονή, η προσήλωση και η αποφασιστικότητα στην επιλογή ελληνικών προϊόντων για τις καθημερινές μας ανάγκες, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, είναι βέβαιο πως θα συμβάλλει ουσιαστικά και καταλυτικά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της Ελληνικής οικονομίας. Και αυτό εξαρτάται μόνο από εμάς – είναι στο δικό μας χέρι!

 

Λεωνίδας Κουμάκης*

4 Αυγούστου 2011

kb@kbanalysis.com

 

  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

 

Αγοράζουμε Ελληνικά (1) 8/3/2010

Προτιμάτε με επιμονή προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα:

Η πιο απλή και πρακτική λύση στα οικονομικά προβλήματα της χώρας μας!

 

Αγοράζουμε Ελληνικά (2) 14/6/2010

Δυναμική καμπάνια στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής!

 

Αγοράζουμε Ελληνικά (3) 12/7/2010

  Μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση – είναι στο χέρι μας!

 

Αγοράζουμε Ελληνικά (4)   5/2/2011

 Πρόκληση για την νέα γενιά και την ελληνική νεολαία – και όχι μόνο.

 

Αγοράζουμε Ελληνικά (5)   6/5/2011

Απόδημος Ελληνισμός και φιλέλληνες:

Οι καταλυτικές δυνάμεις που μπορούν να οδηγήσουν την Ελλάδα

στην έξοδο από την κρίση, εύκολα και αποτελεσματικά.

 

Ίδιο άρθρο στην Αγγλική γλώσσα

 

Αγοράζουμε Ελληνικά (6)   8/6/2011

«Κίνημα Πολιτών – καταναλώνουμε ότι παράγουμε»:

Καμπάνια προώθησης Ελληνικών προϊόντων στις μεγαλύτερες αλυσίδες λιανικής. 

 

Αγοράζουμε Ελληνικά (7)   4/8/2011

Μετά την Αυστραλία και το Χόλυγουντ, με τον δικό του τρόπο,

 φαίνεται πως προσπαθεί να βοηθήσει την Ελλάδα!

 

Αγοράζουμε Ελληνικά (8)  25/11/2011

Η Ελλάδα δεν βούλιαξε παρά την φιλότιμη προσπάθεια στρατιάς κερδοσκόπων και «φίλων»

 - Εμείς ψάχνουμε επίμονα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ όχι μόνο για να βοηθήσουμε τη χώρα μας

αλλά γιατί υπάρχουν και πραγματικές ευκαιρίες!  

 

Αγοράζουμε Ελληνικά (9)  28/3/2012

Τι πρέπει να προσέχουμε στις ενδείξεις των προϊόντων που αγοράζουμε

 

  

Αγοράζουμε Ελληνικά (10):  4/7/2012

Ο μύθος του κωδικού 520 (EAN Bar Code)

 και η μεγάλη εξαπάτηση των ελλήνων καταναλωτών.

 

 

 

Ενδεικτικός κατάλογος Ελληνικών προϊόντων

κάντε κλικ εδώ

  

 

ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

 (Κάντε κλικ επάνω στο όνομα)

 

Βαρβαγιάννη (Ούζο) ,  Βεργίνα (Μπύρα) , Βίκος (Νερά) ,

Δωδώνη (Γαλακτοκομικά) , EBZ (Ζάχαρη) , ΕΟΣ Σάμου (Κρασί)  Ήλιος (Μπαχαρικά) ,

ΙΝΟ (Κρασί) ,   ΙΟΝ (Σοκολάτα) , Καλαμπόκης (Σητειακός Μύλος) ,

Κτήμα Σκούρα , Κτήμα Παπαγιαννάκου ,

Λουξ (Αναψυκτικά) ,   Μ Ε Τ Α Χ Α ,   Μινέρβα (Ελαιουργική) ,

 Μπουτάρη (κρασί) , Παπαδημητρίου (Βαλσαμικό) ,

Παπαδοπούλου (Μπισκότα) , Τσιλιλή (Αποστάγματα) 

Terra Creta (Ελαιόλαδο), Fix Hellas (Μπύρα)

  

ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ

 

Λαθρομετανάστευση:

 Προβλήματα καθημερινότητας και πιθανές λύσεις με την …. κοινή λογική!

4 Ιουλίου 2011

 

Τουρκική Δημοκρατία:

Η φαντασίωση του νεο-οθωμανισμού, η αδυσώπητη πραγματικότητα

 και η γλώσσα του εμπορίου

14 Οκτωβρίου 2011

 

***Ο Λεωνίδας Κουμάκης, γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και επί τρεις δεκαετίες, με την ιδιότητα του Διευθυντού Εξαγωγών Ελληνικής Οινοβιομηχανίας, ταξίδευσε στις 4 από τις 5 ηπείρους του πλανήτη μας, δημιουργώντας ένα εκτεταμένο δίκτυο διανομής σε 32 χώρες. Είναι συγγραφέας των βιβλίων «Το Θαύμα-Μια πραγματική ιστορία» (1992, η τέταρτη έκδοση το 2008) και «Ματιές στις ρίζες του Ελληνισμού» (1997).

  Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον;

 Επιστροφή
 

 
© Copyright 2005-2012 K&B Analysis ΕΠΕ. Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση / αναπαραγωγή περιεχομένων του παρόντος website με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς προηγούμενη έγγραφη άδεια των εκδοτών.