ECONOMICS - INDUSTRY & TRADE - EXPORT MARKETS   [Αρχική Σελίδα]


«Καλαμπόκης ΑΕ» - «Σητειακός Μύλος» : Μια εξαιρετική ιστορία παράδοσης, συνέπειας, ποιότητας και προόδου.

 

 

 

 

 

Πριν από ένα περίπου αιώνα η οικογένεια Καλαμπόκη, πρόσφυγες από την Κωνσταντινούπολη, εγκαταστάθηκαν στην Σητεία Κρήτης συνεχίζοντας μια μοναδική παράδοση στην δημιουργία γλυκών, παγωτών και άλλων τροφίμων – όλα με ένα κοινό χαρακτηριστικό: Εξαιρετική ποιότητα βασισμένη σε αγνά υλικά και πρώτες ύλες που παντρεύουν με ένα μοναδικό τρόπο «πολίτικες» και Κρητικές συνταγές.

 

Σήμερα, η τρίτη γενιά της οικογένειας Καλαμπόκη, έχοντας διαφυλάξει όλη  την αγάπη, τη φροντίδα και την αφοσίωση στην παράδοση της οικογένειας, συνεχίζει να δημιουργεί και να παράγει μοναδικά προϊόντα των οποίων η φήμη έχει προ πολλού ξεπεράσει όχι μόνο τα στενά όρια της Σητείας ή της Κρήτης, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδος.  

 

 

Αλκιβιάδης Καλαμπόκης

Συνεχίζει, μαζί με τον αδελφό του, την οικογενειακή παράδοση

 

Οι «εκπρόσωποι» της τρίτης γενιάς της οικογένειας, οι αδελφοί Αλκιβιάδης και Χριστόφορος οδηγούν την οικογενειακή επιχείρηση σταθερά, με συνέπεια στην συνεχή ανάπτυξη και την πρόοδο.

 

Ο πρώτος, ο Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, καταφέρνει μέχρι τώρα να «μοιράσει» τον χρόνο του σε ένα σύνολο πληθωρικών δραστηριοτήτων: Εκτός από τις φροντίδες που του αναλογούν στην οικογενειακή επιχείρηση, διανύει – μεταξύ άλλων- τον έβδομο χρόνο σαν Πρόεδρος του δραστήριου Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης (βλπ. σχετικό άρθρο μας με τίτλο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης: Πληθωρικό έργο με σπουδαίες επιδόσεις 12/3/2009), είναι Πρόεδρος ΔΣ του φορέα Cretacert που χορηγεί το σήμα ποιότητας των Κρητικών προϊόντων με την συνεργασία της Tuv Hellas, μέλος στο ΔΣ του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών κ.α. Ο Αλκιβιάδης Καλαμπόκης είναι ένας στοχαστής που πιστεύει βαθειά στα πολύτιμα προϊόντα της ελληνικής γης και δεν υπολογίζει καμιά προσωπική θυσία ή κόπο προκειμένου να τα προβάλλει στα πέρατα της γης με τις διάφορες ιδιότητες που έχει.

 

Η κατάσταση όμως αυτή αλλάζει άρδην από την Τρίτη 26 Απριλίου 2011: Με απόφαση του Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλη Χρυσοχοίδη, ο Αλκιβιάδης Καλαμπόκης ορίστηκε, μέσω της διαδικασίας του opengov.gr, ως νέος Διευθύνων Σύμβουλος του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ).

 

Μια επιλογή πολύ σπάνια για το «παρελθόν» του ΟΠΕ, μια επιλογή που συνδυάζει μεγάλη εμπειρία στον τομέα του εξωτερικού εμπορίου, βαθειά γνώση των προβλημάτων και των ιδιαιτεροτήτων των εξαγωγών, πλούσια επιχειρηματική εμπειρία και γνώση των ανά τον κόσμο εκθέσεων στους τομείς ελληνικού εξαγωγικού ενδιαφέροντος. Μια εύστοχη συνεπώς επιλογή που είναι βέβαιο πως θα προσφέρει θετικά αποτελέσματα στο δύσκολο έργο της (απόλυτα αναγκαίας και μάλιστα σημαντικής) αύξησης των ελληνικών εξαγωγών.

 

Ο δεύτερος αδελφός που εκπροσωπεί την τρίτη γενιά της οικογένειας, ο Χριστόφορος Καλαμπόκης, μέχρι τώρα αφοσιωμένος πλήρως στον τομέα της παραγωγής και στην πιστή τήρηση της οικογενειακής παράδοσης με τις μοναδικές συνταγές και μόνιμη διαμονή στην έδρα της οικογενειακής επιχείρησης στην Σητεία, αναλαμβάνει τώρα ένα νέο, σημαντικό τομέα: εκείνο των πωλήσεων.

  

 

 

 

 

Η επιχείρηση «Σητειακός Μύλος» της οικογένειας Καλαμπόκη παράγει, με βάση τις δικές της παραδοσιακές συνταγές, προϊόντα πλούσια σε διατροφική αξία βασισμένα απόλυτα στο πρότυπο της Κρητικής διατροφής, σε μια πρότυπη παραγωγική μονάδα 2.000 τμ στον Τρυπητό Σητείας, με σύγχρονες εγκαταστάσεις που είναι εξοπλισμένες –μεταξύ πολλών άλλων- με διαδικασίες ηλεκτρονικού ελέγχου της ποιότητας των προϊόντων που παράγονται. 

 

Τα υψηλής ποιότητας προϊόντα «Σητειακός Μύλος» της οικογένειας Καλαμπόκη είναι πιστοποιημένα κατά τα διεθνή πιστοποιητικά IFS, και EN ISO 22000. Παράλληλα η βιολογική σειρά «Σητειακός Μύλος» φέρει την πιστοποίηση της BIO HELLAS σε μια πρωτοποριακή συσκευασία που διασφαλίζει την ποιότητα των προϊόντων από απώλειες των θρεπτικών αξιών τους.

 

Όλα τα προϊόντα Ζαχαροπλαστικής, Αρτοποιίας και παραδοσιακών γλυκών, είναι πιστοποιημένα με την εφαρμογή του HACCP καθ΄ όλη την παραγωγική τους διαδικασία.  Ειδικότερα όσον αφορά το παγωτό (ημερήσια δυναμικότητα 5.000 lit), η παραγωγική του διαδικασία είναι ό,τι πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει η σύγχρονη τεχνολογία στο χώρο του παγωτού. Όλος ο εξοπλισμός είναι σύγχρονος με την συνολική παραγωγική διαδικασία να καταγράφεται και να ελέγχεται ηλεκτρονικά.

 

Τα παραδοσιακά γλυκά «Σητειακός Μύλος» είναι χειροποίητα και έχουν ως βασική πρώτη ύλη το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Σητείας (Π.Ο.Π.), το οποίο έχει βραβευτεί κατ΄ επανάληψη σαν το καλύτερο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο στον κόσμο.

 

Όλα τα προϊόντα της σειράς «Σητειακός Μύλος» περιέχουν υψηλής θρεπτικής αξίας υλικά όπως το θυμαρίσιο μέλι, η σταφίδα και οι ξηροί καρποί τα οποία αποτελούν πλούσιες πηγές υδατάνθρακα, πρωτεϊνών και μετάλλων όπως  ασβεστίου, νατρίου και σιδήρου χωρίς να περιέχουν λιπαρά και με σχεδόν μηδενική περιεκτικότητα χοληστερόλης. Αλλά και το σύνολο των προϊόντων που παράγει η οικογένεια Καλαμπόκη περιέχουν συστατικά πολύτιμης διατροφικής αξίας χωρίς την προσθήκη συντηρητικών και εξάγονται σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην Ιαπωνία, την Κορέα, τις Η.Π.Α., την Αυστραλία κ.α.

 

  

 

Η παραδοσιακή σειρά «Σητειακός Μύλος» περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία από Μπισκότα και Παξιμαδάκια εμπνευσμένα από την Κρητική παράδοση: Μπισκότα Καρυδιού, Μπισκότα Σταφίδας, Μπισκότα Μαστίχας, Παξιμαδάκια Αμυγδάλου, Παξιμαδάκια Πορτοκαλιού, Παξιμαδάκια Ούζου και Κουλουράκια Ελαιόλαδου καθώς επίσης και τα νέα βιολογικά προϊόντα «Bio» της σειράς «Σητειακός Μύλος» (παραδοσιακά βιολογικά Παξιμαδάκια Αμυγδάλου, αυθεντικά βιολογικά Μπισκότα Λαδιού, βιολογικά Μπισκότα Γάλακτος τα οποία παρασκευάζονται από φρέσκο βιολογικό γάλα και βιολογικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Σητείας (Π.Ο.Π.) - αποτελούν την αρχή μιας ολοκαίνουργιας σειράς παιδικών προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας).

 

Η πλούσια Κρητική παράδοση που ανέδειξε την Κρητική Διατροφή σαν την ιδανική για τον ανθρώπινο οργανισμό, ενέπνευσε την οικογένεια Καλαμπόκη στην δημιουργία της σειράς  Gourmet μπισκότων η οποία βασίστηκε στις παραδοσιακές αρχές της οικογένειας: Υψηλή ποιότητα, αγνά υλικά, καινοτόμες γεύσεις. Το αποτέλεσμα ήταν συναρπαστικό: Οι Gourmet γεύσεις των Μπισκότων Μανταρινιού, Φουντουκιού, Σύκου και Λεμονιού με βασιλικό μας ταξιδεύουν στο κόσμο της υψηλής γαστρονομίας παραμένοντας πιστές στην Κρητική διατροφική παράδοση.

 

 

 

Τέλος, τα παραδοσιακά κρίθινα παξιμαδάκια «Cretantakos» και «Σητειακός Μύλος» κυκλοφορούν σε πέντε διαφορετικές γεύσεις φυσικά κρίθινα, με βασιλικό, με ρίγανη, με θυμάρι και με δεντρολίβανο. – όλα αποτελούν προϊόντα Προστατευμένης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.) και αντιπροσωπεύουν ένα από τα πρωταρχικά στοιχεία της Κρητικής διατροφής.

 

Φυσιολογική συνέπεια της υψηλής ποιότητας των προϊόντων της οικογένειας Καλαμπόκη είναι η συγκέντρωση ενός μεγάλου καταλόγου βραβείων, διακρίσεων και επαίνων, από τον οποίο ξεχωρίζουν:

 

  • Επιλογή από την Ε.Ε. της «Καλαμπόκης ΑΕ» σαν μία από τις 49 ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που συγκρότησαν την Ευρωπαϊκή αποστολή με στόχο την προώθηση Ευρωπαϊκών προϊόντων στην αγορά της Ιαπωνίας (2002)

 

  • Χάλκινο μετάλλιο για τα «Μπισκότα Καρυδιού» της σειράς «Σητειακός Μύλος» στο διαγωνισμό «Great Taste Awards 2003» που διεξήχθη στο Λονδίνο (Σεπτέμβριος 2003). 

 

  • Επιλογή του παγωτού «Καϊμάκι» (το μόνο Ελληνικό προϊόν), ανάμεσα σε χιλιάδες συμμετοχές, ως «καινοτομικό προϊόν» το οποίο παρουσιάστηκε (με άλλα 99 αυστηρά επιλεγμένα προϊόντα) σε ειδικό χώρο (Γεύση 2003) μιας από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τροφίμων & ποτών του κόσμου (Αnuga, 2003).

 

  • Χρυσό βραβείο «SIAL D'OR» για τα «Κουλουράκια Ελαιόλαδου» από την διεθνή επιτροπή βραβείων μιας ακόμα από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τροφίμων & ποτών του κόσμου (Sial, 2004).

 

  • Επιλογή των προϊόντων «Μπισκότα Μαστίχας» και «Παξιμαδάκια Ούζου» σαν «καινοτομικά προϊόντα» στην διεθνή έκθεση World of Private Label (Άμστερνταμ, 2006)

 

·         Επιλογή του προϊόντος «Παξιμαδάκια Ούζου» για την διάκριση «FRESH IDEAS» της έκθεσης IFE LONDON (αφορά 68 συνολικά πρωτοποριακά και καινοτομικά προϊόντα – Λονδίνο, 2007)

 

 

 

 

·         Επιλογή των προϊόντων «Παξιμαδάκια Αμυγδάλου» και τα «Παξιμαδάκια Ούζου» σαν «καινοτομικά προϊόντα» (New Products Showcase)  στην διεθνή έκθεση «IFE FOODAPEST 2007» (Βουδαπέστη, 2007)

 

·         Βραβείο «Superior Taste Award» (2 αστέρια) για τα «Παξιμαδάκια Αμυγδάλου» και για τα «Σταφιδωτά» (1 αστέρι) από τον Διεθνή Οργανισμό International Taste & Quality Institute (Βρυξέλλες, 2008)

 

·         Βραβείο από τους συντάκτες και την κριτική επιτροπή του περιοδικού OLIVE BBC στα «Σταφιδωτά» (2009)

 

·         Επιλογή των προϊόντων «Βιολογικά Παξιμαδάκια Αμυγδάλου» και τα «Βιολογικά Μπισκότα Γάλακτος» σαν «καινοτομικά προϊόντα» για τα Trends & Innovations (Sial, 2010)

 

·         Βραβεία 2010 του ανεξάρτητου Γερμανικού φορέα DLG σε 6 προϊόντα της σειράς «Σητειακός Μύλος» (Μπισκότα Φουντουκιού - Χρυσό, Κουλουράκια Ελαιόλαδου - Ασημένιο, Μπισκότα Καρυδιού - Ασημένιο, Μπισκότα Σύκου - Χάλκινο, Μπισκότα Λεμονιού με Βασιλικό -Χάλκινο και Σταφιδωτά – Χάλκινο).

 

 

 

 

 

Η «Καλαμπόκης ΑΕ» - «Σητειακός Μύλος» διατηρεί ατομικό περίπτερο σε Αγγλικά & Ελληνικά στην X-Hellenica, την Διαρκή Έκθεση Ελληνικών Τροφίμων & Ποτών στο Διαδίκτυο. Μπορείτε να επισκεφθείτε το ατομικό περίπτερο κάνοντας κλικ εδώ (Όλες οι φωτογραφίες του ατομικού περιπτέρου μεγεθύνονται με ένα απλό κλικ επάνω σε κάθε φωτογραφία). Αν πάλι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε απ΄ ευθείας με την «Καλαμπόκης ΑΕ» - «Σητειακός Μύλος» μπορείτε να καλέσετε στο 2810-371150 ή στο 2810-371160 (Fax: 2810-371161, e-mail: info@kalabokis.gr).

 

Η οικογενειακή επιχείρηση το 2010 πραγματοποίησε συνολικό κύκλο εργασιών της τάξεως των 2 εκατ. Ευρώ, με το 40% της συνολικής της παραγωγής να εξάγεται σε διάφορες χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ δεν διστάζει, παρά την αρνητική οικονομική συγκυρία, να προχωρήσει σε νέες επενδύσεις και φέτος (2011) οι οποίες αφορούν τον εκσυγχρονισμό της συσκευασίας των εξαιρετικών προϊόντων που παράγει.  

 

Η πολύ προσεγμένη, επαγγελματική και ποιοτική δουλειά που προσφέρει η οικογένεια Καλαμπόκη στην ελληνική και διεθνή αγορά με τα υψηλής διατροφής αξίας προϊόντα της, αναγνωρίζεται πλέον ολοένα και περισσότερο τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, βοηθώντας σημαντικά στην αναβάθμιση της εικόνας των ελληνικών τροφίμων και αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την φήμη που απολαμβάνει η Κρήτη στον τομέα της υγιεινής διατροφής.

 

Μια ακόμα ελληνική επιχείρηση που μας αποκαλύπτει τον ανεκτίμητο πλούτο της ελληνικής γης τον οποίο επιβάλλεται πλέον να ψάχνουμε, να εντοπίζουμε για να Αγοράζουμε Ελληνικά, βοηθώντας την χώρα μας αλλά και την ίδια την οικογένειά μας!

 

 

Λεωνίδας Κουμάκης*

18 Απριλίου 2011

kb@kbanalysis.com

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Αγοράζουμε Ελληνικά (1) 8/3/2010

Προτιμάτε με επιμονή προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα:

Η πιο απλή και πρακτική λύση στα οικονομικά προβλήματα της χώρας μας!

 

Αγοράζουμε Ελληνικά (2) 14/6/2010

Δυναμική καμπάνια στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής!

 

Αγοράζουμε Ελληνικά (3) 12/7/2010

  Μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση – είναι στο χέρι μας!

 

Αγοράζουμε Ελληνικά (4)   5/2/2011

 Πρόκληση για την νέα γενιά και την ελληνική νεολαία – και όχι μόνο.

 

Αγοράζουμε Ελληνικά (5)   6/5/2011

Απόδημος Ελληνισμός και φιλέλληνες:

Οι καταλυτικές δυνάμεις που μπορούν να οδηγήσουν την Ελλάδα

στην έξοδο από την κρίση, εύκολα και αποτελεσματικά.

ή

Greeks Abroad and Philhellenes:

The catalyst that may quickly and effectively lead Greece out of the crisis.

 

 

 

Ενδεικτικός κατάλογος Ελληνικών προϊόντων

κάντε κλικ εδώ

 

Στον κατάλογο αυτό προστίθενται συνεχώς νέα προϊόντα.

Για να προτείνετε προσθήκη νέων προϊόντων παράκληση να αποστείλετε

μήνυμα στο kb@kbanalysis.com σημειώνοντας:

Κατηγορία προϊόντος (π.χ. έπιπλα ή είδη προσωπικής υγιεινής ή υποδήματα κλπ, κλπ)

Εμπορικό σήμα προϊόντος και επωνυμία της εταιρίας που το παράγει.

 

 

ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΙΕΣ:

(Κάντε κλικ επάνω στο όνομα)

 

Βαρβαγιάννη (Ούζο) ,  Βεργίνα (Μπύρα) , Βίκος (Νερά) ,

Δωδώνη (Γαλακτοκομικά) , EBZ (Ζάχαρη) , Ήλιος (Μπαχαρικά) ,

ΙΝΟ (Κρασί) , ΙΟΝ (Σοκολάτα) , Κτήμα Σκούρα (Κρασί) ,

Λουξ (Αναψυκτικά), Μ Ε Τ Α Χ Α , Μινέρβα (Ελαιουργική) ,

 Μπουτάρη (κρασί) , Παπαδημητρίου (Βαλσαμικό) ,

Παπαδοπούλου (Μπισκότα) , Terra Creta (Ελαιόλαδο),

Fix Hellas (Μπύρα)

 

 

 

*Ο Λεωνίδας Κουμάκης, γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και επί τρεις δεκαετίες, με την ιδιότητα του Διευθυντού Εξαγωγών Ελληνικής Οινοβιομηχανίας, ταξίδευσε στις 4 από τις 5 ηπείρους του πλανήτη μας, δημιουργώντας ένα εκτεταμένο δίκτυο διανομής σε 32 χώρες. Είναι συγγραφέας των βιβλίων «Το Θαύμα-Μια πραγματική ιστορία» (1992, η τέταρτη έκδοση το 2008) και «Ματιές στις ρίζες του Ελληνισμού» (1997).   

 

 Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον;

 Επιστροφή
 

 
© Copyright 2005-2012 K&B Analysis ΕΠΕ. Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση / αναπαραγωγή περιεχομένων του παρόντος website με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς προηγούμενη έγγραφη άδεια των εκδοτών.