ECONOMICS - INDUSTRY & TRADE - EXPORT MARKETS   [Αρχική Σελίδα]










Εστιατόριο Αλεξάνδρα στην Αθήνα: Εξαιρετικό σπιτικό φαγητό με απόλυτη συνέπεια περισσότερο από δύο δεκαετίες!


 

Ένα από τα εστιατόρια που έχουν κατ΄εξοχή συνδεθεί με το καλομαγειρεμένο σπιτικό φαγητό στην συνείδηση των Αθηναίων εδώ και ολόκληρες δεκαετίες, είναι ασφαλώς το Εστιατόριο «Αλεξάνδρα». Σταθερά και αθόρυβα, με απόλυτη και διαρκή προσήλωση σε αγνές πρώτες ύλες, σε ιδιαίτερα φιλικές τιμές, προσφέρει ένα πολύ έντιμο, Ελληνικό φαγητό με πλήθος από δημιουργικές πινελιές στα διάφορα πιάτα της Ελληνικής αλλά και της Μεσογειακής κουζίνας που μας προσφέρει.

Το εστιατόριο που δημιούργησε το 1991 ο Χριστόφορος Σιούνας σε ένα χώρο που λειτουργούσε για πολλά χρόνια μια άλλη επιχείρηση μαζικής εστίασης, φέρνει την προσωπική του σφραγίδα που εμπλουτίζεται στις μέρες μας από την φαντασία της νέας γενιάς (Γιάννης Σιούνας) που ήδη προσθέτει και την δική της «συνεισφορά», όπως η νέα σελίδα στο Facebook που λειτουργεί από τις 7 Σεπτεμβρίου του 2012, οι εμπνευσμένες προσθήκες στον ήδη φροντισμένο και περιποιημένο χώρο που ανανεώνει το περιβάλλον, τα αφιερώματα σε τοπικές Ελληνικές κουζίνες κ.α.

 

 

Ο χώρος που βρίσκεται το εστιατόριο «Αλεξάνδρα» αποτελεί κέντρο – απόκεντρο της πρωτεύουσας: Στην επάνω γωνιά του Πάρκου Παναθήναια της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, στο ύψος της Χαριλάου Τρικούπη και στην ευθεία της Ζωοδόχου Πηγής, σε ένα παμπάλαιο οίκημα, δημιουργεί μια όαση ησυχίας που περιτριγυρίζεται από πράσινο, σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή. Το εστιατόριο αποτελείται από δύο αίθουσες από τις οποίες η μία ανοίγει τους καλοκαιρινούς μήνες και μετατρέπεται σε βεράντα με θέα το πάρκο και τον μικρό κήπο του εστιατορίου που χαρακτηρίζεται από ένα κλήμα και μια μουριά. Εσωτερικά, το εστιατόριο σκιαγραφούν τα φωτεινά ανοιχτά χρώματα, με κυρίαρχο το λευκό το οποίο δημιουργεί μια ευχάριστη εικαστική αντίθεση με τα διάφορα κάδρα που στολίζουν τους τοίχους του με ασπρόμαυρες φωτογραφίες. Η εξυπηρέτηση ευγενική και σχετικά γρήγορη, ανάλογα με την πληρότητα.

 

 

Το ψωμί είναι ένα φρεσκοψημένο, χειροποίητο καρβελάκι με προζύμι, που συνοδεύεται από δύο μικρά δοχεία ελιάς και τυροκαυτερής. Η Ελληνική σαλάτα προσφέρεται σε έξη διαφορετικές επιλογές. Το κυρίως μενού περιλαμβάνει από φρέσκα ψάρια θάλασσας μέχρι μια μεγάλη ποικιλία ψητών στα κάρβουνα. Φυσικά και τα πιάτα ημέρας «Αλεξάνδρα» που αλλάζουν ανάλογα με την εποχή και προσφέρουν πιο έντονα από κάθε άλλο πιάτο την αίσθηση του Ελληνικού, «σπιτικού» φαγητού.

Όλα αυτά συνοδεύονται με επιλεγμένα κρασιά των φημισμένων αμπελώνων του Διόνυσου είτε σε ποτήρι, είτε σε φιάλες ατομικές (375ml) ή κανονικές (750ml). Στα λευκά, εκτός από το χύμα (4,40 Ευρώ / μισό λίτρο),  οι επιλογές ξεκινούν από το υπέροχα αρωματικό Μοσχάτο Αλεξανδρείας (Φιλονόη του Κτήματος Χωνά, 13 Ευρώ/φιάλη 750ml) μέχρι το Chardonnay του Κτήματος Κατσαρού (34 Ευρώ/φιάλη 750ml). Στα ροζέ εκτός από το χύμα (4,60 / μισό λίτρο) υπάρχουν οι επιλογές του Αγιωργίτικου (Κτήμα Παπαιωάννου, 15 Ευρώ/φιάλη 750ml) και του Syrah (Κτήμα Βιβλία Χώρα, 23 Ευρώ / φιάλη 750ml). Στα ερυθρά εκτός από το χύμα (4,70 / μισό λίτρο) προσφέρονται αρκετές επιλογές από 13 Ευρώ / φιάλη 750ml (Λημνιό & Syrah, Κτήμα Χωνά) μέχρι 35 Ευρώ / φιάλη 750ml (Syrah, Κτήμα Κούκη).

Τα ούζα είναι προσεκτικά επιλεγμένα (ξεχωρίζει το 100% εξ αποστάξεως Ούζο Βαρβαγιάννη – Πλωμαρίου), στις μπύρες όμως απουσιάζουν οι περισσότερες ετικέτες της σύγχρονης Ελληνικής παραγωγής (βλπ. σχετικό άρθρο μας 18ης Φεβρουαρίου 2013 με τίτλο  Μπύρα : Το πανόραμα της ελληνικής αγοράς ζύθου το 2012). Στα επιδόρπια, εκτός από τα φρούτα εποχής δεν λείπουν φυσικά τα διάφορα «σπιτικά» γλυκά: Κανταίφι, Καρυδόπιτα, Λεμονόπιτα κ.α.

Στο εστιατόριο «Αλεξάνδρα» μπορείτε εκ του ασφαλούς να απολαύσετε έντιμη, σπιτική Ελληνική κουζίνα σε προσιτές τιμές (μέσος όρος 20 έως 25 Ευρώ / άτομο). Το εστιατόριο λειτουργεί καθημερινά από τις 12.30 το μεσημέρι μέχρι τις 1 μετά τα μεσάνυχτα στην γωνία Αργεντινής Δημοκρατίας 8α και Ζωναρά 21, στο Πάρκο Παναθήναια της Λεωφόρου Αλεξάνδρας (Τηλ. 210.6420874  210.6434367 - Φαξ 210.6425704) και παρέχει χώρο στάθμευσης λίγα μόλις μέτρα από την είσοδο του σε παρακείμενο δρόμο (Χαραλάμπη 18). Αναλαμβάνει την οργάνωση προσωπικών ή επαγγελματικών εκδηλώσεων στις αίθουσες του ή προσφέρει φαγητό σε πακέτο και παράδοση στο σπίτι ή στο γραφείο.


 

Το εστιατόριο «Αλεξάνδρα»  αποτελεί μια διαχρονική, «σίγουρη» λύση για μια έντιμη Ελληνική κουζίνα σε προσιτές τιμές. Αν δεν δοκιμάσατε ήδη τα «πιάτα Αλεξάνδρα», φροντίστε να το κάνετε και είναι βέβαιο πως θα «αποζημιωθείτε» πλήρως γι΄ αυτό που θα πληρώσετε!

 

Λεωνίδας Κουμάκης

10 Σεπτεμβρίου 2013

lk@kbanalysis.com

 

 

   AΡΘΡΑ ΓΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ:


 Ιστιοπλοϊκός (Κέρκυρα, 2 Αυγούστου 2013)

 Ελαίας Γη (Πολιτεία, Αθήνα, 26 Ιουνίου 2013)

Ένας κι ένας (Νέα Μάκρη Αττικής, 30 Μαίου 2013) 

 Αθήρι (Καστοριά, 8 Απριλίου 2013)

  Γεύσεις με ονομασία προελεύσεως (Αθήνα, 11 Φεβρουαρίου 2013) 

Pandeli (Αθήνα, 5 Δεκεμβρίου 2012) 

Aleria  (Αθήνα 5 Νοεμβρίου 2012),

Ταβέρνα Θωμάς (Φλώρινα, 10 Αυγούστου 2012),

 Σπονδή (Αθήνα, 10 Ιουλίου 2012),

Saltsa  (Σαντορίνη, 6 Ιουνίου 2012),

  VARKA    (New Jersey, 4 Απριλίου  2012),

Κήπος των Γεύσεων   (Ηράκλειο, 5 Μαρτίου  2012),

Εστιατόρια Milos    (Αθήνα κ.λ.π., 6 Φεβρουαρίου 2012),

  Βασίλαινας    (Πειραιάς, 18 Δεκεμβρίου 2011),

Palmie Bistro   (Αλυσίδα, 28 Νοεμβρίου 2011),

Τα νησιά       (Θεσσαλονίκη10 Οκτωβρίου 2011),

 Paradiso   (Αθήνα, 13 Σεπτεμβρίου 2011),

Μόλυβος      (Θεσσαλονίκη25 Αυγούστου 2011)

Applebees:   (Αλυσίδα, 3 Αυγούστου 2011)

Ideal:    (Αθήνα, 18 Μαΐου 2011)

Όμιλος Καστελόριζο:   (Αθήνα,  2 Μαΐου 2011)

Στου Καχριμάνη:    (Αθήνα, Ψυρρή 28 Φεβρουαρίου 2011)

Αλάτσι:    (Αθήνα, 24 Ιανουαρίου 2011)

Πλόες:    (Καστέλλα, 28 Δεκεμβρίου 2010)

Nobu Matsuhisa:    (Αθήνα, Μύκονος 4 Οκτωβρίου 2010)

St’ Astra:   (Αθήνα, 18 Αυγούστου 2010)

 


2012 : Τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου 


Τα 80 πιο συχνά λάθη των εστιατορίων, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο σύμβουλο εστιατορίων Aaron Allen


Πως θα αντιμετωπίσετε τους δύσκολους, τους δυσαρεστημένους

ή τους θυμωμένους πελάτες σας;

 

****

Σειρά άρθρων «Αγοράζουμε Ελληνικά 

Πρώτο (15/3/2010), Δεύτερο (14/6/2010), Τρίτο (12/7/2010), Τέταρτο (5/2/2011), Πέμπτο (6/5/2011),

Έκτο (8/6/2011), Έβδομο (4/8/2011), Όγδοο (25/11/2011), Ένατο (28/3/2012), Δέκατο (4/7/2012)

 

***

Pampers ή "Αγοράζουμε Ελληνικά";


 ***

Αγοράζουμε Ελληνικά / Εξάγουμε Ελληνικά!

(24/1/2013)

 

****

Λαθρομετανάστευση: O πολυπολιτισμικός εποικισμός της σύγχρονης Ελλάδος με την ανοχή όλων μας.

 Λαθρομετανάστευση (4/7/2011) , Ελλάδα ώρα ΜΗΔΕΝ (30/5/2012), Business Exit (4/11/2012)


****

ΕΡΕΥΝΕΣ / ΑΡΘΡΑ

  ΦΕΤΑ / FETA: Η λέξη χρυσάφι που γίνεται κοινόχρηστη

  ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΜΠΥΡΑΣ 2012 ,  ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ  ,  ΥΓΡΑ ΠΙΑΤΩΝ  ,  

ΤΣΙΠΟΥΡΟ  ,  ΚΡΑΣΙ  ,    ΜΕΛΙ  ,

ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ 2011  ,    ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ ΝΕΡΑ  ,  ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΠΟΤΑ 2012

 

Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρία (Ι.Κ.Ε):

Η νέα μορφή εταιρίας, με κεφάλαιο μόλις ενός Ευρώ, τα βήματα & το κόστος δημιουργίας της καθώς και οι προθεσμίες υποχρεωτικής απογραφής όλων των εταιριών – Συνέντευξη του Μιχάλη Γιάγκα, Προέδρου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Επιμελητηρίων

 

 ****

 Σειρά άρθρων για Τουρκική Δημοκρατία

 Τουρκολαγνεία των «μεγάλων» μας καναλιών για μια χούφτα ….. Ευρώπουλα! - Ένα απίστευτο άρθρο Τούρκου διανοούμενου για την Άλωση της Πόλης


2012: Αδιέξοδα & προβλήματα (8/1/2013), Ήττα στρατιωτικών (19/8/2011)

 Τρίγωνο Βερμουδών (24/8/2010), Ελληνικά νησιά & τουρκικός επεκτατισμός (12/1/2009),

  Συνθήκη της Λωζάνης (4/9/2009),  Ένταξη στην ΕΕ (30/11/2009),

Τούρκοι & Σκοπιανοί (19/4/2008)

Σύγχρονα γιουσουφάκια & Σουλειμάν ο μεγαλοπρεπής  

 

****

Άρθρα για Ελληνικά προϊόντα & Ελληνικές επιχειρήσεις:  

 

Σοκολάτα ΙΟΝ ,    Μπισκότα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ,

Μπύρα FIX Hellas ,    Μπύρα ΒΕΡΓΙΝΑ ,

Μ Ε Τ Α Χ Α  ,   Αθηναϊκή Ζυθοποιϊα 

Ούζο ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ - ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ , Τσίπουρο ΤΣΙΛΙΛΗ ,

Τυρί ΔΩΔΩΝΗ , Τυροκομείο ΑΡΒΑΝΙΤΗ , Γιαούρτι ΦΑΓΕ ,

Βαλσαμικό ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ,

Νερό ΒΙΚΟΣ , Μπαχαρικά ΗΛΙΟΣ ,

Αναψυκτικά ΛΟΥΞ , Αναψυκτικά Coca-Coca ,

Ελαιόλαδο TERRA CRETAΕλαιόλαδο ΜΙΝΕΡΒΑ ,

Κρασιά ΙΝΟ , Βιδιανό ΑΛΕΞΑΚΗΚρασιά ΣΑΜΟΥ ,

Κρασιά ΜΠΟΥΤΑΡΗ , Κτήμα ΣΚΟΥΡΑ ,

 Κτήματα ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ , Αμπελουργική ΣΩΚΟΣ , Κτήμα ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ,

 Στρώματα DIMSTEL , Σαπούνι ΣΠΟΡΑΔΕΣ ,

Παξιμάδια ΚΑΛΑΜΠΟΚΗΣ / ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ ΜΗΛΟΣ ,

Εργαστήρι Τροφίμων ΤΑΚΕ , Φάρμα Μητσόπουλου , Μπύρα Volkan .

 

 ******

 ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΟ FACEBOOK

 

 

TA ATOMIKA ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ στην

 Χ-ΗELLENICA, την Εικονική Έκθεση Ελληνικών Τροφίμων, Ποτών, Παραδοσιακών Προϊόντων & Υπηρεσιών στο Διαδίκτυο! 


  ****


Στο ηλεκτρονικό μας βιβλιοπωλείο μπορείτε να παραγγείλετε τα βιβλία:

Βασίλη Βιλιάρδου «Η Κρίση των Κρίσεων» Βιβλίο Α΄

Βασίλη Βιλιάρδου «Η Κρίση των Κρίσεων» Βιβλίο Β΄

Βασίλη Βιλιάρδου «Σκάκι με το διάβολο» (Το τρίτο βιβλίο της σειράς «Η Κρίση των κρίσεων»)

Βασίλη Βιλιάρδου «Υπέρβαση Εξουσίας»

 

Λεωνίδα Κουμάκη «Το Θαύμα – Μια πραγματική ιστορία»

Leonidas Koumakis «The Miracle – A true story»

  


* Ο Λεωνίδας Κουμάκης, γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και επί τρεις δεκαετίες, με την ιδιότητα του Διευθυντού Εξαγωγών Ελληνικής Οινοβιομηχανίας, ταξίδευσε στις 4 από τις 5 ηπείρους του πλανήτη μας, δημιουργώντας ένα εκτεταμένο δίκτυο διανομής σε 32 χώρες. Είναι συγγραφέας των βιβλίων «Το Θαύμα-Μια πραγματική ιστορία» (πρώτη έκδοση 1992,  η τέταρτη έκδοση το 2008 – περισσότερα στο  – shop της ιστοσελίδας ) και «Ματιές στις ρίζες του Ελληνισμού» (1997). Τον Δεκέμβριο 1996 κυκλοφόρησε  τον σύντομο «Aποχαιρετισμό».

 




Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον;

 Επιστροφή
 

 
© Copyright 2005-2012 K&B Analysis ΕΠΕ. Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση / αναπαραγωγή περιεχομένων του παρόντος website με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς προηγούμενη έγγραφη άδεια των εκδοτών.